Jump to content

jimmy 1

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O jimmy 1

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovana Borbena7, evo me opet sa sličnim pitanjem. Naime, supruga mi uskoro odlazi u mirovinu i jedan stariji kredit otplaćuje na temelju administrativne zabrane putem plaće dugi niz godina. Taj se kredit niti ne nalazi u Fininom očevidniku jer se uredno otplaćuje. Zanima me što bi trebala napraviti ona, odnosno njeno računovodstvo da joj 1/4 mirovine ne ide na redovan račun (jer će Fina to preusmjeriti na ovrhovoditelja koji je prvi u očevidniku) već da ta 1/4 mirovine ide na račun banke i na ime kredita kojega je do sada uredno otplaćivala putem plaće s obzirom da administ
 2. Njihovo obrazloženje je to da ne mogu uvažiti tu ispravu jer se radi o kreditu koji se uredno otplaćuje i po njemu nema nikakvog dugovanja, a oni će 1/4 mirovine isplaćivati na redovan račun a ne direktno na račun banke. Kao da administrativna zabrana nema pravnu snagu rješenja o ovrsi.
 3. Poštovana Borbena7, isprika na ovoj povratnoj informaciji koja kasni godinu dana. Naime, nisam uspio s javnobilježničkom ovjerovljenom ispravom kod HZMO-a, već i dalje ovaj stariji kredit podmirujem gotovinom u poslovnici banke. Međutim, sada imam jedan novi problem. HZMO mi je isplaćivao mirovinu na redovni račun 1/4 i na zaštićeni račun 3/4. Što se tiče ove 1/4 mirovine ustega je išla u korist vjerovnika koji je bio prvi u Fininom očevidniku i to je u redu. Tako je bilo sve do zastoja u provedbi ovrha. Poslije zastoja od listopada 2020. g. HZMO više ne isplaćuje 1/4 mirovin
 4. Ja ću ipak slijedeći tjedan kad budem podnosio Zahtjev za mirovinu priložiti i tu javnobilježničku ispravu. Hvala još jednom.
 5. Poštovana Borbena7, kod javnog bilježnika sam ovjerio suglasnost o zaplijeni zaštićenog dijela buduće mirovine kako ste mi i savjetovali. Raspitao sam su u HZMO o tome, međutim, tamo su mi rekli da ne mogu postupiti po toj javnobilježničkoj ispravi budući da nemaju sklopljen ugovor s navedenom bankom kod koje je kredit podignut.
 6. Hvala Borbena7 na odgovoru, ali već sam ranije spomenuo da zadnjih nekoliko godina nisam u radnom odnosu i da rate kredita sam plaćam u banci. Šta bih trebao učiniti u situaciji u kojoj jesam kao nezaposlena osoba koja tek očekuje mirovinu?
 7. Rate ovog starijeg kredita od prvog dana redovito uplaćujem gotovinom u poslovnici banke, jer po tom kreditu imam jamca, pa nisam želio da se zbog eventualnih neurednosti u otplati tereti jamac. Sada bih samo želio da mi se taj kredit skida preko mirovine, a ne onaj koji stoji u redosljedu naplate na Fini. Hvala na odgovoru.
 8. Poštovani, uskoro ostvarujem pravo na mirovinu pa Vas molim odgovor na ovaj moj upit jer sam dobio dva različita mišljenja i ne znam kome bih se trebao obratiti. S obzirom da zadnjih nekoliko godina nisam bio u radnom odnosu jedan stariji kredit iz 2003.g. po kojem imam jamca plaćao sam gotovinom u banci, tako da se taj kredit niti ne nalazi u Fininom Očevidniku, jer se uredno otplaćuje, a u Očevidniku je jedna ovrha po kreditu iz 2008.g. Znam da će mi HZMO isplaćivati 3/4 mirovine na moj zaštićeni račun, ali me zanima kako da mi se obustavlja 1/4 mirovine po ovom starijem kre
 9. Poštovani, u siječnju 2020. g. ostvarujem pravo na mirovinu, a novi Ovršni zakon će vjerojatno stupiti na snagu 1.1.2020. g. Po Nacrtu prijedloga novog OZ poslodavci i HZMO neće više biti tijela u postupku koja provode ovrhu na plaći, već će to raditi samo FINA. S obzirom da zadnjih nekoliko godina nisam bio u radnom odnosu jedan stariji kredit po kojem imam jamca plaćao sam u poslovnici banke, tako da se taj kredit niti ne nalazi u Fininom Očevidniku jer se redovito otplaćuje, a u Očevidniku se nalaze neke druge ovrhe. Pošto će mi mirovina biti mala, zanima me kako da mi F
 10. Poštovana, s obzirom da imam slučaj gotovo identičan Vašem zanima me je li obrađen Vaš odštetni zahtjev, odnosno je li izvršena uplata na račun na koji imate punomoć. Hvala na odgovoru.
 11. Banka je odobreni kredit umanjila za iznos depozita.
 12. Upravo sam to i tražio, felixx. Premda u Ugovoru samo stoji da se "depozit isplaćuje deponentu po isteku oročenja", oni sada govore da to jedino može biti uplaćeno preko tekućeg računa, a ne na ruke.
 13. U Ugovoru o namjenski oročenom depozitu piše da se depozit isplaćuje deponentu po isteku oročenja, ali uz uvjet da je kredit otplaćen u cijelosti. Način isplate nije naveden, ali je rečeno da se može podići u gotovini.
 14. Poštovani, Uskoro cu otplatiti jedan nenamjenski kredit po kojem kao sredstvo osiguranja imam oročeni depozit kojega mogu koristiti nakon konačne otplate kredita. Prilikom sklapanja ugovora, a i prije par mjeseci u poslovnici banke, mi je bilo rečeno da mi taj depozit može biti isplaćen u gotovini na šalteru banke i zbog toga nisam htio prebiti zadnjih nekoliko rata kredita tim depozitom. Međutim, sada mi u banci tvrde da mi depozit ne mogu isplatiti u gotovini nego će mi ta sredstva uplatiti na moj tekući račun koji također imam u toj banci i koji mi je, naravno, blokiran tako
×
×
 • Napravi novi...