Jump to content

xal23

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije mi došlo preporučeno. Kako netko uz ime i prezime osobe može doći do mog OIB-a, kad ne zna ni kad sam rođen, ni gdje živim, ništa o meni. Ljudi s mojim imenom i prezimenom ima barem 100 u državi. Opet, kako će slati provjeru kad ništa ne znaju? Da li je netko imao iskustva s ovim i kako su to riješili?
  2. Pozdrav svima, doselio sam se u Zagreb 1.10.2019. Nedugo nakon toga na vrata mi je pokucao inkasator HRT-a. Pitao me da li tu živim i ja sam rekao da sam se tek doselio i mislio sam da je predstavnik stanara pa sam mu rekao svoje ime i prezime (jako glupo od mene). Rekao je da je iz HRT-a i sve mi je bilo odma jasno, rekao sam da nemam nikakvi audiovizualni uređaj i da ga ne puštam u stan jer nema zakonske osnove da šeta po mom stanu. Na to mi je on rekao da tu zakon ne staje i da ću ja dobiti dalje sve poštom. Tjedan dana nakon toga mi je došlo taj papir, prekršajna prijava od 240 kuna gdje piše da moram platiti zaostale pretplate od 8 mjeseca nadalje. Prvo, niti sam ga u kuću pustio, niti sam u Zagrebu bio prije listopada, niti sam još prijavljen na novu adresu. Prijavljen sam u Splitu kod roditelja koji plaćaju RTV pretplatu. Moje pitanje je, da li da im se uopće javljam glede toga. Dakle taj lik ima samo moje ime i prezime, na pismu je napisao Ivo Ivić, na vratima Horvat. Dakle nema moj OIB, nema ništa po ćemu bi oni mene stvarno mogli ovršit na FINI. Namjeravao sam prijavljivati boravište ali sad ne znam da li da i to radim. Uglavnom, ako ja njima sad dođem na Prisavlje i kažem da sam prijavljen u Splitu gdje plaćamo RTV, oni će automatski dobiti od mene sve moje podatke s kojima me kasnije opet mogu maltretirati na vratima itd. Ako ne odem i samo ignoriram tu prekršajnu prijavu, da li išta mogu napraviti? Da li mogu slati policiju jer imaju osnovane sumnje da osoba na toj adresi nije prijavljena itd? Još mi nije jasno kako si daju za pravo da mi pošalju prijavu na kojoj piše da imam prijemnik ako u stan uopće ušli nisu?
  3. Pozdrav. Imam situaciju u kojoj je moja majka nasljedila 3 zemlje od svoje majke. Na svakoj zemlji ima 2/3 vlasništa, a 1/3 svake parcele pripada sestri njene majke, tj. njenoj teti. 2 zemljišta su negrađevna i nalaze se na nenaseljenim otocima, dok je jedno zemljište građevno te se na njemu nalazi stara urušena kuća. Teta ne živi u Hrvatskoj još od prije rata te s njom nikad nismo imali kontakta, a ona također nije došla u Hrvatsku jako dugo vremena. Par puta sam čuo da ako netko ne posjećuje svoje zemljište/nekretninu u dužem periodu te se ne može s njim ostvariti kontakt glede riješenja zemljišta da se na njegov dio također može uknjižiti osoba koja je u većinskom vlasništvu. Da li je to istina, te kakva je procedura. Ako ne, koja je najbolja solucija za riješenje tih zemljišta, jer bi iste htjeli oglasiti i prodati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija