Jump to content

ssssamanta730@gmail.com

Korisnik
 • Broj objava

  26
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ssssamanta730@gmail.com

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. U pravilu prije ulaska u posjed suvlasničkog dijela potrebno je dogovoriti se o načinu korištenja, posebice ako se ulaže-kao što ste vi učinili. U slučaju da sud ne prihvati vaš prijedlog da se vama dodijeli dio gdje se sagradili kućicu, jer ste većinski vlasnik, 1/3 dijela ide drugom suvlasniku. Mislim da bi sud vjerojatno na vaše traženje naložio otkup preostale 1/3 dijela, posebice ukoliko je nemoguće cijepanje- geometrijska dioba.
 2. Pozdrav, Zanima me da li netko zna kako funkcionira u praksi odredba iz ZOV-a u vezi kad općina uspostavi privremenu vlast na zgradi u privatnom vlasništvu, zbog sanacije. Naime vlasnici starih zgrada dobili su dopise o potrebi sanacije zgrade iako zgrada ne predstavlja opasnost za RH, osobe i ljudi. Znači smatram neopravdanim takav zahtjev? Ima li tko kakvih saznanja.? lp
 3. Pozdrav! Imam jedan problem, trebala bi formirati prometnicu po planu, preko parcele u vlasništvu osoba, bez navedene adrese prebivališta/boravišta. Kako da stupim u kontakt sa njima? Čujem da postoji sudski postupak o tome. Ima li netko neke detaljne informacije? lp
 4. Da, svaki put se potpisivao novi ugovor sa novim nazivom, osobom koja zastupa a djelatnost i mjesto rada kao i vlasnik isti. Pretpostavljam da se dugovi tako ostavljaju staroj firmi, pa se po novom ne mogu naplatiti.
 5. Znaci niti sporazum o prestanku radnog odnosa nebi bio osnov za naknadu? Sto se tice promjene Oib nisam sigurna ali mislim da se mijenjao.Dakle staz od 4 i pol godine kod poslodavca, na istom radnom mjestu, koji mijenja Oib meni znaci, prekinuti staz, sa aspekta nekih prava?tu mislim i na otkazni rok, koji je u ovom slucaju kraci.
 6. Postovani, Ako moze mala pomoc: naime osoba ima ugovor o radu na neodredjeno vrijeme. Buduci da radi u turizmu i vlasnik vise ne zeli radit cijelu godinu, radnicima nudi prestanak rad.odnosa te zasnivanje rad.odnosa za 6 mjeseci. Vezano za to pitam: buduci da radnik.zeli ostvariti pravo na naknadu od zavoda, mislim da mu poslodavac treba otkazat ugovor, redovno zbog poslovno uvjetovanog razloga, zatvaranje hotela. Ujedno radi ostvarivanja otpremnine, dali se vrijeme provedeno na radu racuna rad od 4 godine, kod istog vlasnika koji je u te 4 godine vise puta mijenjao naziv firme i osobe koje ga zastupaju? Lp
 7. idem vidjeti, hvala puno! Jedino nije mi jasno kako se u ugovoru mogu koristiti termini koji nisu navedeni u Zakonu?? Ugovorna kazna je jasna ili naknada štete.....
 8. Sve jasno. Radnik nije sposoban za rad na starom radnom mjestu pa mu je ponuđeno drugo. Problem je u tome što na tom radnom mjestu ima 2000kn manju plaču. Odštetu je dobio, skroz malu.
 9. Pozdrav Moze li mi netko objasnit odstupninu u kupop. Ugovoru? Odustatnina je jasna ali ovo drugo ne...hvala!
 10. pa radi se o odjelu za gradnji, koji je tehničkim pregledom utvrdio da postoji, otvoreno krovište koje, prema materijalima, ukazuju da nije izvedeno prije 68. Zato na bazi zapisnika utvrđuju da bi taj minorni dio trebalo riješit. Naravno da se možemo žaliti i tražiti snimak iz katastra, vještaćenje arhitekte o starosti izvedenog, itd.... mislila sam da je najbolje odustati privremeno. pogledala sam dokumente na stranicama HGK, hvala Vam! Medjutim u čl. 175. st. 4. kaže da se uz uvjerenje katastra da je zgrada evidentirana prije 15.02. 1968.g. traži i uvjerenje upravnog tijela da je zgrada izgrađena do 15.02.1968., u našem slučaju uporabna, prema uputi ureda za turizam. Dakle ispada da tek sa ta dva dokumenta smatra se da je sve zakonito? Šta ne?
 11. Da, treba mi za iznajmljivanja jednog stana u kuci. U biti dobila sam rješenje uz dokaz da sam predala zahtjev za uporabnu. E sad nadležni odjel za graditeljstvo je promptno došao obavit tehnički pregled, prije izdavanja uporabne. Uviđajem tvrde da krovna terasa nije rađena prije 1968.g., ja to ne znam, iz avio snimke prije 1968.g. nije vidljiv ni krov, kamoli otvor na krovu. Ukoliko se odbije uporabna neću više moći rentat, iako je prostor, stan uprabljiv a sporni dio je na tavanu. Ukoliko povučem zahtjev stvar je momentalno riješena, ali će vjerojatno to bit dostavljeno uredu za turizam?
 12. Imam uvjerenje iz katastra a uporabna treba zbog rentanje stana?
 13. Postovani, Molim savjet glede ishodovanja uporabne dozvole za kucu koja posjeduje uvjerenje o starosti objekta, odnosno izgradjena je prije 1968. Naime zgrada je kupljena 1979 te je u istoj na tavanu postojalo stubiste sa izlazom na krov. Dio je u naravi krov i dio je plato koji sluzi kao krovna terasa. Nadlezni referent ureda za graditeljstvo tvrdi da taj dio nije izgradjen prije 1968, medjutim ja to ne znam, buduci da je to zateceno stanje. Inace radi odrzavanja malo sam renovirao stubiste i plato na terasi. Inace se zgrada nalazi u starogradskoj jezgri, gdje se uvijek mora konzultirat sa konzervatorima. Shodno tome molim vas za savjet kako ishodovat uporabnu dozvolu. Inace napominjem da uvidom u avionski snimak do 1968 nije vidljivo niti kroviste a kamoli otvor. Zahvaljujem i lp!
×
×
 • Napravi novi...