Jump to content

Dinko73

Korisnik
  • Broj objava

    60
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Dinko73 je dobio reakciju od cmakavac26 u profesionalna mirovina i HRVI   
    Kao što Vam je kolega Kruno76 odgovorio,nemate pravo na novi izračun dok ne dobijete trajni status RVI. Vaš kolega je dobio omjer ,jer je prije Vas bio na komisiji dok su još po zakonu određivali omjere rat mir. I ja sam kao i Vi dobio profesionalnu mirovinu 2011. bez omjera ,a prošle godine nakon što mi je utvrđen trajni invaliditet dobio sam i omjer i sada mi je predmet na novom izračunu mirovine.
  2. Sviđa mi se
    Dinko73 je reagirao na Skywalker007 u Upit   
    U slučaju da prihvate žalbu zaostaci vam idu od dana koje vam piše na tom rješenju na koje ste se žalili da imate pravo na određeni iznos.
  3. Sviđa mi se
    Dinko73 je dobio reakciju od prof u Upit   
    U profesionalnoj mirovini sam od 2011. Prije 4 godine zaposlio sam se na puno radno vrijeme i uz plaću primao umanjenu mirovinu. Dana 09.01.2024. komisija mi je odredila omjer rat mir i sada iz hzmo šalju u mup upit o činu da bi izračunali mirovinu. Od 01.02.2024. potpisao sam novi ugovor u firmi na 3 sata i 24 min. Zanima me da li ću unatoč tome što sam u radnom odnosu dobiti novu mirovinu po ZOHB ili moram prestati raditi i da li ću nakon novog obračuna imati pravo na zaostatke razlike mirovine od 09.01.2024. do dana kada mi donesu rješenje o novom izračunu .
    Unaprijed hvala na odgovorima !
  4. Hvala
    Dinko73 je reagirao na prof u Upit   
    Poštovani Dinko,
    mislim da imate pravo na novu mirovinu jer ste sklopili novi ugovor u firmi na manje od pola radnog vremena ali nisam 100 % siguran. Vašem nadležnom uredu HZMO obavezno dostavite taj novi ugovor uz njihovu potvrdu prijema.
  5. Sviđa mi se
    Dinko73 je dobio reakciju od prof u Izračun mirovine HRVI 20 % trajno .   
    Poštovani,
    RVI 20% , opća nesposobnost 20/80 , godište 1973, dragovoljac 1126 dana borbenog sektora, 23 godine staža bez pridodanog , u najnižoj profesionalnoj mirovini od 2011. Molim izračun najniže mirovine po ZOHB.
    Unaprijed hvala !
  6. Hvala
    Dinko73 je reagirao na Skywalker007 u usporedni izračun mirovina   
    Poštovani kolega još nisam predao u mirovinski ali kada predam i daju neko novo rješenje za nekih 6 mjeseci do 1 godine ako bude sve uredu onda ću vam iz prve ruke reći šta sam dobio. Koliko sam shvato kolegu koji je dobio HRVI za stalno a još se vodio da radi on je dobio 2 zvanja više nego što je njegovo osobno zvanja, a za nas koji smo dobili HRVI za stalno a već smo bili u mirovini ostaje ono zvanje koje smo imali u trenutku umirovljenja. To sam ja tako shvatio pa kada mi sve bude riješeno objavim ovdje pa će te točno znati kako se tumači taj  famozni pravilnik kojeg nitko nije nikada vidio
  7. Hvala
    Dinko73 je reagirao na Mister-X u usporedni izračun mirovina   
    prije je bilo (sad ne pratim,pa ne znam,ali pretpostavljam da bi moglo biti kao prije) za pripadnike specijalne policije u vrijeme rata,kad se dobije hrvi pa umirovljenje u svezi rata (bar dio) ,tada se podnosi zahtjev za činom ,gdje se obavezno prilaze dokaz o umirovljenju i hrvi jer ga u suprotnom nećete dobiti ,na koji mup donese rješenje koje se koristi za obračun mirovine (pripadnici bez činova dobiju viši pol.narednik-tj.stožerni narednik) .....ako se kojim slučajem osoba već nalazi npr u civilnoj mirovini onda ništa od tog čina jer mirovinsko naknadni čin ne priznaje...
    ako je ostalo tako,onda svi oni koji imaju hrvi i idu prvi put u mirovinu,na poziv mirovinskog trebaju reči da se treba riješiti pitanje čina prije obračuna,ostali u mirovini to nemaju pravo...
    po mom mišljenju to nije korektno,ali eto tako je bilo....možda su oni sad korektniji pa su svima ukinuli
     
  8. Sviđa mi se
    Dinko73 je dobio reakciju od prof u usporedni izračun mirovina   
    Poštovani,
    Hoće li nama koji smo bili pripadnici specijalne policije priznati čin stožernog narednika prilikom umirovljenja kao RVI?
  9. Hvala
    Dinko73 je reagirao na huskyCRO u Novi Pravilnik o vještačenju   
    Vezano za vaš slučaj posjetite nadležni ured za branitelje radi informiranja. Novi pravilnik je izašao u narodnim novinama od 3. 11. 2021. i trebao bi važiti za branitelje kojima predstoji vještačenje.
  10. Hvala
    Dinko73 je reagirao na malicovjek u Najniža braniteljska mirovina   
    Poštovani Dinko, iz članka 15. Izmjena braniteljskog zakona nije vidljiva nikakva promjene vezana na vaše pitanje...
    Poštovani kaoma, ako je vas izračun braniteljske mirovine manja od najniže braniteljske mirovine, biti će vam dodijeljena najniža braniteljska mirovina...
    IZNOS NAJNIZE BRANITELJSKE MIROVINE: 2.558,25 kn + 0,50 kn po danu u borbenom sektoru u DR (za one sa najmanje 100 dana u borbenom sektoru u DR)
    Ako se radi o prijevremenoj braniteljskoj mirovini, najniža se još umanjuje za iznos penalizacije-umanjenja mirovine.
  11. Hvala
    Dinko73 je dobio reakciju od Skywalker007 u Trajno HRVI-Novi izračun mirovine-Postupak   
    Poštovani,
    Postotak invalidnosti utječe samo na visinu invalidnine ,ali ne utječe na visinu mirovine.
  12. Hvala
    Dinko73 je dobio reakciju od orao u Trajno HRVI-Novi izračun mirovine-Postupak   
    Poštovani,
    Postotak invalidnosti utječe samo na visinu invalidnine ,ali ne utječe na visinu mirovine.
  13. Hvala
    Dinko73 je reagirao na scvrtil6 u Priznavanje HRVI   
    SEKTOR ZA VJEŠTAČENJE
    SREDIŠNJI URED ZAGREB
    Telefon: 01/6471-991
    Telefon: 01/6458-669
    Telefon: 01/6442-706
    Samostalni odjel za vještačenje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji:
    Telefon: 01/6458-676
    Telefon: 01/6458-678
    Telefon: 01/6458-679
    Telefon: 01/6384-467
     
  14. Sviđa mi se
    Dinko73 je reagirao na gonzo-stari u pitanje za prof. br. 2 mirovina   
    Peksa, bez ljutnje, ali ja po tvojim postovima mislim da se ne radi o tvom prijatelju već o tebi osobno tako da nema potrebe da postavljaš pitanja i tražiš odgovore i pomoć za treće lice. Tvoje iskustvo će pomoći drugima koji prolaze isti put. Ovako se tema samo produbljuje, ali na krivu stranu.
  15. Hvala
    Dinko73 je reagirao na marona5 u Hrvi rješenje   
    Ne brinite se, niste zakasnili jer se zbog covid-19 nije vještačilo niti je kome produžen privremeni status, bar koliko mi je poznato. Dokumentaciju predajte što prije, a na poziv će se svakako poduže čekati. Sretno.
  16. Hvala
    Dinko73 je reagirao na sime1972 u Hrvi rješenje   
    Više se poziv za vještačenje ne dobiva automatizmom, nego moraš osobno 3 mjeseca prije isteka roka zanoviti postupak sa novom dokumentacijom preko ureda za branitelje. Znaci ne zanoviš li postupak osobno ti si pajdo "pušiona".
    Stoga dobro pazi na datum i kontrolne preglede. 💪🇭🇷
  17. Hvala
    Dinko73 je reagirao na marona5 u Hrvi rješenje   
    Pozvat će Vas tek kad predate novu dokumentaciju u Ured za branitelje. Oni dostavljaju dokumentaciju LP i nakon toga Vas pozivaju.
  18. Sviđa mi se
    Dinko73 je reagirao na sivko u Profesionalna invalidska mirovina   
    Računao sam da je neto (6000) samo odbitak za mirovinsko od bruto 1.
    Evo i drugog povoljnijeg izračuna (bez olakšica za djecu i uzdržavane članove) https://www.moj-posao.net/Kalkulator-Placa/?salary=6000&location=245&children=0&supporting=0&disabilityCoeff=0.4&type=n2g
    Ako je dogovoreno 6000 (neto nakon poreza i prireza) onda je pitanje bilo nepotrebno.Ja bi ipak točno pitao poslodavca na što je točno mislio jer ima svega i svačega (tumačenja).
  19. Sviđa mi se
    Dinko73 je dobio reakciju od prof u Profesionalna invalidska mirovina   
    Dogovoreno je 6000 neto. Ali mislim da će porez gazdi biti manji zbog invalidnosti. Za 20% rvi je dodatnih 1000 kn neoporezivo, znači ukupno 5000. Jedino ne znam da li to uzimaju u obzir jer je invalidnost privremena. Ali to bi trebao biti gazdin problem.
  20. Sviđa mi se
    Dinko73 je reagirao na prof u Profesionalna invalidska mirovina   
    Poštovani Dinko,
    dragi kolega ne zamaraj se koliko plaćaš ti ili poslodavac poreza ako si dogovorio plaću 6.000 kn neto. Iskreno ti želim da u što boljem zdravlju radiš 20.g.
    Obavezno radi puno radno vrijeme ako to može biti tvoj izbor.
    Lijep pozdrav
  21. Hvala
    Dinko73 je dobio reakciju od zokaosijek u Odbijenica HRVI   
    Ni meni ovo nije jasno. Ako može podatak kojeg datuma ste dobili rješenje 20% rvi privremeno i kojeg datuma ste ste drugi put izašli na  komisiju na kojoj su Vam ponovo dali privremeno?
  22. Sviđa mi se
    Dinko73 je reagirao na prof u Novopečeni umirovljenik - par pitanja   
    Poštovani rumenige,
    drago mi je i od Vas saznati da mi na Legalisu zaista radimo dobro.
    Lijep pozdrav
  23. Hvala
    Dinko73 je dobio reakciju od kameni2 u priznavanje hrvi   
    Nisu mi jasne ove šifre za ptsp ,t285a i t285d. Koliko znam šifra za ptsp kronični je f43.1 i trajna promjena osobnosti f62. Netko upućeniji će možda bolje znati.
  24. Hvala
    Dinko73 je reagirao na znova108 u Status RVI i prava uz to   
    Isti smo slučaj.I ja sam u profesionalnoj mirovini od 2011god.Mirovina mi je 2550 kn.Liječim se od 2008 god u kontinuitetu,znači oko 15 dnevnih,3 ležanja i bezbroj kontrola.Ni sam nisam očekivao toliki postotak ali doktorica je rekla da zakonski ostvarujem to pravo zbog bolesti PTSP i obilate dokumentacije.Nadam se da ćeš i ti dobiti 40%.Sretno i javi kako si prošao...
  25. Hvala
    Dinko73 je reagirao na orao u Status RVI i prava uz to   
    evo slucaj dva prijatelja,jedan je u mirovini od 2008 braniteljska inv. profi i u Osijeku je dobio 19% invalidnost,drugi se ljeci od 2017 i dobio je 20%,trenutno je u radnom odnosu,tako da moze biti svasta...uglavnom sretno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija