Jump to content

crvenperka32

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Probat cu saznati to sve pa javim. hvala!
  2. Razumijem. Ali teoretski bi se moglo izvesti? Opcija sa sunasljednikom ne postoji nazalost.
  3. Pitanje iz usluge za prijatelja... Situacija je ukratko slijedeća: prijatelj je pod ovrhom (iznos je malo veci), a iduci tjedan ima ostavinsku raspravu nakon smrti majke. Posto sam vec citao da se ne moze odreci toga nasljedstva u korist neke trece osobe (koja nije blokirana/pod ovrhom), zanima me postoji li mogucnost da vrlo brzo po nasljedjivanju to odmah proda ili daruje nekom trecem? Rijec je o nekretninama
  4. Hvala. Bas nezgodno, ali takav je zakon. Bizarno - na snimci se sve vidi. A on kaze da je pronasao prazan novcanik. Vidi se kako vadi novac. Strasno u kakvom drustvu živimo.
  5. Rekli su "otuđenje", ako sam dobro razumio prijatelja. Bojim se da tu tuzba bas nema smisla. Iako mozda imate premalo cinjenica, sto mislite?
  6. Molim savjete. Prijatelj izgubio novcanik. Policija ga zvala da je donesen u postaju bez novca. Long story short - novac iz novcanika je ukrala osoba koja je i pronasla novcanik i vratila ga u MUP. Kamerama je to nedvojbeno utvrdjeno, vidi se da ta osoba PRVA pronalazi novcanik (no tvrdi da je bio prazan!!). Iznos koji je bio u novcaniku je oko 300 EUR. Dokazivo izvodom iz banke da je taj dan podignut novac. Policija ga je pokusala relativno nevino suociti sa snimkom, no on odbija priznati da je izvadio novac iako se to vidi. Problem- kazu da ga prijatelj mora privatno tuziti. Taj dio mi je nejasan. Da li je moguce da policija nema vise nikakve obveze po sluzbenoj duznosti?
  7. Dobar dan svima, molim Vas za savjet i pomoc, ako to bude moguce na osnovu informacija koje cu napisati. Nazovimo ih TVRTKA-A, TVRTKA-B i TVRTKA-C. Ja sam TVRTKA-A i posredovao sam u sklapanju posla TVRTKE-B i TVRTKE-C. Inace, TVRTKA-B je u nekim odnosima sa mnom tj. radimo u istoj bransi, te sam s njom bio i vecini komunikacije i od nje imam potrazivanja u navedenom poslu. Radi se o financijski "vecem" poslu. Moja TVRTKA-A i TVRTKA-B nemaju nikakav ovjereni pismeni dogovor niti ugovor, medjutim radi se o jasnom usmenom dogovoru, posjedujem poruke na instant messanging programima (WhatsApp, Viber), cak i audio poruke koje mi je TVRTKA-B slala i naglasavala moju ulogu u tu poslu i nazivala me "agentom" i "zastupnikom". Dakle, ne radi s o neovlastenom snimanju nego audio porukama koje mi je TVRTKA-B slala. Dogodilo se to da sam spojio 2 tvrtke, doprinjeo sklapanju posla i na kraju "ispao glup" tj. izgubio dosta novca. Znam da nema bas puno podataka, ali mozete li na osnovu ovoga reci kome da se javim s prijavom? Sudu ili policiji, te da li mi što vrijedi usmeni dogovor? Svjestan sam da ce mi trebati odvjetnik za to, ali zelim se malo pripremiti prije eventualnog sastanaka s nekim.
  8. Pozdrav svima, interesiram se za uvoz dizelskog motora iz Kine (Deutz). Motor je ocigledno kopija. Nemam nikakvu pisanu potvrdu o tome, no sigurno je da nije original DEUTZ. Eh sad, obzirom da Carina kaznjava i plijeni patike, trenerke i sl. sa znakom nekog branda, a kad je rijec o kopiji... kakva je situacija s mehanickog robom poput motora? Prijevoz bi isao brodom do neke luke, npr. Rijeka.
  9. Gdje bi se mogli vidjeti rokovi uklanjanja, kazne za ne uklanjanje, ogode, žalbe na rješenje u rušenju/uklanjanju i sl.? Hvala
  10. Radovi su napravljeni prije cca. mjesec dana. Vece su prirode. Ishođenje akta za gradnju koliko znam nije (bilo) moguće jer prema GUP-u takvi radovi nisu bili dozvoljeni.
  11. Bok svima... trebam pomoć, ako netko ima iskustva ili saznanja. Radi s o gospodarskom objektu na kojem su napravljeni radovi bez građevinske dozvole i mimo propisa. U slučaju dolaska inspekcije, što se događa: rušenje? pečačenje? novčana kazna sve navedeno? Moze i link na neki konkretan i aktualan propis
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija