Jump to content

ana_c

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ana_c objavio

  1. Pozdrav, Suprug je 2017. napravio prometni prekršaj i dobio je zabranu na 2 mjeseca, zalili smo se, ali žalba je odbijena. Presuda je donešena u ožujku 2018., a on ju je dobio 19.04.2019. Na presudi nije pisalo od kada počinje ta mjera zabrane i dobili smo informaciju da mu doma mora doći obavijest. Kako je po zanimanju vozač, danas su ga zaustavili i rekli da ima zabranu i dali su mu zapisnik sa prijedlogom za oduzimanje vozačke na 6 mjeseci. On stvarno nije znao da to ide automatski i kazna od 6 mjeseci mu znači otkaz naravno, a to si trenutno nikako ne možemo dozvolit. Trenutno pišem prigovor, ali ne znam trebam li napisati da je presuda iz 2018.i da bi za njega trebao vrijediti zakon koji je tada bio na snazi i da su mu trebali poslat obavijest doma ili je bolje da se ne pravim pametna? Koje su šanse da mu ne uzmu vozačku na 6 mjeseci da ne plati još i tih 5.000 kn kazne?
  2. Pozdrav, Suprug ima dug za Amex karticu nekih 15.000 kn, taj dug je kupio Eos Matrix. Zvali su ga i dogovorili su da plaća mjesečno 500 kn. Jednu ratu nije platio i oni su odmah poslali njegovom poslodavcu da im on uplaćuje dio od suprugove plaće. Mi imamo novac da platimo cijelo dugovanje i planiramo ih danas nazvati da se sve dogovorimo. Ono što mene zanima je da li možemo tražiti da maknu kamate ili da smanje iznos i kako da se osiguramo da neće ponovno tražiti neke novce nakon što im platimo dug? Znam da su lihvari i da svašta možemo očekivati od njih, a želimo ih se riješiti jednom zauvijek, a ne da nas opet iznenadi neka njihova ovrha pa da se moramo natezati s njima.
  3. Hvala na odgovoru. Dogovorili smo plaćanje u obrocima od 1200 kn mjesečno. Ništa neće smanjivati, tako da će mi onda potvde o uplatama valjda na kraju biti dovoljne kao dokaz da je dug podmiren u cijelosti. Bitno mi je samo da mi ponovno ne sjednu na račun jer sam danas platila ovrhu od tele 2 i račun bi mi u ponedjeljak napokon trebao biti deblokiran nakon duuugo vremena.
  4. Pozdrav svima! Trebala bih savjet oko dogovora sa eos matrixom i otplatom duga na rate. Danas sam u Fini tražila očevidnik na što mi je gospođa rekla da imam samo 1000 kn duga prema Tele2 jer je Eos Matrix povukao ovrhu. Tih 1000 kn mogu podmiriti odmah da se napokon riješim svih ovrha, ali me strah da Eos Matrix ponovno ne ovrši račun. Zvala sam eos matrix i rekli su mi da i dalje postoji dugovanje i da se možemo dogovoriti za obročnu otplatu. Koliko je Eos Matrix siguran da im vjerujem na riječ da neće ponovno slati sve na ovrhu ako im budem uplaćivala po dogovoru i da nakon što otplatim dug neće pronaći još nešto da moram platit? Da tražim nešto napismeno- što točno? Nadam se da ste shvatili što me zanima i da će netko znati odgovor na moje pitanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija