Jump to content

AGM370

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je AGM370 objavio

  1. Poz ljudi, evo me opet Došla mi je presuda za prvi slučaj, koja je odbačena (naravno), i sad imam jedno pitanje U prvom primjeru presude mi sud nije odobrio plaćanje kazne u ratama, što sam također zatražio da mi se omogući u žalbi, no čitajući novu presudu, nigdje ne vidim da mi se odobrilo obročno plaćanje. Smijem li ja sam obročno platiti kaznu, s obzirom na to da bih volio početi već sad dok još traje prvih 15 dana, zbog 2/3 kazne?
  2. Hvala obojici! Sto se tice zastare, kada ona nastupa i sto se dogada u tom slucaju?
  3. Ekipa, ponovno LP svima. Proslo je pola godine otkako sam poslao spomenute dvije zalbe, svaku zasebno, no jos uvijek ni traga ni glasa povratnoj informaciji, ni za prvu, ni za drugu. Znam da se moze dugo cekati, ali sad me vec polagano brine situacija. Ne dobivam odgovore na zalbe, proslo je podosta vremena, a i istekla mi je mogucnost placanja 2/3 iznosa. Molim vas za savjete. Koga sad zvati? Zvati li uopce? Kako dobiti ikakve informacije o spomenutim slucajevima? Unaprijed hvala na odgovorima!!
  4. hahaha, a ne mogu si dozvoliti niti jednu pogrešku na ovako osjetljivoj temi Zadnja dva pitanja koja imam (nadam se) - u kovertu idu dva potpisana primjerka žalbe? Što pišem na kovertu?
  5. Za drugi prekršaj mi se sutkinja rekla da mi je odobreno plaćanje u ratama, iako se to nigdje ne spominje pa zato pitam. Ne pojstoji nikakav obrazac po kojem mogu znati na koliko rata mogu plaćati.
  6. U tom ću slučaju pokušati sa dvije žalbe pa što bude - bude. Nadam se da mi VPS neće u potpunosti odbaciti žalbe te još uz to nadodati troškove VPS-a. Ekipa, ne znam kako bi vam se zahvalio osim putem ovih peharčića. Ako se ikad u životu sretnemo i prepozamo, naravno da svi imate pivu. Puno ste mi pomogli u rjesavanju ovih pravnih pitanja i iskreno, da nije bilo vas, vjerojatno bi odmah krenuo plaćati sve pune iznose, bez pokušaja žalbe.
  7. Misliš da bi se trebao žaliti na obje presude? Nekako sumnjam da će mi za drugi slučaj to proći, a i nije li malo čudno da sam u oba slučaja nekažnjavan? Znam da je to njihov propust, ali opet... I još jedno podpitanje, žalbu šaljem u dva primjerka, potpisanu, na adresu suda na kojemu je slučaj u postupku? Hvala
  8. Evo, na slici su zamagljeni podaci, brojevi i datumi. P.S. Zahvaljujem @drot13 ma primjerima žalbi.
  9. Jel bi ti bio bed pogledati žalbu koju sam pripremio, ako imaš vremena i ako imaš iskustva sa pisanjem žalbi? Tek toliko da vidim je li sve OK i moram li nešto promijeniti.
  10. Misliš li da bi se trebao žaliti na prvu presudu? 2300 kn za 0,5g.. Koliko obično budu troškovi VPS-a? Znaš li možda koliko im treba da mi odgovore na žalbu? Oprosti što bombardiram s pitanjima, sve ovo mi je fkt too much obzirom da imam hrpu obaveza uz to.
  11. Ljudi, molim vas za pomoć. Jučer mi je stiglo rješenje za prvi slučaj, gdje mi je izrečena novčana kazna od 2300 kn (za 0,5g marihuane koju sam dobrovoljno predao...) + 300 kn sudskih troškova. U obrazloženju stoji kako sam u šaci držao PVC vrećicu sa 0,5g marihuane, što nije istina već sam policajcu predao mrvilicu u kojoj je bila sitno izmrvljena marihuana te je policajac uzeo neku vrećicu s poda i zajedno s njom mi u postaji izvagao 0,5g. U oba rješenja piše kako sam prekršanjo neosuđivan, obzirom da mi je drugi prekršaj došao na sud prije prvog te sam tada još uvijek bio prekršajno nekažnjavan, a za drugi je došlo samo rješenje. Molim vas za pomoć, ne znam što da radim. Nemam te novce, ne znam kako ću platiti kaznu. U rješenju piše kako imam 8 dana od primitka presude za žalbu, koja se podnosi pismeno, u dva primjerka. Stvarno mislim da bi se barem za prvi slučaj trebao žaliti, ali ne znam što da napišem u žalbu. Ne znam u kojem od ova dva slučaja sam ja uistinu prekršajno nekažnjavan, ne znam mogu li se još žaliti obzirom da na kuverti piše kako se presuda dostavlja 15.01., iako sam ju ja primio jučer, 24.01. Molim za bilo kakvu pomoć, student sam i nisam u najboljem financijskom stanju. Sveukupna kazna za ova dva slučaja iznosi 5000 kn. Stvarno bi volio da se ova kazna smanji, ne tražim probleme i želim ovo riješiti što prije, ali ne znam kako i kome se obratiti. Također, dobio sam uplatnice za sve presude, a ne znam na koji način plaćam u ratama, kada je na svakoj uplatnici napisan ili puni iznos, ili 2/3 iznosa.
  12. Nekako dijelim mišljenje s tobom i razmišljam kako je najbolje samo platiti to i staviti to iza sebe, ali opet, student sam, nemam tu lovu, a i čeka me još i prvi prekršaj (pitaj Boga kad..)
  13. Hvala na svemu gospon drot! Imaš li ti možda ikakav savjet, što bi ti napravio u mojoj situaciji?
  14. Ekipa ponovno vas pozdravljam. U prošli četvrtak, dakle 18. siječnja, izašao sam na poziv za sud glede druge prekršajne prijave (ove sa paketićima). Sve je trajalo relativno kratko, rekao sam sve što imam reći u svoju obranu, prvi prekršaj se nigdje nije spominjao. Smatram da sam bio uredan, kulturan i iskren te da sam sa ozbiljnošću shvatio svoju situaciju. Sutkinja mi je rekla propisati liječenje i pitala me da li mi to odgovara te da li stignem to obavljati. Rekao sam joj kako sam voljan platiti kaznu i kako mi je to dosta lakše s obzirom na to da nemam previše slobodnog vremena i smatram kako liječenje stvarno nije potrebno. Iako sam nekažnjavan te mi je ovo prvi prekršaj, sutkinja mi je izrekla kaznu od 3000 kuna (-300kn radi uhićenja), tako da moja kazna za ovaj prekršaj iznosi 2700 kuna, a ako krenem plaćati odmah, plaćam 2/3, odnosno 1800 kn. E sad, meni je savršeno jasno da je moja situacija malo zajebana upravo zbog tih paketića, ali mislim da sam ipak dobio malo preveliku kaznu, pogotovo kada bih se išao uspoređivati sa drugim sličnim slučajevima na prekršajnom sudu. Moja pitanja su sljedeća: 1. Najviše me od svega muči prvi prekršaj. Ništa se ne događa, kao da je u zemlju propao, a znam da mora doći. Hoće li mi, obzirom da sam sada kažnjavan, kazna za to biti još veća od 3 soma? Stvarno ne znam ni kako ću ovo platiti, a kamoli još to.. 2. Nekoliko mi je ljudi spominjalo žalbu pa evo da pitam i vas - isplati li se žaliti na izrečenu presudu? Ako i da, kako da to objasnim? Ipak su ključni razlog tih 3000 kuna upravo ta 3 paketića, barem tako sutkinja kaže. Ako se odlučim na žalbu, koliki mi je rok na žalbu i kada kreće teći? 3. Rečeno mi je da očekujem dvije uplatnice za kaznu na svojoj adresi te da ih sam ispunjavam - zašto dvije te kada ih mogu očekivati? Unaprijed zahvaljujem na brzim i jasnim odgovorima kakvi su i do sada bili. Puno pozdrava!
  15. Pozdrav svima još jednom! Jučer mi je stigao poziv na sud, ali za drugi slučaj. Ne znam kako, ali poziv za prvi slučaj još uvijek nije došao. Da li da na sudu napomenem to sucu/sutkinji?
  16. Puno ti hvala na brzim i jasnim odgovorima. Želio bih još samo pitati koje su šanse da mi drugi prekršaj stigne na sud prije prvog? I hoću li ikako moći umanjiti drugu kaznu s obzirom na to da sam već kažnjavan?
  17. Ekipa pozdrav svima. Ovako, prije svega, želim napomenuti da sam svjestan svoje gluposti i ovim putem tražim savjete kako bi što lakše i bezbolnije riješio sljedeću situaciju. Naime, 16. listopada ove godine uhvaćen sam sa 0,5g sitno izmrvljene marihuane u mrvilici. Iako nije bila moja, priznao sam krivnju kako bi zaštitio frenda, otišao u postaju, surađivao s policajcima te dobio prekršajnu prijavu. Obzirom da mi je to prvi prekršaj i da sam redoviti student, a i starci su mi razvedeni i nije nam baš bajna financijska situacija, rekli su mi kako ne bi trebalo biti toliko grdo. Još uvijek mi nije došao poziv na sud, a prošlo je već 2 mjeseca, ali i za to mi je rečeno kako može potrajati. E sad dolazi sranje. Jučer sam ponovo pao, ovaj puta sa 3 paketića (0.46, 0.96, 0.91 g). Uhvaćen sam u blizini faksa i nisam imao izbora nego priznati krivnju i uručiti paketiće policajcu. Paketići su bili za osobnu upotrebu, a nisam ih imao prilike ostaviti doma. Nisam diler, ne bavim se takvim stvarima, ni travu ne konzumiram prečesto i jednostavno sam neoprezan i nisam imao sreće. Protiv mene nije podignuta kaznena prijava, već još jedna prekršajna prijava u kojoj je točno evidentirano sve kako se i dogodilo. Policajac koji me uhvatio mi je u postaji rekao da unatoč tome što sam nedavno pao, ne bi trebao proći s ne znam kakvim kaznama. Ali mene je sad gro strah jer više ne znam ništa pa iz tog razloga tražim odgovore na neke od ovih pitanja: 1. Hoće li mi prvo doći prvi, pa tek kasnije drugi poziv na sud? Imaju li veze jedan s drugima? Kada mogu očekivati prvi, a kada drugi poziv? 2. Kako se trebam ponašati na sudu, točnije što trebam reći? Da li na sudu za PRVI prekršaj trebam spomenuti kako sam ponovno pao, obzirom da vjerojatno imaju uvid u to? 3. Kajem se zbog oba slučaja koja su se dogodila, koliko god glupo i nepromišljeno izgledalo. Dosta sam nespretan s tim stvarima i dogodilo mi se to što se dogodilo, ali kako to objasniti na sudu? 4. Kolike kazne mogu očekivati? Kako da na prvom sudu kažem da se neće ponoviti, kada se već ponovilo? Molim vas sve za pomoć, cijenim svaki savjet. Nisam pri parama i veliko mi je sranje ovo što se dogodilo. Strah me je jer ne znam pripremiti obranu. Znao jesam, ali je sve palo u vodu kada sam uhvaćen drugi put. Puno hvala svima! POZZ
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija