Jump to content

Šime2

Korisnik
  • Broj objava

    110
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Šime2 objavio

  1. Povećanje je u mandatu ove Vlade bilo 2%, a 10% je usklađenje koje je zakonski regulirano. Ovisi o rastu plaća i visini BDP-a! Zato i je ovo usklađenje svega 0,7%, jer nije došlo do nekog porasta plaća. Ništa nama Plenković nije povećao, jer to bi dobili po sili zakona, tko god da je na vlasti. Neka nam vrati onih 10% koje nam je uzela Kosorica, onda bi mogli reći da je povećao mirovinu, ali to ne smije zbog ostalih jer nema novaca za sve.
  2. Prof, omjer je 40/60, a ustrojbeni čin bojnik- pukovnik! Pretpostavljam da izračun ide prema činu pukovnik, jer Zakon kaže, ono što je povoljnije. Ostali podaci su točni! Molio bih tablicu po navedenim podacima! Hvala puno!
  3. Prof. radim na tabletu, pa zbog toga vjerojatno ne mogu otvoriti tablicu. Molim vas izračun: 40% rat, 60% rad, HRVI 40%, dragovoljac mirovinski staž 40 god i 3 mj, borbeni sektor 1194 dana, rođen 1962, ustrojbene čin bojnik pukovnik, pvb 1.69 odnosno prosječni 1.71.
  4. Prof. puno ste mi pomogli dok sam bio u postupku za dobivanje mirovine! Hvala vam! Sad su se pojavili neki novi momenti, pa ako mi možete reći kolika je razlika između mirovine bojnika i pukovnika? Vidio sam razliku u bodovima, ali šta to znači konkretno?
  5. Buda, samo da ti kažem, vijeće viših vještaka je usvojilo moju žalbu i vratilo na zavod za vještačenje na ponovno razmatranje! Predmet je vraćen u Područni odjel HZMO, a oni su ga proslijedili vještacima. Sad čekam poziv za novo vještačenje, ali najvažnije je to da mi mirovina ide bez obzira na žalbu. Jedino što ne znam kad će me pozvati, odnosno koji je zakonski rok! Od Vijeća viših vještaka sam dobio Rješenje da je žalba osnovana i pozitivno riješena. Kako god vještaci odlučili, više se neću žaliti, jedino me muči to što ne znam te rokove. U međuvremenu, odradio sam tri posjeta psihijatru i nalazi su i dalje loši!
  6. Vodeći se primjerom mojih suboraca koji imaju daleko slabije uvjete, a dobili su odlične omjere, ja sam žalbu podnio, jer žalba ne odgađa izvršenje isplate mirovine!
  7. Ne radi se o povećanju invalidnosti već o omjeru, a žalba se podnosi vijeću viših vještaka!
  8. Dragi moji! Molim ako ima netko s iskustvom da je dobio rješenje o mirovini a nije bio zadovoljan omjerom rat-mir i da je uložio žalbu? Kako ide taj postupak i koliko traje? Molim sve koji imaju iskustva ili saznanja da se jave!
  9. HZMO ne može izdati Rješenje dok Zavod za statistiku službeno ne objavi prosjek plaće za 2018. Taj podatak se očekuje krajem 3. mjeseca! Bez obzira jeli osoba bila zaposlena u 2018. ili ne!
  10. Dragi svi, molim sve koji imaju iskustva ili saznanja, da mi odgovore, koliko traje žalbeni postupak na Rješenje o mirovini HRVI! Naime, namjeravam se žaliti na određeni omjer, pa me zanima u kojem roku se žalba mora riješiti, bez obzira bila prihvaćena ili ne! Važan mi je zakonski rok!
  11. Beni, ja sam nedavno bio na vještačenju za mirovinu HRVI ! Sve je bilo gotovo za 10 minuta, pogled na papire, dva pitanja i to je to! Sad to rješenje ide na reviziju u Ministarstvo branitelja! Nitko ti ništa ne kaže, niti kakvo će biti rješenje niti kad će biti poslano na reviziju, koji su rokovi, baš ništa!
  12. Ako si na e građani, možeš poslati upit na HZMO!
  13. I ako se potvrdi jel onda ima drugostupanjsko ili je to to?
  14. Hvala ti, Buda2, na komentaru! Nejasno mi je jer su mi rekli da prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li to znači da revizija, zapravo, podrazumijeva drugostupanjsko? Dinko73, radi se o mirovini a ne o RVI! To imam trajno od 96. godine! O tome se radi Kompa! Zato sam mislio da ima nekog tko je friško bio na vještačenju za mirovinu!
  15. Zar nitko nije prošao ovaj postupak ili ste već zaboravili? Mislio sam da ovdje pomažemo jedni drugima, savjetima, informacijama, saznanjima! Koliko vidim jedino prof strpljivo pomaže svima!
  16. Dragi forumaši, konačno sam doznao kada idem na prvostupanjsko vještačenje za ocjenu radne sposobnosti a vezano za mirovinu HRVI! Molim vas koji imate to pitanje riješeno da mi odgovorite, što slijedi dalje? Naime, prvostupanjsko rješenje ide na reviziju! Da li revizija podrazumijeva drugostupanjsko ili je to nešto između?
  17. A tko isplaćuje tu razliku? Firma pa im se to refundira ili ide direktno iz državnog proračuna? Iz Rješenja se može samo vidjeti da je pozitivno riješeno, a tko i kada to isplaćuje ne piše!
  18. K Da, nakon rješenja za trajno i odlaska na bolničko liječenje
  19. Beni, i ja sam dobio pozitivno! Reci mi, molim te, koliko je prošlo vremena za isplatu od kada si dobio Rješenje! I koliko iznosi 100%, jel to prosjek države ili plaće iz firme?
  20. To znači da će referent kompletirati predmet i predati ga na vještačenje! Uskoro će vam u toj rubrici pisati ROK VJEŠTAČENJE! Slijedi čekanje poziva za vještačenje!
  21. Novak, s kojim obrazloženjem te odbijaju? Koji postotak imaš HRVI i koje šifre?
  22. Svi mi koji nešto čekamo, željeli bi znati od vas koji ste to prošli da nas malo smirite i informirate, vaša osobna iskustva! Tako da bih ja molio nekog od suboraca koji je u invalidskoj vojnoj mirovini, da mi kaže kakav je postupak. Naime, pratim svoj predmet i vidim da je HZMO prije dva tjedna moju dokumentaciju predao na vještačenje! Interesira me, kad mogu očekivati poziv na vještačenje, kako to izgleda, koliko ih ima na tom vještačenju, jel me zovu samo na prvostupanjsko ili i na drugostupanjsko i koliki je vremenski razmak između te dvije komisije. Znam, puno pitanja , ali svatko od vas koji je to prošao, zna i razumije moju neizvjesnost. Ako neko ima volje da malo objasni kako to izgleda bio bih mu jako zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija