Jump to content

suzana123

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Otac je napisao oporuku za cijelu kucu s tim da brat nasljedjuje gornji kat,a mama prizemlje s plodom uzivanja i da nakon njene smrti prizemlje ostaje bratu. Takodjer je bratu ostavio dvoriste u cjelosti pa je mamu strah da joj moze zabranit pristup njenom prizemlju. Sad mama zeli da se brise plod uzivanja iz oporuke i trazi pola dvorista kako bi to meni ostavila a to misli ostvarit sa zahtjevom za pola bracne stecevine jer brat neda pola dvorista. Jeli moze to tako ostvarit? Hvala na odgovorima. Zelim jos naglasit da je dvoriste 100 kvadrata, i nrat s time ucjenjuje mamu kako ona ne bi meni ostavila kat. A da trazim nuzni dio bilo bi jako tesko podijelit kat i nemoguće za zivit.
  2. Hvala na odgovoru,sad mi je jasnije. Ugodna vecer.
  3. Ostavinska je u tijeku,mama ne zeli plodouživanje.Naime kuca je na dva kata, otac je oporukom gornji kat ostavio bratu a mami donji kat plodouzivanje. Dali mama ima pravo na pola bracne stecevine kako bi meni ostavila svoj kat i skinula plodouzivanje? Hvala opet.
  4. Molila bih pomoc za moju majku,ako netko može odgovoriti. Nakon smrti oca,otac je ostavio kucu svom sinu tj mom bratu,a majci plod uzivanja s tim da kat ostane bratu nakon njene smrti. Kuća je stecena u braku,56 god braka,mama je cijeli zivot bila zaposlena i radila. Dali mama ima pravo na pola bracne stecevine iako je brat s njima zivio,odvojeno na drugom katu,dakle ne u zajednici. Zelim reci da su bratov kat roditelji izgradili on je samo uselio u vec gotov kat. Kuca se vodi na pok.oca. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija