Jump to content

MalaLila

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prosle godine sam dobila otkaz i odradila otkazni rok do ozujka. Trebala bi imati povrata 230 kn. U međuvremenu pronasla sam si honorarni posao i povrat poreza za proslu god mi iznosi cca 6500kn. Stigla mi je obavijest od porezne da mi se povrat poreza nece obracunati. Zvala sam poreznu i rekla mi je zena da mi se obracun nece napraviti jer mi je bivsa firma u blokadi. I zanemarimo to od njih tih 200kn, ne ide mi u glavu zasto ne mogu doci do ovih drugih novaca. Rekla mi je jos ako mi bivsa firma bude 5 god u blokadi da toliko dugo necu moci do novca. Da li se mogu kome zaliti, da li se moze djelomicno isplatiti? Ako ne, kada dolazi do zastare? Da li je to-to, da se pomirim da ni necu dobiti povrat. Unaprijed hvala na odg!
  2. Da, potpisivali smo nove ugovore i mijenjao se OIB sada na zadnjoj promjeni iz dd u doo. Znaci da ne očekujem ništa?
  3. Pozdrav! U ovom mjesecu mi istice produljeni porodiljni radi njege djeteta s tezim ostecenjem zdravlja te bih se trebala vratiti na posao. Međutim javljeno mi je da me radno mjesto ne ceka te da cu dobiti otkaz. U firmi sam zaposlena 12 godina ugovor na neodređeno, od kojih posljednjih 5.5 koristim njegu. Zanima me da li imam pravo na otpremninu ako je poslodavac u tih 12 g. 3 puta mijenjao naziv firme i sjediste (nisam upucena da li je sto jos mijenjano)? Posljednje je ove godine mijenjao firmu iz d.d. u d.o.o.? Koliko sam procitala za pravo na otpremninu bih trebala raditi minimalno 2 godine? Da li sada to znaci da zatvaranjem dd i otvaranjem doo je to u potpunosti nova firma i tada sam u novoj zaposlena samo 10 mjeseci pa samim time nemam pravo na otpremninu? Unaprijed hvala na odgovorima!
  4. Pitam preventivno. Znam da firma ne stoji najbolje godinama. Jucer sam saznala da sam odjavljena sa zdravstvenog s krajem godine. Nista drugo mi ne pada na pamet.
  5. Pozdrav! Moje pitanje je da li mi poslodavac moze dati otkaz (ugovor na neodređeno) dok koristim produljeni porodiljni radi njege djeteta s tezim smetnjama u razvoju? Koliko sam upucena firma se ne zatvara. Unaprijed hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija