Jump to content

LukeStrijela

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima. Zanima me kako urediti odnos u j.d.o.o. Izmedju dvije osobe. Od kojih je jedna tihi partner i financira vecinu potreba j.d.o.o-a? Odnos je vec postojeci, samo usmen, a sad bi ga zeljeli ipak u pisanoj formi, pa molim pomoc da li je to ugovr, sporazum i sl. Ako moze koji primjer ili barem navodjenje. Hvala
  2. Pozdrav svima. Jedinica lokalne samouprave izdala mi je rješenje kojem mi se utvrđuje visina komunalnog doprinosa 25.10. Građevinska dozvola izdana od strane jedinice regionalne samouprave izdana je 15.06. Jedinica lokalne samouprave nije do sada naplaćivala komunalni doprinos. Međutim od 01.07. donesena je Odluka o komunalnom doprinosu. moje pitanje je da li se mogu žaliti jer smatram da je komunalni doprinos pogrešno obračunat, jer mislim ako je G.D. izdana 15.06. od strane jedinice regionalne, a Odluka o komunalnom donesena 1.07. da se ne može primjeniti. Onda s druge strane, ta dva postupka su odvojena postupka... ne vode ga niti isto tijelo.. znači građevinska se ne mora i ne može donijeti kada i rješenje o utvrđivanju visine komunalnog doprinosa, pa da sada mogu za ta dva tjedna razlike reći GD je izdana 2tjedna prije, a komunalno određeno poslije.. jer ne znam kolko baš imaju ta dva postupka veze.. je da se izdaje za tu građevinsku.. ne znam... ne bih htjela ispast smješna..
  3. Pozdrav, dobio sam od Hanžekovića pismo slijedećeg naslova: PREDMET:ponuda za sklapanje nagodbe. Obraćaju mi se u svojstvu generalnog opunomoćenika Hrv.telekoma u svezi ovršnog postupka koji se vodi protiv mene pod poslovnim brojem xxxx/09. FINA je prestala s provedbom ovrhe ali kao dugovanje prema t-com postoji u iznosu od više 2000 kuna. nude nagodbu od 720 kuna. Dug je od prije 10 godina i kusur, ni ne znam. Mogu li se jednostavno pozvati na zastaru, budući ne planiram priznavati dug, jer je isti od prije 10 godina. Smrdi mi samim tim što je iznos preko 2000 kuna a oni nude nagodbu od 700. Što mi je činiti?
  4. Praksa se, sukladno Zakonu o vježbenicima u pravosudnim tijelima i pravosudnom ispitu, ako ste pravnik zaposlen u javnoj upravi, može krenuti obavljati odmah nakon proteka jedne godine rada, dakle ne nakon proteka 36mjeseci potrebnih za stjecanje uvjeta za pristup PI. Dakle nakon što protekne godina dana od zaposlenja u npr. JLPRS na pravnim poslovima, možete ići obavljati praksu na sudu u trajanju od 9mjeseci.
  5. Pozdrav kolege, molim vas ako itko ima ikakve skripte da mi pošalje na luke.strijela@gmail.com. Teško je doći do bilo kakve literature, a da nisu zakoni. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija