Jump to content

different

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je different objavio

  1. Pratim ja to sve, ali ni to rjesenje koje se nudi od strane drzave nije bas brzo... nakon pet godina stanari vise ne bi bili zasticeni najmoprimci i onda ako ne izađu bi ih trebalo tuzit i delozirat a i taj proces moze trajat pitaj boga koliko.... A ko zna hoce li se i ovaj put ista rijest... pritisak stanara je ogroman i oni i dalje zele otet tude stanove. Bas radi ovog dijela delozacije me zanima kako to ide... ko na kraju placa trosak delozacije, da li se u tu tuzbu ukljuceuje i najamnina koju bi oni trebali platiti dok su u posjedu stana kao bespravni stanari (nakon ovih 5 godina prelaznog roka), sta s ustavom zagarantiranim pravom na dom (ako se pozovu na njega-bila je jedna takva presuda na ustavnom sudu gdje je vlasnik radi toga izgubio)..? da placa, ali taj dogovor ne postoji u pismenom obliku.
  2. Pozdrav, Ja imam u svom vlanistvu stan u kojem je zasticeni najmoprimac, on trenutno ne placa najamnimu jer je postoji presutni dogovr da on plava pricuvu a najamninu ne... da li bi ja mogao pokrenut tuzbu za iseljenje zbog neplacanja najamnine? Da li bi se on mogao pozivat na ustavom zagarantirano pravo na dom u tom slucaju tako da ga ne mogu izbacit? Da li se i "obicni" podstanari mogu pozivat na to ustavno pravo?
  3. zivimo zajedno, ali ona ni sad nije tu prijavljena... u osobnoj joj je stara adresa...
  4. to ne znam... mislim, na koji nacin ijedna strana moze dokazat kad je to pocelo? to je bilo prije vise od 10 godina...
  5. Hvala na odgovoru. Zanima me jos od kojeg datum pocinje "racunanje" zajednickog zivota? Npr ako smo potpisali ugovor o vanbracnoj zajednici 1.1.2011 da li imovina kupljena 31.12.2010 ulazi u bracnu stecevinu ili ne? Ili ne bi ulazila imovina kupljena prije 31.12.2007 (tri godine prije)?
  6. Imao bi par pitanja vezano za raskid vanbracne zajednice i podjelu imovine.... Ja i moja supruga smo potpisali ugovor o vanbracnoj zajednici u javnog biljeznika 2011. Koji je postupak raskida? Ja sam vlasnik dva stana koja sam dobio darovanjem, jedan dok sam bio dijete od pokojne bake, a drugi nedavno od oca u kojem zivimo oboje. Koja bi bila subina tih stanova u postupku raskida zajednice? Vlasnik sam i odredene finacijske imovine (stedni depoziti, dionice). Zanima me da li bi to bio predmet podjele imovine? Takoder bi napomenuo da nemamo djece.
  7. Molio bi preporuku odvjetnika za obiteljsko pravu za Split radi raskida izvanbracne zajednice. kontakt na mail: different81@hotmail.com
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija