Jump to content

A_Ne

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala ti puno drot13 ,prigovor poslan,pa ćemo u svakom slučaju vidit šta će biti...nadam se najboljem. Javim svakako šta bude,pa da i ostali imaju uvid...
  2. Oko 70km je udaljen taj granični prijelaz. Napisala sam ovako(naravno uz one sve formalne stvari)...valjda nisam napravila nikakvu glupost.. Kajem se što ne znajuči zakon nisam na graničnom prijelazu prijavila posjedovanje raspršivača s nadražujućom tvari, napominjem da inaće poštujem zakon, nikad prije nisam bila kažnjavana te se trudim bit uzoran građanin, ali tom prilikom zbog ne poznavanja dotičnog zakona o oružju nisam prijavila posjedovanje. Nadalje, navodim da moje posjedovanje raspršivača nije u nikojem slučaju bilo u svrhu napada već u svrhu obrane zbog neugodnih događaja iz prošlosti, straha od životinja te moga psihičkog stanja,također na sreću nikad ga nisam ni upotrijebila. Nadam se da ćete me razumjeti kao majku trogodišnjeg,ženskog dijeteta i moj strah te potrebu za sigurnošću i zaštitom. Apsolvent sam, nezaposlena, kao i muž, postanar te nisam kažnjavana, a kako je i sam ovaj postupak djelovao na mene da više neću činiti takve prekršaje. Molim vas da uvažite moj strah kao žene i majke, moje iskreno žaljenje zbog ne poznavanja graničnog zakona o oružju te moje financijsko stanje. S poštovanjem,
  3. Što mi je pametnije poslati, prvi mi je put i ne znam stvarno ništa o tome. U svakom slučaju bi htjela i sudcu/sutkinji objasniti da nisam počinila ništa namjerno već samo neznanjem.
  4. Da, članak 54. stavka 1. Zakona o oružju,kažnjiv po članku 92. stavka 1. točki 27.
  5. Razumijem ,također su mi spomenuli da sam ga trebala prijaviti,ali nisam znala da se smatra oružjem, a time i ni da ga se treba prijaviti prelaskom preko granice. Očito se svaka škola plaća,pa i ta da se želiš zaštititi. Da li ja onda sad trebam dozvolu ili ne ako ga želim opet posjedovati i da li svaki put prelaskom preko granice trebam prijaviti,bez obzira na dozvolu.
  6. U nedjelju navečer na graničnom prijelazu Doljani mi je pretresom pronađen suzavac u večernjoj torbici koja je bila u putnoj. Ugl stvarno nisam znala da za njega treba imati dozvolu i prijaviti ga kao oružje,te me zadesila kazna od 3000kn. Još uvijek sam šokirana jer stvarno to nisam znala,nosim ga već 10 godina od kad sam imala problema s bivšim,a i bojim se pasa, kupljen je u dućanu za lov i ribolov i nikad me nitko nije upozorio da je protuzakonito te da nosim "oružje"! Naravno, želim pisati prigovor, međutim ovo mi je prvi put da imam problema sa zakonom i neznam šta da napišem. Ne radim, apsolventica sam,mlada majka... Sad,da li da pišem konkretnu priču ili da to formalno skratim. Molim nekoga za pomoć,puno hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija