Jump to content

Gost78

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Gospođa je bila u vanbračnoj zajednici do 2011.godine. Vanbračna zajednica je počela 1983. godine i trajala je do 2011. U tom periodu je kupljen stan koji glasi na oboje. 2011.g. gospođa je odselila kat iznad kod kćerke (radi se o zgradi). Prije 7 godina gospođa je kupila apartman u kojem ne živi nego ga iznajmljuje ali i dalje živi kod kćerke. E sad, gospodin je umro i njegova djeca iz prvog braka tvrde da su oni cijelo vrijeme bili u vanbračnoj zajednici i traže dijelove stana (što je razumno) i dijelove apartmana (potpuno neosnovano) koji je kupljen u periodu kada oni više nisu živjeli zajedno. Što napraviti? Hvala
  2. Gost78

    Jamčevina

    Što se događa sa uplaćenom jamčevinom ukoliko osoba počini novo kazneno djelo dok je na slobodi?
  3. Nisam ja. U pitanju je protupravno oduzimanje slobode i iznuda. Traži se 6 godina zatvora. Četvero je optuženika. Čisto me zanima koliko dugo to može trajati.
  4. Ako je kazneno djelo počinjeno 2013.g., istraga je završena još 2015.g koliko dugo još može trajati suđenje? Odnosno kada se može očekivati presuda?
  5. Iz iskustva mog prijatelja. Prilikom traženja vize prešutio je isti podatak ali oni su već unaprijed znali. Konzul mu je rekao da je trebao biti iskren prilikom intervjua jer oni imaju uvid u takve podatke. Nije dobio vizu samo zato jer je slagao da nije bio kažnjavan iako je od izdržavanja kazne prošlo 10ak godina. Njima je važnije da budete iskreni nego to što ste kažnjavani zbog takve sitnice.
  6. Moj bivši muž je neki dan novčano kažnjen na prekršajnom sudu zbog uvredljivih sms poruka koje mi je uputio u 12.mj. prošle godine. A nisam napisala da je od tog istog mjeseca odlučio sa više neće plaćati alimentaciju tako da od 11.mj. prošle godine nije više ni jednu uplatio. I sada bi ja trebala imati grižnju savjesti zbog takvog čovjeka? Ne, ja spavam mirno.
  7. Bivši je u mirovini tako da neće ostati bez posla. Tamo će imati vremena za razmišljanje o svojim postupcima. Zakon je jasan. Da se držao presude ne bi bilo potrebe ta takvim mjerama. Ne razumijem čemu napadi na mene, pa nisam ja prekršila zakon.
  8. Hvala na odgovoru. Jutros sam ga kazneno prijavila državnom odvjetništvu jer nemam vremena tražiti besplatnog zastupnika a odvjetnicu si na žalost ne mogu priuštiti. Žao mi je bivšeg supruga ali ipak mi je više žao našeg djeteta. Imao je dvije godine vremena, mislim da je to i više nego dovoljno vremena. Zakon i presuda se moraju poštivati. Naša torba je anatomski prilagođena za malena leđa prvašića i nosimo ju već drugu godinu, a i slijedeću ćemo jer nismo štedili na kvaliteti. Kaže izreka: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Lijep pozdrav i hvala svima na odgovorima!
  9. Poštovani/a, Da li je moguće da javni bilježnik na temelju pravomoćne i ovršne presude o razvodu braka sastavi ovršni prijedlog? Kao na linku: http://vizura.eu/primjeri/primjer-prjedloga-za-ovrhu-na-temelju-vjerodostojne-isprave-opcenito-na-imovini-ovrsenika-cl-31-cl-39-cl-41-i-cl-42-oz-a/
  10. Poštovani g. Mario, dijete je bilo kod oca 15 dana pretprošle i 15 dana prošle godine u vrijeme ljetnih praznika. Zaboravljate da u tom periodu pripremamo djecu za školu. Samo školska torba koju sam kupila pretprošle godine je koštala 990 kn. Dragi g.Mario hvala Vam na odgovoru i toplo Vam preporučujem da ukoliko nemate djece s takvim razmišljanjem ih nemojte ni imati. Djeca ne žive od samog zraka i ljubavi. Lijep pozdrav.
  11. Virtalni hvala Vam na odgovoru međutim i dalje ne razumijem kome i na koji način da podnesem prijavu obzirom da preko fine ne možemo naplatiti iz razloga što mirovinu prima "na ruke" dakle nema ni jedan otvoren račun u banci, a sve nekretnine i pokretnine je prepisao na roditelje još za vrijeme trajanja braka. Hvala.
  12. Da ne bih bila krivo shvaćena ne bih ja dijete odvela i zatim onemogućavala kontakte i susrete. Upravo suprotno tome, znači tražila bih izmjenu presude u smislu da cijele školske praznike provodi kod oca, a u međuvremenu naravno kontaktiraju telefonom, skypom i sl. Također ne bi mijenjali kontinent već prselili u zemlju članice EU čiji smo i mi dio zar ne? Koliko vremena treba za takvu izmjenu presude i da li uopće imamo ikakvu šansu dobiti takvu izmjenu? Željac047 hvala Vam na Vašem odgovoru.
  13. Na koji način se mogu sa djetetom preseliti u inozemstvo (članicu EU) obzirom da mi bivši suprug ne želi dati potpis da mogu uzeti dijete (sudskom presudom dijete živi samnom, a on ga viđa svaki drugi vikend, dva puta u tjednu i pola školskih praznika). Da li trebam tražiti izmjenu presude (i koliko to u prosjeku traje) ili postoji drugi način? Unaprijed hvala.
  14. Bivši suprug nije platio dvije alimentacije. Za 8.mjesec 2016. i 8.mjesec 2017. obrazloživši mi da nije dužan platiti vrijeme kada dijete provodi ljetne praznike kod njega. Predala sam na finu prijedlog za ovrhu i sada sam prva na redu za naplatu ali postoji jedan problem. Naime on prima mirovinu preko pošte (na ruke), znači ne preko računa i dijete zbog toga nikako ne može to naplatiti. Što učiniti? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija