Jump to content

Šime2

Korisnik
 • Broj objava

  110
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Šime2

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

1086 pregleda profila
 1. Povećanje je u mandatu ove Vlade bilo 2%, a 10% je usklađenje koje je zakonski regulirano. Ovisi o rastu plaća i visini BDP-a! Zato i je ovo usklađenje svega 0,7%, jer nije došlo do nekog porasta plaća. Ništa nama Plenković nije povećao, jer to bi dobili po sili zakona, tko god da je na vlasti. Neka nam vrati onih 10% koje nam je uzela Kosorica, onda bi mogli reći da je povećao mirovinu, ali to ne smije zbog ostalih jer nema novaca za sve.
 2. Prof, omjer je 40/60, a ustrojbeni čin bojnik- pukovnik! Pretpostavljam da izračun ide prema činu pukovnik, jer Zakon kaže, ono što je povoljnije. Ostali podaci su točni! Molio bih tablicu po navedenim podacima! Hvala puno!
 3. Prof. radim na tabletu, pa zbog toga vjerojatno ne mogu otvoriti tablicu. Molim vas izračun: 40% rat, 60% rad, HRVI 40%, dragovoljac mirovinski staž 40 god i 3 mj, borbeni sektor 1194 dana, rođen 1962, ustrojbene čin bojnik pukovnik, pvb 1.69 odnosno prosječni 1.71.
 4. Prof. puno ste mi pomogli dok sam bio u postupku za dobivanje mirovine! Hvala vam! Sad su se pojavili neki novi momenti, pa ako mi možete reći kolika je razlika između mirovine bojnika i pukovnika? Vidio sam razliku u bodovima, ali šta to znači konkretno?
 5. Buda, samo da ti kažem, vijeće viših vještaka je usvojilo moju žalbu i vratilo na zavod za vještačenje na ponovno razmatranje! Predmet je vraćen u Područni odjel HZMO, a oni su ga proslijedili vještacima. Sad čekam poziv za novo vještačenje, ali najvažnije je to da mi mirovina ide bez obzira na žalbu. Jedino što ne znam kad će me pozvati, odnosno koji je zakonski rok! Od Vijeća viših vještaka sam dobio Rješenje da je žalba osnovana i pozitivno riješena. Kako god vještaci odlučili, više se neću žaliti, jedino me muči to što ne znam te rokove. U međuvremenu, odradio sam tri posjeta psihijatru i nalazi su i dalje loši!
 6. Vodeći se primjerom mojih suboraca koji imaju daleko slabije uvjete, a dobili su odlične omjere, ja sam žalbu podnio, jer žalba ne odgađa izvršenje isplate mirovine!
 7. Ne radi se o povećanju invalidnosti već o omjeru, a žalba se podnosi vijeću viših vještaka!
 8. Dragi moji! Molim ako ima netko s iskustvom da je dobio rješenje o mirovini a nije bio zadovoljan omjerom rat-mir i da je uložio žalbu? Kako ide taj postupak i koliko traje? Molim sve koji imaju iskustva ili saznanja da se jave!
 9. HZMO ne može izdati Rješenje dok Zavod za statistiku službeno ne objavi prosjek plaće za 2018. Taj podatak se očekuje krajem 3. mjeseca! Bez obzira jeli osoba bila zaposlena u 2018. ili ne!
 10. Dragi svi, molim sve koji imaju iskustva ili saznanja, da mi odgovore, koliko traje žalbeni postupak na Rješenje o mirovini HRVI! Naime, namjeravam se žaliti na određeni omjer, pa me zanima u kojem roku se žalba mora riješiti, bez obzira bila prihvaćena ili ne! Važan mi je zakonski rok!
 11. Beni, ja sam nedavno bio na vještačenju za mirovinu HRVI ! Sve je bilo gotovo za 10 minuta, pogled na papire, dva pitanja i to je to! Sad to rješenje ide na reviziju u Ministarstvo branitelja! Nitko ti ništa ne kaže, niti kakvo će biti rješenje niti kad će biti poslano na reviziju, koji su rokovi, baš ništa!
 12. Ako si na e građani, možeš poslati upit na HZMO!
×
×
 • Napravi novi...