Jump to content

marioperisic

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pa od Općine sam dobio rješenje u kojem stoji da su propustili rokove za naplatu i da je nastupila zastara za naplatu naknade za zadržavanje zgrade u prostoru.
  2. Pozdrav svima. Pokrenuo sam legalizaciju objekta i proveden je postupak. Dobio sam za platiti kaznu, tj., naknadu za zadržavanje zgrade u prostoru koju nisam platio. Općina koja je trebala pokrenuti ovrhu nije ju pokrenula i sve je otišlo u zastaru. O tome sam dobio rješenje. Ured koji je trebao napisati rješenje o izvedenom stanju ne želi pisati rješenje o izvedenom stanju dok to ne platim i tvrdi da bez obzira na zastaru ja to moram platiti. Molim ako mi netko može odgovoriti na ovo pitanje, Hvala.
  3. Hvala na odgovoru. To mi je jasno. Međutim mene zanima dali može nasljediti nekretninu, ili novac tek kada postane punoljetno, ili recimo sa 30 godina života? Dakle ne odmah po mojoj smrti.
  4. Poštovanje. Imam stan u Zagrebu. Rastavljen sam i imam djete. Djete ima 5 godina. Nakon moje smrti htio bi zaštiti stan na način da ga naslijedi moje djete kada će postati punoljetno. Dali postoji način za to? Npr. ugovor sa nekim odvjetničkim društvom ili nešto slično. Ili prodati stan pa da novčana sredstva budu položena u banci do punoljetnosti ili određenih godina? Puno Hvala na odgovoru.
  5. Obračunato mi je 25% na razliku od kupovne i tržišne cijene.
  6. Puno hvala na odgovoru. Molim ako mi možete pojasniti slijedeće: 2. Rjesenje o placanju poreza nas stjecanje navedene nekretnine. - Ja porez nisam platio. Platio ga je kupac i on je već uknjižen u zemljišne knjige. 3. Ako imate presliku oglasa prodavatelja u kojemu se vidi koliko trazi za navedeno - Imam original kupoprodajni ugovor od firme od koje sam kupio nekretnine. 4. Ako ste vi oglasili, - presliku oglasa u kojem se vidi koliko trazite za navedeno. - Na žalost oglas sam izbrisao. 6. Presliku prijedloga za uknjizbu ili rjesenje iz kojega je razvidno da je placena pristojba od 250kn ili vise... - to je isto kupac platio Što se tiče poreza, u mojem slučaju kako sam sada vidio prodao sam za manje nego što sam kupio. Tako da se radi konkretno o nekretnini koju sam platio 39 tisuća kuna, a prodao za 25 tisuća. Dakle izgubio sam 14 tisuća kuna na prodaji. Hitno su mi trebali novci itd. Dali to može predstavljati problem?
  7. Ima li bilo tko kakvo iskustvo ili savjet. Bio bih vam zahvalan. l.p.
  8. Poštovanje. Prije dvije godine sam kupio 3 spremišta (šupe), koje sam nakon godine dana prodao za malo razliku u cijeni. Recimo da sam svaku platio 10 tisuća kuna, a prodao svaku za 11 tisuća kuna. Danas sam dobio poziv iz porezne da se javim na razgovor jer je utvrđeno da je „predmetnim pravnim poslovima izvršeno otuđenje nekretnina unutar roka od dvije godine od dana stjecanja.“ „Poziv se temelji sukladno čl. 58 Zakona o porezu na dohodak(NN br. 115/16 do 32/20) vezano uz članak 68. Pravilnika o porezu na dohodak (NN br. 10/17 do 74/20). Sada znam da nisam smio prodati nekretnine unutar dvije godine, no to onda nisam znao jer se ne bavim time. Naravno da me to ne oslobađa krivnje. Ali zanima me što mogu očekivati? Pretpostavljam da ću platiti kaznu i porez na dohodak. Dali mi može netko pomoći i napisati koje su kazne i kako se obračunava taj porez na dohodak s obzirom da je „zarada“ minimalna. Prodao sam spremišta radi osobnih problema koje su mi se desile. Inače ih nisam namjeravao prodati, ali pretpostavljam da je to nebitno. Hvala na pomoći.
  9. Ma toliko me to sve izjeda da ne mogu niti funkcionirati normalno. Hvala svima na informacijama.
  10. Jedno ima 6, drugo 10 godina. Problem je taj što ja i ne znam koliko se ona i gdje zadužila. Ja nemam kredite, osim na Amexu, ali to nije velika cifra. Još će ispasti da sam dužan vračati njene kredite za koje niti nisam znao. Naime, to je moja pretpostavka da diže okolo kredite. No, u to sam 100% siguran. Ipak mi je žena i znam kako funkcionira. To pitanje nisam niti postavio jer mi je pretpostavka bila da me ne može nitko teretiti za kredite za koje nisam znao da i postoje. A, taj novac sigurno nije potrošen za cijelu obitelj. Ispada da moram otrčati u banku i dignuti 200 000 Kn, pa će poslije razvoda ona mora plaćati pola!?
  11. Nisam htio ulaziti u detalje jer to uvijek stvara nepotrebnu zavrzlamu. G-man, neću se ja iseliti nego ona s djecom. Razvodimo se radi financija. Ona je neodgovorna, zadužuje se okolo po bankama i preko interneta. Već 6 mjeseci živimo od moje plaće jer ona nema novaca. Zato joj i ne mogu dozvoliti da ostane u majčinom stanu jer neće plaćati račune, a dok se mi preko suda namirimo lagano će ovršiti stan. Ne moram niti govoriti koliko mi je teško što ne znam gdje će ona i djeca živjeti. Pošto je takva kakva je, znam da bez obzira na to koliko ću joj plaćati alimentaciju, moja djeca neće dobiti sve što im treba. Zato mi je važno da alimentacija bude što manja. Na taj način im mogu kupiti odjeću i sve što im treba. Ukoliko mi opale 6000Kn, onda praktički ne mogu pomoći svojoj djeci. Koliko sud dodjeljuje alimentaciju ako imate plaću 8500Kn? Dali se negdje vodi tablica dodijeljenih alimentacija? Možda neka udruga ima te podatke?
  12. 8.501 – 9.500 1.550 1.789 1.947 3.100 Spadam u ovaj platni razred. Imam 2 klinca. Dali se može desiti da mi alimentacija iznosi 6000 Kn, a da mi ostane za život ovaj minimum od 3100Kn?
  13. Dobro, dakle za alimentaciju mi je jasno. Kada moram početi plaćati alimentaciju? Čim predam zahtjev u centar, ili čekam sudsku odluku? Ovo ne razumijem: "uzdržavanja bivšeg bračnog druga (žene), ako je nesposobna za rad ili se ne može zaposliti dužan joj je uzdržavanje plaćati bivši bračni drug." Dakle ona radi i ukoliko dobije otkaz neće joj biti problem naći posao. Dakle o tome ne moramo ni pričati. Još pitanje u vezi najamnine: Zakon o najmu stana, koji članak to govori? To da se mogu potraživati sredstva 5 god. unatrag?
  14. Virtalni hvala na odgovorima. 1. Zakon o najmu stana, koji članak to govori? To da se mogu potraživati sredstva 5 god. unatrag? 2. Dakle alimentacija se mora plaćati usprkos tome što piše da alimentaciju plaća roditelj koji ne živi sa djecom? 3. U Članku 295 stoji da bi žena morala biti nesposobna za rad, ili se ne može zaposliti, a ona radi tako da pretpostavljam to ne može proći. 4. Hvala na odgovoru
  15. Poštovanje. Imam par pitanja i ukoliko mi netko može odgovoriti bio bih vam zahvalan. Žena, dvoje maloljetne djece i ja živimo u stanu od moje majke. Planiramo se rastati. Ja ću ostati u stanu, a ona će potražiti stan u podstanarima. Pitanja su slijedeća: 1. Ukoliko ostane u stanu dali treba plaćati mojoj majci najamninu i na koji način to urediti? 2. Dali sam dužan plaćati alimentaciju dok živimo zajedno u tom stanu, bez obzira što je razvod u toku, ili je okončan? 3. Dali sam uz alimentaciju dužan plaćati nužni smještaj ili nešto slično? 4. Po tablici bi trebao plaćati alimentaciju 3600 Kn, no imam kredite na Amexu i RB-a banci. Dali to sud uzima u obzir ukoliko se sporazumno ne dogovorimo žena i ja. Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija