Jump to content

denia27

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Prije par dana stize vlasniku vozila poziv na podmirenje trazbine prije pokretanja sudskog postupka. Radi se o neplacenoj dnevnoj karti. Poziv se salje u Sloveniju. Iznos je 168.97€ I to kako slijedi: - 8,22€ iznos dnevne parkirne karte - 85,50€ za troskove pribave podataka o duzniku - 32,50€ za troskove prijevoda - 42,75€ za troskove pribave podataka o adresi duznika, administrativni troskovi. Zanima me po kojoj pravnoj osnovi odvjetnik racuna vlasniku vozila svoje troskove, i s takvom cifrom u iznosu 20 puta vecem od neplacene kazne, kada je njegova stranka i narucitelj usluge parking poduzece? Kako postupiti? Da napomenem, vlasnik vozila nije bio u RH u to vrijeme. Hvala, LP
  2. Da li je pravno kažnjivo da osoba iz knjigovodskog servisa, čije usluge firme koristi, sugerira na otkaz radnika iz firme, bez da je tema razgovora bila o tom radniku, te to čini u čak 2 navrata? Da li postupa protivno zakonu prema tom radniku čiji otkaz zagovara, te bez znanja o obimu njegovog posla te dogovoru radnika i poslodavca? Radnik u pitanju obavlja svoje dužnosti po ugovoru o radu, te s poslodavcem nema nikakvih problema. Unatoč tome, poslodavac dobiva komentare i savjete od servisa da radnika otpusti.
  3. Brat je maloljetan (12g). Ovo je sve bilo na incijaciju strica jer on ce htjeti stan prodati ili nas isplatiti a ne vjeruje da ce majka od brata dozvoliti prodaju kao sto je vec sad cijeli stan prisvojila i ne dozvoljava niti ulaz u stan. Tu problematiku smo htjeli rijesiti.
  4. Pozdrav! Imamo jednu specificnu situaciju obiteljske drame. Moj djed je vlasnik stana 1/1 u kojem zive od preminulog oca izvanbracna supruga sa mojim bratom. Ponasanje supruge je nedostojno prema djedu u cijem stanu zivi i dala nam je jasno svima do znanja da nema namjeru iz tog stana izaci nakon djedove smrti i poziva se na bratovu 1/4 koja mu kao zakonskom nasljedniku pripada. Brat je maloljetan. 1/4 pripada meni kao prvom djetetu moga oca a 1/2 stricu. Da bi izbjegli daljne sukobe s suprugom gore navedenom smo s stricom i djedom isli kod odvjetnika koji je nam je savjetovao i sastavio darovnicu kojom djed daruje 1/2 stricu i 1/2 meni. To jos nije do kraja ovjereno niti pravno vazece. Nakon sto smo imali vremena promisliti jer se sve desilo jako brzo nakon oceve smrti smo uvidjeli da nije u redu da brat isto nije pravno uvrsten u darovnicu. Ja sam imala namjeru dati izjavu da sam duzna svoju polovicu dijeliti s bratom ali mi odvjetnik govori da nije tako jednostavno. Molim Vas za savjet: Kako da pravno najjednostavnije rijesimo ovu problematiku - da je brat uvrsten u darovnicu ili neki drugi dokument koji je pravno obvezujuc da sam ja duzna s njim dijeliti svoju polovicu ali da njegova majka ne moze na racun njegove maloljetnosti blokirati prodaju, preuredenje i sva ostala prava koja idu uz vlasnistvo? Hvala na vremenu i radujem se vasem odgovoru.
  5. Ja kao vlasnik automobila bi prodala hrvatskom kupcu auto iz druge EU drzave da li je netko mozda upucen u postupak prodaje, troskove i sl. Hvala i ispricavam se ako nije pravi podforum.
  6. Svi krive neadekvatno provjetravanje, a u biti je problem nekvalitetna gradnja. U kuci mojih svekra i svekrve se rijetko potupno zraci i nikad potpuno provjetrava da je sve otvoreno pa plijesni nikad nije bilo jer se kvalitetno gradilo.
  7. Ukoliko se nesto u stanu pokvari normalnim koristenjem, cija je obaveza to popraviti? Npr klima, hladnjak i sl.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija