Jump to content

HOSTALSTY

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala puno na odgovorima i savjetima. Može li samo pitanje ako se pokaže da sam ja kriv ili nedaj bože kolege kojima sam ja bio direktni nadređeni, kolike su kazne za ovakve stvari te da li mogu završiti u zatvoru?
  2. Knjige "štimaju" i unazad šest mjeseci prije mog odlaska je sve štimalo jer su članovi uprave bili na primopredaji poslovnica. Nakon pet mjeseci od komisijske primopredaje i nakon 2 ili 3 inventure, kada sam otišao, sumnjaju da sam ja krao po firmi zajedno sa nekim osobama (nemaju dokaze niti za te osobe niti za mene, samo sumnja). Iako govore da imaju dokaze da me mogu poslati u ZATVOR na dugo vremena jer se radi o robi vrijednosti cca 40,000 kn kako sam ih razumio zbog kojih me terete da sam otuđio i da su to znali ali nisu previše pažnje pridodavali tome. Zato me je strah da li oni mene mogu prijaviti zbog teškog kazneno dijela (krađa) i da li mogu u zatvor ako slučajno budem okrivljen (prvi puta u životu imam ovakav problem te problem s spravosuđem ako se prijetnje pokažu istinite te imam 37 godina). Sporne predmete ne mogu opravdati putem svjedoka jer su svi otišli iz firme ili su u drugim gradovima u poslovnicama.
  3. Manje, više smo svi koristili svoje torbe, vrećice i sl stvari kako bi prenosili robu iz poslovnica. Inventra je bila uredna nekoliko put, čak i primopredajna inventura gdje je bila komisija.
  4. Sudeći po tome oni bi mogli imati problema ako se odluče za tužbu?
  5. Dokaze nemaju jer krađe nije bilo, mogu jedino preko kamera prikazati da sam stavljao određene artikle u svoju osobnu torbu s urednim papirima kako bi dostavljao prema drugim poslovnicama. Kako misliš mora objasniti zašto nije odmah reagirao? Da li se onda njegova tužba može temeljiti ako (npr. nađu sumnjivu snimku iz travnja prošle godine) te su reagirali tek nakon što ja više ne radim u firmi iako je uredno bila revizija firme, inventure, usklađivanje poslovnih knjiga te je sve bilo uredno?
  6. Radio sam prije nekoliko mjeseci dok za krađu tvrdi da je nastala u periodu od srpnja do listopada 2017. godine.
  7. Pozdrav svima, Naime imam par pitanja na koje bi trebao odgovor. Kod bivšeg poslodavca sam radio nekoliko godina te nakon što sam dao otkaz i zaposlio se na novom poslu bivši poslodavac me želi optužiti za (izmišljenu) krađu govoreći da ima dokaze i da su to tolerirali nekoliko mjeseci dok sam bio radio! Da li ima kakav rok gdje bivši poslodavac, može prijaviti prekršaj za krađu od saznanja da je prekršaj stvarno i počinjen? Da li on meni sada potencijalno može predstavljati problem kod trenutnog poslodavca gdje radim? Također na bivšem radnom mjestu su bile videokamere koje nisu naglašene u ugovoru niti na razgovoru za posao! Da li on može manipulirati tim snimkama, govoreći da sam nešto uzeo (iako je bio normalan dnevni rad i rutina) te me zbog (nekih sumnjivih snimki) prijaviti te kazneno goniti? Unaprijed zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija