Jump to content

aleeen

Korisnik
 • Broj objava

  58
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O aleeen

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. iz mog osobnog iskustva, policija se počne ignorantski ponašati nakon nekoliko višestrukih takvih dojava, u tom slučaju pisati pritužbu MUP-u. kao dokaz, ne bi bilo loše da i vi snimate telefonske pozive prema njima, a što se tiče susjeda, snimiti kamerom video i audio zapise buke/tj. galame
 2. Poštovani svi, tvrtka sam koja za obvezu ima slanje klijenata na liječničke preglede na medicinu rada. Nadlaženi doktor specijalist medicine rada se ponaša ignorantski; ne javlja se na telefonske pozive, ne odgovara na e-mailove, dakle - u potpunosti mi je ne dostupan kao izabrani doktor specijalista medicine rada kod kojeg moji klijenti imaju ugovor za te poslove. Zadnjeg puta, prije 14 dana žalio sam se i ravnatelju doma zdravlja, ali unutar tih 14 dana do današnjeg dana - nisam dobio nikakav odgovor po tom pitanju. Situacija je vrlo nezahvalna, jer liječnički pregledi se moraju redovito oba
 3. Zapravo kada bolje pročitam, "pružanje skrbi djeci" bi mogao biti jedini opravdani razlog, a ne "vitalni obiteljski razlozi", jer u prvom navedenom slučaju stvarno ja, kao djetetov roditelj mu i pružam skrb, a on je kao dijete prima.
 4. Identičnog sam mišljenja kao i ti, Borbena. Isto tako, smatram da je Odluka poprilično nejasna - zapravo ispada samo ako je netko "u životnoj opasnosti" da se može do njega (u ovom slučaju naše djece) i niti iz jednog drugog razloga (jako rigozorna mjera???) Gdje i na koji način tražiti Propusnicu? Baš je sve zbrda zdola i nejasno skroz.
 5. Kao što sam i napisao, razlika između A i B gradova je cca. 30-ak km. Ja sam u gradu A, gdje imam prebivalište, dijete ima prebivalište u gradu B. Susreti se ostvaruju potvrđenim planom o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, ovjereno na sudu. Idem po dijete svaki vikend u grad B, vraćamo se nazad u A, provodim određeno vrijeme zajedno i potom ga vraćam na B.Kao što sam i napisao, razlika između A i B gradova je cca. 30-ak km. Ja sam u gradu A, gdje imam prebivalište, dijete ima prebivalište u gradu B. Susreti se ostvaruju potvrđenim planom o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, ovjereno na sudu. Idem po
 6. Upravo to identično i mene zanima. Poslao sam mail nadležnom Ministarstvu za obitelj i Civilnoj zaštiti u vezi ostvarivanja tih viđanja s mlt. djetetom - čekam odgovor. Nadležni CZSS ne želim kontaktirati jer je osoblje kastastrofalno. Naravno da svakako mislim ostvarivati odnose/viđanja s djetetom, kao i skrbiti za njega. Udaljenost između nas je nekih 30-ak km, Istarska županija. Isto to me zanima i za ostvarivanje odnosa/viđanja s partnerom - kako to regulirati, na koji način? Također je udaljenost cca. 30-ak km, Istarska županija?
 7. Hvala. Obzirom da smatram da trenutno nemam dokaza koji bi mogli potkrijepiti sve navedeno, smatram da još uvijek nije vrijeme za točku br. 2, ali svakako je tajming za točku br. 1 - kako smatram da će ubuduće svojim neprofesionalnim ponašanjem kršiti bilo kakve buduće dogovore i biti objektivan aparat u cijeloj stvari. Obzirom na moj prvi upis, tražio bih i očitovanje, odnosno uz prigovor i zahtjev za izvještajem koje će se sve radnje poduzeti u vezi prvo dostavljenih dokaza (za koje je navela da će ih baciti u smeće).
 8. Dobro večer. Imam pitanje - kako, kome i na koji način prijaviti djelatnika CZSS-a zbog nesavjesnog rada, odnosno po starom KZ-u bih tvrdio da se u potpunosti radi čl. 399. KZ-a Nesavjestan rad u službi. Isto tako, zanima me zašto je to izbačeno iz KZ-a? Naime, sporna djelatnica CZSS-a osobno mi je zaprijetila da će dokaze koje sam dostavio u spis dati trećoj osobi na uvid (pod 1) kako bi ista protiv mene podigla kaznenu prijavu te nadalje - kako ona ne zna što će s time napraviti (pod 2) i da će sve pobacati (zaprimljene dokaze) u smeće (pod 3). Osim navedenog članka, ovo je po meni i čl. 291
 9. šta ja u biti moram napraviti? dati zahtjev za izradom nove PK kartice i u napomenu unutar sustava eGrađani staviti o čemu je u zahtjevu riječ i pozvati se na gore navedene članke?
 10. wow! hvala na info! šaljem poreznoj? u kojem gradu - di majka prebiva s djetetom ili u svojem gradu? šaljem preporučeno s povratnicom i oni će taj dio posla automatizmom napraviti ili mene pozvati? pretpostavljam da će me pozvati jer bi ja trebao i na svoju PK karticu ubaciti naše zajedničko dijete? HVALA puno još jedanput!
 11. oprostite što se tako ubacujem, ove informacije su me iznenadile pa sam znatiželjan - bivša izvanbračna partnerica mi ne želi dati pravo da koristim poreznu olakšicu našeg djeteta (bez obzira na to što imam veća primanja, jednostavno je tvrdoglava), a ja želim dijete prebaciti na svoju poreznu karticu kako bi olakšicu koristio, ali kao što sam spomenuo, ona mi jednostavno to ne želi dati Ako sam dobro shvatio, ja zapravo imam pravo koristiti 50% porezne olakšice za svoje dijete, odnosno imam pravo na to - tražiti i isto bih trebao dobiti? Jesam li dobro shvatio? Kako to mogu zat
 12. Pozdrav svima! Imam jedno kratko pitanje - ako sam zaposlen na ugovor o radu kod poslodavca na 40h radno vrijeme imam li pravo (i bez znanja sadašnjeg poslodavca, odnosno - npr. i/ili njegovog pisanog odobrenja) sklopiti s gradskim učilištem 5h/tjedno ugovor o djelu, kao vanjski suradnik (predavao bi stručni predmet polaznicima osposobljavanja, a u struci radim i kod trenutnog poslodavca)? po meni ne bi nikakvih problema trebalo biti po tom pitanju, jesam li u pravu?
 13. Ljudi, potrebna mi je Vaša pomoć. Pišem službeno pismeno lokalnom CZSS-u, trebam citirati, odnosno treba mi točan naziv Zakona/ev. Pravilinika/ili drugih propisa o pravima djeteta, odnosno navodim ih radi kršenja istih. Radi se o tome da me treća osoba verbalno omalovažavala, vrijeđala pred mld. djetetom (dok je bio u neposrednoj blizini; sve gledao i slušao) čime mislim da je povrijedila njegovo pravo na normalan, zdrav i nesmetan psihofizički razvoj te mi navedeni trebaju kako bih se pozvao na iste. Hvala puno!
×
×
 • Napravi novi...