Jump to content

inesepic

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani. Treba mi savjet za rastrzanoga prijatelja. Dakle on je državni službenik. Ima plaću 6900kn. Rastavljen je 6 godina.Alimentacija je dogovorena 1300kn mjesečno i uredno se skida sa plaće. Svojom voljom je plaćao malodobnom djetetu još 200kn tjedno plus šteka cigareta i odjeća po zahtjevu.To bi na mjesečnoj bazi izašlo i do 2000kn.povrh alimentacije. Nakon njegova ulaska u vanbračnu vezu sa drugom ženom,nastavio je djetetu koje ima 15god.i dalje davati ali ne više 2000kn nego 1400kn plus spomenutu automatsku alimentaciju,,što je više nego realno.U međuvremenu,bivša supruga je u nekoliko navrata posuđivala novce od njega,za što on ima spremljene uplatnice a da mu isti iznos nije nikada vratila.Sada bivša supruga i dijete su počele prijetiti da on i dalje mora dijetetu davati,povrh alimentacije i spomenutih 2000tisuće kuna kao i prije i garderobu na mjesečnoj bazi. Nakon njegova negodovanja,bivša supruga mu je rekla da će tražiti skrbništvo nad djetetom,...koje je sada zajedničko i da če mu onda putem suda ili centra za socijalno njenom tužbom država u slučaju njegovog gubitka zajedničkoga skrbništva uzimati oko 3000kn. Ona tvrdi da na to ima pravo. .On je momentalno u rascjepu mišljenja i nezna kako postupiti.Dali bivša supruga ima osnove za traženje potpunog skrbništva a ako ne što mu je za napraviti. Odnos sa dijetetom je uredan osim ako neda dijetetu određeni iznos koji dijete traži a premašuje alimentaciju,tada opet počnu prijetnje sa strane bivše supruge a automatski i dijeteta koje živi sa bivšom suprugom.Zahvaljujem na odgovoru.
  2. zaboravila sam reći da mi je majka preminula 7 mjeseci nakon pokretanja tužbe i ja sam jedinica i ovjereno je da u slučaju njene smrti ja nasljeđujem dug,hvala svejedno,nadam se da to ne mijenja stvar ili ?
  3. Dobar dan.Moj sada već bivši suprug je u toku našega braka posudio znatan novac od moje majke.Potpisano i sastavljeno pred odvjetikom i kasnije bilježnikom.Sada kada je moja majka pokrenula tužbu,on je u međuvremenu uzeo najpoznatijeg odvjetnika u Rijeci da ga zastupa,i gdin.odvjetnik je odma stavio pritužbu da je to bračna stečevina.Ja sam prodavač i ne razumijem se u pravo ništa,ali mislim da je stečevina,vikendica,auto,štednja.Ja sam se razvela sa 200kn bez ikakvih stečevina.Ne mogu shvatiti da ako imam priznanje ovjereno,zašto uopće dolazi do situacije da se uzima tako skup odvjetnik,osim ako nije siguran u pobjedu.Nadam se da ste shvatili što me zanima.Unaprijed zahvalna Ines
  4. Pozdrav. Imam dementnu majku koja ima u nalazu"pokretanje postupka procijene poslovne sposobnosti. Ja sam jedinica i majka je kod mene već 4 god.na skrbi. Nisam htjela pokretati ništa jer sam mislila da pošto je kod mene,a ne u domu za starije,da mi to netreba a i jedinica sam,pa da sve ide prirodnim putem.Zanima me ako ja pokrenem postupak,a samim tim moram obavijestiti centar za socijalnu skrb,dali postoji mogućnost da oni preuzmu skrb o mojoj majci,jer sam čula za sličan slučaj kod susjeda,gdje im je centar bio majci skrbnik,i kada je susjeda umrla centar je naslijedio kuću i novac. Drugo pitanje ako je moguće. Majka je posudila novac,pred 10 godina,bratiću. Ovjeru kod bilježnika smo napravili 2016,kada je majka već imala nalaz o početku zaboravljanja,ali je prisebno kod odvjetnice sastavila dug o priznanju,pred odvjetnicom,bratićem i samnom. Poslije je sve to ponovila pred bilježnikom.Parnica je počela pred 2 tjedna,i sutkinja je unatoč ovjeri bilježnika tražila da moja majka pristupi saslušanju i potvrdi to usmeno.Sada je demencija pojačana i majka nije u stanju davati iskaze. Ako ja pokrenem postupak o skrbništvu dali ja mogu nastaviti parnicu kao skrbnik ili? Unaprijed zahvalna.
  5. Dobro večer.Treba mi hitan odgovor ako je moguće,pošto u utorak imam parnicu sa pozivom uručenim za sporazumni razvod koji sam potpisao,ali pod pritiskom supruge.Imamo punoljetno dijete,živimo skupa ali ja se ne želim rastaviti,potpisao sam pripit,volim ju skupa smo 30 god.a vjenčali se prije 3 god.kako da poništim sporazumni? Hvala.
  6. Opet nisam razumijela. Ja ne želim centar o ničemu obavještavati jer ne želim da mi sjednu na imovinu.Rekli ste ...može mene imenovati za skrbnika,a što ako stave sebe kao u primjeru moje susjede,pa su joj djeca ostala bez novaca jer centar sjedi na njima i dava im na kapaljku.Moraju zahtjev poslati centru kada žele kupiti bilo što od svoga novca.
  7. Dobar dan. Moja majka je dementna i doktor joj je ispisao poslovnu nesposobnost. Međutim kada sam se ja interesirala što to znači,ljudi su mi objasnili da će tada centar za socijalno preuzeti brigu o majci(a ja brinem o njoj i već godinama živi kod mene)smjestiti ju u ustanovu i preuzeti novce i nekretnine. Ja sam jedinica i uvijek je dogovor bio da će sve biti na mamu da ja nemam problema vezanih za kuće. Međutim sada nam ponestaje novaca a ja nemogu bez punomoći. Htjela bih prebaciti punomoć bar za novac,ali su mi rekli da nije moguće,jer mama ima 84 godine pa mi treba nalaz psihijatra.Na njemu će pisati demencija i czs skrb krene. Dakle neznam ko mi može iskreno odgovoriti,a centar si previše dozvoljava sa prisvajanjem svega i svačega. Hvala
  8. nažalost sve usmeno,žena se zeznula i naravno da neće priznati. Pretpostavljala sam da će tako biti a novaca i živaca za sud nemam,hvala
  9. Pozdrav. Neznam dali sam sve dobro unjela,ali svejedno mi je hitno potrebna pomoć. Osigurala sam kuću kod croatia osiguranja. Sada vas ne želim zamarati sa svim stavkama u polici jer je do nesporazuma između mene i radnice koja mi je sastavila policu došlo jer je ona bez pitanja stavila stavku "izuzeće od poplava i bujica"koja je meni itekako bitna. Sada kada mi je došlo do poplave u kući i kada sam zatražila otštetu ona tvrdi da me pitala dali želim da mi se poplava izuzme a ja tvrdim da sam htjela osiguranje i za tu stavku.Kako doći do riješenja kada ona tvrdi jedno a ja drugo, a ona se poziva da nisam pročitala prije potpisivanja police koja ima ni više ni manje 15 stranica sitnih slova.Pošto sam usmeno tražila osiguranje od požara i poplave, što mi je logično,smatrala sam da netrebam čitati pošto sam sjedila kraj nje dok smo se dogovarale. unaprijed zahvalna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija