Jump to content

luna.bakrena

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

375 pregleda profila
  1. JE, u pravu ste. Dogovoreno vraćanje sutra. Da u Novu godinu uđem s čistim računima, bez da sam ikome ikaj dužna. Hvala svima na informacijama i savjetima.
  2. Ah, ok. Kaj se mora mora se. Ipak sam htjela provjeriti.. Hvala na brzom odgovoru.
  3. Imam pitanje: Ukoliko mi netko uplati neki iznos na tekući račun i kasnije otkrije da mi je uplaćen krivi iznos ( uplatili su više nego što su htjeli) imaju li pravo od mene tražiti da im vratim uplaćeni novac? Novac je uplaćen 20.11.2017., a mene su kontaktirali tek 11.12.'17. da su mi uplatili više. Znam da je inače rok 48 sati da se u banci stornira kriva uplata, no zanima me da li sam ja sad nakon 20 i više dana dužna njima vratiti preplaćeni iznos Radi se o zadnjoj plaći iz firme iz koje sam otišla. Obračunali su mi i uplatili cijelu plaću, a sad su se sjetili da su trebali uplatiti samo dio. Isti zaposlenima ne da ne plaćaju noćni rad više od dnevnog, nego samo dio satnice obračunaju. Ponadala sam se da su to konačno platili neplaćene noćne sate. Moram li im vratiti preplaćeni iznos ili zakonski nisam to dužna nego je to moja dobra volja? Unaprijed hvala na savjetu.
  4. Majka je to učinila pri zdravoj pameti. Samo je fizički bolesna i s malom penzijom pa je trebala osiguranje tko će joj doplaćivati jednog dana za umirovljenički dom i financijski joj pomagati. Ja nisam mogla jer sam u tom trenu bila nezaposlena, a i sad radim poslove na određeno vrijeme , dok sestra radi na neodređeno, u stalnom radnom odnosu, sa stabilnim primanjima, pa je odabrala nju. A ja zvisila.
  5. Dobar dan. Ima pitanje: Nas smo dvije sestre, i majka je cijeli život govorila kako ćemo naslijediti svaka pola stana kad ona umre. No, pred cca 2 godine je s mojoj sestrom potpisala Ugovor o doživotnom uzdržavanju u zamjenu za stan. Ja sam zadnjih 10,5 godina prijavljena na adresi tog majčinog stana, gdje sam i živjela s majkom sve dok sestra ovo ljeto nije počela preuređivati stan. Mama trenutno živi kod nje, a ja sam bila prinuđena otići u podstanare. Službeno i dalje živim prijavljena na adresi maminog stana. Rekli su mi da imam pravo na nužni dio, no zanima me koliko on iznosi u postotku od vrijednosti stana i koji je zakonski rok za isplatu nužnog dijela. Sestra je rekla da ne želi prodavati stan i da nema novaca da mi isplati nužni dio za koji, napominjem - niti ne znam koliko točno iznosi u odnosu na vrijednost stana. Dakle: KOLIKO IZNOSI NUŽNI DIO (POSTOTAK% OD PROCIJENJENE VRIJEDNOSTI STANA) I KOJI JE ROK ISPLATE I KAKO postići da mi se isplati nužni dio ako ona ne proda stan? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija