Jump to content

morskicovik

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, kupujem stan u RH a vlasnik se nalazi u inostranstvu. Vlasnik inzistira da se kapara uplati na njegov račun u inostranstvu. Potpisao je predugovor i poslao agenciji mailom. Ukoliko potpišem takav predugovor (tiskana kopija sa maila) da li tako potpisani predugovor ima pravnu snagu na sudu ukoliko dođe do komplikacija?
  2. Naslijedio sam 5/8 stana i u posjedu sam istog. Imam kupca koji bi otkupio moj dio stana. Da li sam obvezan prvo punuditi otkup mog dijela ostalim suvlasnicima?
  3. Kupio bih stan (zgrada u nizu sa dva vlasnika) gdje je umjesto drvarnica napravljen još jedan manji stan (u vlasničkom listu stoji - stan sa podrumima i drvarnicama). Što je sve potrebno sprovesti i kojim redom da bi mogao upisati taj drugi stan u vlasnički list. Stanovi imaju odvojene vodomjere i brojila za struju. Koja sva davanja je potrebno namiriti i kome?
  4. Poštovani, ja sam prodavao stan od prijatelja (živi u inostranstvu) i postupak je bio ovakav: nakon ovjere ugovora kod javnog bilježnika ( i ovjere tabularne izjave) išlo se je zajedno u banku , banka je prebacila novac s računa kupca na račun prodavatelja i prodavatelj je predao kupcu tabularnu izjavu. Kupac je otišao ponovo kod javnog bilježnika i ovaj je proveo promjenu u zemljišnim knjigama. Nadam se da sam bio od pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija