Jump to content

Znatizeljni985

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Znatizeljni985

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav, trebao bih savjet oko odjave djeteta s PK, naime, nedavno sam postao otac i "automatizmom" sam prijavio dijete prilikom upisa istoga u matični na svoju PK. Sada sam dobio savjet da mi je dijete bolje odjaviti i onda jednom godišnje zatražiti "obračun" te olakšice. Da li mogu dijete odjaviti odmah ili recimo moram čekati početak sljedeće godine? I postoji li još neka pravna "zavrzlama" na koju bih trebao obratiti pažnju?
 2. Ok, zahvaljujem na brzom i preciznom odgovoru. Dokazivanje nebi trebao biti problem pošto je sve rađeno "preko računa" i baš svaki posao / ulaganje je dogovoreno direktno samnom, ne i s vlasnikom kuće. Ako nije problem, možete li mi reći temeljem kojeg zakona i članka zakona ostvarujem pravo na tužbu? Hvala unaprijed na odgovoru.
 3. Pozdrav, kratko pitanje uza situaciju s kućom koja nije u mojem vlasništvu (vlasnik je član obitelji) u koju sam ulagao vlastita sredstva za uređenje iste. U slučaju da taj član obitelji traži moje iseljenje, imam li pravo na naknadu uloženih sredstava u kuću, pošto se radi o ugrubo 300 000 uloženih kuna. Za sve radove posjedujem račune, kao i materijal, a svi su na moje ime. Također, svi majstori su sve poslove dogovarali samnom.
 4. Pozdrav, kratko pitanje uza kupovinu mobilnih kućica koje bi onda bile postavljenje u kamp radi iznajmljivanje - da li se i na njihovu kupovinu plaća standardnih 3% poreza, kao recimo kod kupovine kuće ili stana? Mobilna kuća nema temelja, niti je položena direktno na zemlju, ako ti išta mjenja na stvari. Zahvaljujem na odgovoru.
 5. Pozdrav, u situaciji sam da mi poslodavac želi prekinuti ugovor o radu na neodređeno. Njegova ideja je sporazumni otkaz, što ne želim jer onda gubim čak i pravo na naknadu s burze ili opcija s aneksom ugovora od djelu. Da li je moguće napraviti aneks ugovora kada je ugovor na neodređeno? I koja su moja prava oko toga, imam li pravo odbiti potpisati aneks i što onda slijedi? Također, da li mi poslodavac mora pisano najaviti otkaz zbog otkaznog roka ili je dovoljna samo usmena napomena koja nigdje nije zabilježena? Hvala unaprijed na pomoći.
 6. Pozdrav, ne znam da li je bila tema, ali par pitanja s tehničko - pravne strane, a vezano uza uređaje za mjerenje brzine. Pošto svaki uređaj za mjerenje bilo čega mora imati atest vjeruje da je i u ovom slučaju tako... Dakle, koji je recimo temperaturni raspon u kojem radari za mjerenje brzine rade - isplati li se žaliti na "rezultat" mjerenja ako je brzina mjerena ispod 0, uzimskim uvjetima? Također, ako je mjerenje vršeno iz policijskog automobila, kroz staklo/šajbu? Postoje li neka druga tehnička ograničenja prilikom mjerenja brzine?
 7. Pozdrav, imamo pitanje vezano uza neisplatu primanja po ugovoru o djelu. Situacija je malo komplicirana, ugovori se potpisuju naknadno, nakon izvršenja posla. Radi se o naknadama za sportske suce, a naknade su propisane sudačkom udrugom, dakle, nisu proizvoljne. Koje su mogućnosti tužbe ako osoba / udruga koja koristi sudačke usluge mjesecima ne isplaćuje propisanu naknadu?
 8. Nije. I još se radi o njemačkoj policiji, dakle, ne o nekoj zemlji gdje policija radi nešto samo da odradi. Na moj upit o alkotestu rečenom mi je da bi isti bio proveden da on (policajac) smatra da je isti potreban. Nažalost nemam uvjete osiguranja trenutno kod sebe. Pošto se radi o službenom vozilu poduzeća koje kod istog osiguravatelja ima 10-tak kasko osiguranih vozila da li tu postoji mogućnost "pristiska" na osiguranje?
 9. Večer, imao sam sudar van granica RH gdje mi prilikom očevida nakon sudara nije ponuđen alkotest. U svoj strci nakon sudara nije mi ni na pamet palo tražiti alkotest (iako ne znam ni koliko je to moguće) i sada osiguranje odbija isplatiti štetu zbog nedostatka alkotesta. Ukratko, koje su mi opcije jer ispada da čovjek nakon sudara mora biti ekspert za sve i sve imati na pameti. Hvala unaprijed na pomoći.
 10. Večer, imam dva pitanja oko isteka ugovora na određeno, naknade s burze i "prava" na božičnicu. U radnom odnosu sam 9 mjeseci i s 31.12. mi istječe ugovor na određeno - dakle, imam pravo na naknadu s burze u trajanju od 3 mjeseca. Iako mi ugovor istječe i poslodavac želi da potpišem sporazumni prekid ugovora. Da li ima pravo na tome inzistirati pošto time gubim pravo na naknadu za nezaposlene? Također, ako ugovor istječe automatizmom zašto bi trebalo nešto dodatno potpisivati? I za kraj, božičnica. U koverti, u gotovini. Prema sadašnjoj situaciji svima osim meni. Da
×
×
 • Napravi novi...