Jump to content

Isnen

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Samo da zatvorim ovu temu, trebala sam još prije ;), ali mi je prošlo. Odjel isplate plaća je priznao pravo na slobodan dan. Ja nisam ništa pitala iz straha da me netko ne prozove, ali taj odjel uvijek za sve kontaktira odvjetnike. Možda je i taj put. Uglavnom, osoba je dobila dozvolu.
  2. Biznis sam pokrenula ja, malo prije braka. U toku braka je posao naglo stagnirao, iz razno raznih situacija. Ja sam mislila da će se pokrenuti, da je samo privremena situacija na tržištu takva, ali sam nagomilala dugove. Da bi riješila dugove, digla sam kredit, koji je danas pola moje plaće. Do prije godinu dana bila sam i ovršena na plaći, ali sam radila dva posla pa sam se sad ovrha riješila. Uglavnom, on me krivi da sam povukla krive poteze i da smo danas tu gdje jesmo zbog mene. Svaki razgovor, svaka svađa, svaka nemogućnost da se nešto kupi, napravi, uvijek završi tako sta mi se baca pod nos da sam nesposobna. I onda nemam volje ni za što. On nema poštovanja prema meni, pa samim time nema ni ostatak njegove familije, jer im on to i dozvoljava. Ja sam nevažna, nesposobna, i oni su svi ,,moje žrtve". Ja sam im u neku rukuni zahvalna jer imam gdje biti, i imam sta jesti, jer moja obitelj mi ne pomaže (tata alkoholičar, mama postala s njim). Ne mogu se vratiti svojim roditeljima jer su gora opcija za moje dijete. Tu gdje jesmo je za nju bolje.
  3. Nisam se službeno rastala, i da živim kod njegovih. Ja i mala imamo jednu sobu. Muž je u odvojenoj sobi. Tu sam zbog djeteta. Nemam dovoljno novca. Oni vole to dijete i brinu se o njoj. Ja sam tu isto samo zbog nje. Da nema djeteta, ja bi letila iz te kuće, jer ih ne zanimam. Ja sam tu zbog male. Ja se želim rastati i otići od njih. Ne funkcioniram u toj obitelji. Ali nemam kamo. Htjela bi rastavu, jer muž ne želi probati da živimo sami zbog malih primanja. On želi ostati tu gdje je, ja ga zanimam isključivo kao majka njegovog djeteta koja se brine o njoj. On smatra da moram šutjeti, raditi i trpjeti jer sam tako zaslužila. Možda ovaj forum nije za moj problem, ali da li imam pravo na kakvu pomoć od države. I tko će mi vjerovati da me psihički maltretiraju kroz nepoštivanje i ponižavanje mene kao osobe. I pred djetetom govore da sam propali slučaj koji je doveo obitelj do bankrota.
  4. Ja i suprug smo 15 godina zajedno. Imamo dijete od 7 godina. Zbog propalog biznisa i zbog rješavanja dugova, vratili smo se stanovati kod njegovih roditelja. S obzirom da sam ja ta koja je napravila dugove, ja sam ta koja svima smetam. Zaposlena sam, ali mi skoro pola plaće ide na kredit za dugove (koja nije jako velika, ali napredujem na poslu polako -pčekujem malu povišicu, stalno zaposlenje). Uglavnom, brak mi se zbog svih problema raspao, nemam poštovanja ni od muža ni od njegovih. Za puno toga sam si sama kriva, ali oni mi ne mogu oprostiti i maltretiraju me svojim pravilima (kada se mogu kupati, jesti, gledati TV itd). Meni je to pakao, a imam 40 godina. Zanima me, ako se maknem od njih, a nemam kamo ići (moji roditelji su alkoholičari, ne mogu plaćati stan jer imam taj kredit), šta ja mogu i kome se obratiti, kojoj državnoj instituciji. Tko mi može pomoći da me negdje smjesti, Au mjestu gdje živim nemam neku ustanovu za pomoć rastavljenim majkama. Nitko me ne tuče, ali već 5 godina nemam fizičkog kontakta s mužem. U kući me ne maltretiraju, imam gdje spavati i jesti, ali se osjećam kao u zatvoru jer imaju stroga pravila. Znam da se ne bi trebala žaliti, ali to nije život.
  5. Pitanje, Zanima me da li pripadnici pravoslavne crkve imaju pravo u Hrvatskoj biti doma na Uskrsni ponedjeljak 09.04. Naime jedan radnik me pitao i ja sam dozvolila, bez da sam prije provjerila i sad me šef pita da li sam 100% sigurna da je takav zakon. Hvala na odgovoru.
  6. Pozdrav, Danas sam odlazila iz Rijeke, i prošla sam slučajno kroz crveno. Nikada mi se to nije desilo. Vidjela sam žuto, ali kriva procjena. Krenula sam i došlo crveno. Negdje sam pročitala da te kamere nisu stalno upaljene, pa se nadam toj sreći, ali... Zanima me kad stigne kazna od 2-3000 kn (tako kažu), da li mi je pametnije odmah platiti, ili uložiti žalbu, s obzirom da sam 03.10.2016. kažnjena za vožnju s mobitelom. Kazne za prebrzu vožnju ili prolazak kroz crveno ili vožnju u alkoholu.stanju nisam nikad dobila, i nisam ništa takvog zeznula do danas kad sam prošla kroz crveno. I da, ako mi oduzmu još i vozačku, da li je bolje da se žalim i napišem da mi auto treba za egzistenciju s obzirom da mi je plaća mizernih 3800 kn i kredit 1800... Savjet.. Hvala
  7. Znači da uplatim preostali iznos i to je to?
  8. Prije cca.4 godine potpisala sam izvansudsku nagodbu umjesto ovrhe da ću u mjesečnim ratama plaćati dugovanje jednoj firmi nakon zatvaranja obrta. Međutim zadnje dvije rate nisam nikad platila jer sam u međuvremenu izgubila posao. Nikada nisam dobila opomenu, a sad imam dobar posao pa bi htjela to naknadno uplatiti. Od zadnje uplate prošlo je tri godine. Ostala sam dužna možda 1500 kn. Zanima me šta mogu očekivati, hoće li mi doći na naplatu kakve kamate. Odvjetničko društvo nisam nikad upozorila na kašnjenje niti ih obavijestila da ću uplatiti kad budem mogla. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija