Jump to content

Nneno

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nneno objavio

  1. Ne, nisu tražili suglasnost. Slučajno saznala za to.
  2. Pozdrav svima. Zanima me moje pravo vezano za korištenje slike sa interneta sa mojim likom koja je korištena bez mog odobrenja u američkom časooisu? Hvala na odgovoru
  3. Oprostite na dosađivanju, no... S obzirom da sam ja u posjedu traktora od 9. mj. 2015, što ako bih pričekao do 9. mj 2018. pa stekao vlasništvo dosjelošću? Jesam li ja, po ovome što sam napisao, istiniti, pošteni i zakoniti posjednik?
  4. Stvarni vlasnik smo sada zapravo mi, samo je pitanje mozemo li to dokazati, zar ne? Svi nasi ugovori su postali vazeci preuzimanjem stvari, zar ne?
  5. Radi cl. 118 sam i mislio da bi bilo korisno potpisati. Sto se tice gospođe, ako se nije sada sjetila onda nas je cijelo vrijeme zavlacila, jer smo bili s njom u kontaktu nakon smrti covjeka i kad je rijesena ostavina ona je sama zvala ujaka da se napravi prijenos. Medjutim, od rijesenja ostavine je proslo vec neko vrijeme a mi ju u tom periodu nismo uspjeli dobiti jer smo imali samo fiksni broj. Sad smo je uspjeli dobiti na mobitel, pa ne moze sada razgovarati, pa se ne javlja drugi dan itd. Dok je jedan dan nismo uspjeli dobiti i onda se izjasnila. Sad, nas je strah moze li ona uopce prijaviti kradju ili nesto pa da se nama zaplijeni taj traktor? Mislim, u tom slucaju ako i dobijemo spor, to nam malo znaci jer pitanje je koliko ce to trajati a mi smo u tom periodu bez najosnovnijeg sredstva za rad. Za drugi traktor, naravno, nemamo. Drugo pitanje. Moze li se kod javnog biljeznika npr. 29.12.2017. ovjeriti potpis na ugovoru koji je sklopljen 1.10.2015.?
  6. Samo da napomenem, traktor je vec dvije godine kod nas (od kad traje cijela ta trakavica) i nitko nije prijavio krađu jer se gospođi tek sada to valjda palo na pamet. Da mozda mi napravimo samo ugovor s ujakom? Bismo li uopce takav ugovor mogli potpiati kod javnog biljeznika? Npr da on napise izjavu pod kaznenom i materijanom odgovornoscu da je vlasnik traktora?
  7. Ne, sve je islo na riječ. Čovjek nam je dao traktor, ključeve, knjižicu vozila i prometnu dozvolu. Neposredan svjedok mislim da ne postoji. No cijelo selo je znalo za taj pravni posao. Zapravo, situacija je jos malo kompliciranija. Taj traktor je od pokojnika zapravo kupio moj ujak s ciljem da ga sredi jer je bio u dosta losem stanju, proda i nesto zaradi. Ja sam ga kupio od ujaka, i dogovorili smo se radi jednostavnosti da napravimo prijenos direktno s pokojnika na mene. I onda je bilo sve ostalo (covjek se razbolio....). Tako da za svjedoka izmedju ujaka i pokojnika ne znam. Sto se tice nase kupoprodaje (mene i ujaka), ona nije sporna ni s jedne strane, a za tu transakciju imam i svjedoka. No, kazem cijelo selo je znalo za tu kupnju traktora izmedju ujaka i pokojnika. Ujna i ujak su se na kraju rastali sa situacijom koja je kulminirala oko toga da je ona iz sela saznala da on kupuje traktor. ??
  8. Postovani, Imamo kompliciranu situaciju s traktorom koju ne možemo riješiti, stoga Vas iskreno molim za pomoć ili da me uputite na nekoga tko bi nam mogao pomoći. Naime, prije dvije godine od jednog gospodina kupili smo traktor. Radilo se, dakle, o usmenom ugovoru kupoprodaje. Isplatili smo mu cijeli dogovoreni iznos i preuzeli traktor zajedno s prometnom dozvolom i knjižicom vozila, te je traktor već dvije godine kod nas. No, gospodin je bio u lošem zdravstvenom stanju od posljedica moždanog udara (zato je i prodao traktor), i tako se stalno otezalo da odemo kod bilježnika i napravimo prijenos, dok se on ne oporavi. Međutim, on je naglo doživio još jedan moždani, završio u bolnici i od posljedica udara i umro. Udovica pokojnika je u početku bila fina, uvjeravala nas da zna o čemu se radi i da ćemo onda napraviti prijenos s njom kad se završi ostavinska rasprava. Ona se doista i javila kad je ostavina bila gotova, i ostavila nam fiksni telefon. Međutim, nikada nikoga nismo uspjeli dobiti na taj telefon, i tek smo nedavno došli do njenog broja mobitela te je prije četiri dana i kontaktirali. Prvo je rekla da ne može pričati jer je u gužvi, onda se drugi dan nije javljala i jučer smo je uspjeli dobiti. I onda je rekla da je to njezin traktor i neka joj ga izvolimo vratiti, prijetila da će otići na policiju prijaviti krađu, da je ona dvije godine pokušavala doći do nas, da smo joj ukrali traktor itd. Onda je rekla da je taj traktor ionako glasio na nju i da ga njezin suprug nije ni mogao prodati (- je li to moguće ako imamo dokumente od traktora s imenom njenog supruga?). U svakom slučaju hoće ili da vratimo traktor ili da ga ponovno platimo! Dakle, mi imamo dokumetne od traktora, vozilo je već dvije godine kod nas, ne možemo ga niti registrirati pa onda ne smije niti sudjelovati u cestovnom prometu. Imamo veliki broj svjedoka koji znaju da smo mi taj traktor kupili od tog čovjeka (cijelo selo). Zivimo od poljoprivrede i da ostanemo bez tog traktora ili bez naših novaca, propali bismo jer smo sve što smo imali uložili u to. Radi se o traktoru iz 97. godine vrijednosti oko 35000 kuna. Što nam je činiti? Može li gospođa doći na policiju i prijaviti krađu traktora i da zna gdje je? Može li nam zbog takve situacije policija zapljeniti traktor? Imamo li ikakve korake koje možemo poduzeti a da ne ostanemo bez traktora? Čuli smo čak da se za traktor bez papira mogu dobiti novi papiri uz potvrdu dva svjedoka. Je li to moguće? Jer čak i sama zapljena traktora do okončanja sudskog spora nama bi značila propast. Molim Vas, pomozite, jer smo zaista očajni i u panici i ne znamo koje su nam uopće mogućnosti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija