Jump to content

frogy1972

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To me malo zbunilo, što nije preporučeno. Ma nikako se ne bi ni žalila jer sv i podaci o prekršaju štimaju, kriva sam :). Budem platila, samo me malo taj način dostave zbunio.
  2. Dobila sam kaznu od 50 eura za prekoračenje brzine u Austriji. Došla je ispisana na hrvatskom i njemačkom jeziku, no poslana je običnom poštom. Trebam li to platiti obzirom da nije stigla preporučenom pošiljkom? Također, piše da protiv poziva na plaćanje nije dopušten pravni lijek.
  3. Hvala Željac. Puno su mi pomogli ovi svi dogovori. Bar sam znala odkud krenuti.
  4. Ma poslao im je on dopis. Zato sam ga i angažriala jer sam shvatila da mene ne doživaljavaju. No glupo mi je proslijediti njegov dopis inspektoratu kad mi je on rekao da čeka na odgovor od plina, pa da će tek onda alarmirati inspektorat ako se fakat budu ponašali ko lokalni kauboji. I ja se nadam, za svoje i dobro svih ostalih potrošača (nisam ni prva ni zadnja da ima takvu situaciju, pisale su lokalne novine već o ovom, no badava očito) da će se konačno početi ponašati u skladu sa zakonom.
  5. Rekao mi je odvjetnik (naime, u krajnjem očaju angažirala sam odvojetnički ured jer su me prvi put kao fizičku osobu ignorirali iako sam im uputila istovjetan dopis) da se inspektorat obavještava u slučaju da se oni ogluše na prigovor i da će im onda oni narediti daljnje radnje. Znači, da pričekam njihov odgovor.... E sada, nisam pametna, ne bih radila kontra odvjetnika, a opet, riskiram iskopčanje.
  6. I prije nego su me u ljetii isključili sam se povala na zataru, nemam sada dopis, no ukratko odgovorili su da oni ne mogu priznati zastaru nego sud. A prijedlog za ovrhu nisu htjeli dati, jer kako su sami rekli, znali su da će na sudu izgubiti i platiti troškove. Pa su me isključili. Ponovno uključenje sam sama platila. I sad opet prijete zanemarijući zakoni i sve ostalo.
  7. Zastara je. No bila je i u ljeti (ok, tada sam imala otvorena 2 aktualna računa) i iskopčali me. Bojim se da su stvarno nedodirljivi jer prijavila sam ih i HERA-i i tražila da mi priznaju zastaru i rekli su da neće. I još su rekli da ne žele poslati ovrhu baš iz razloga da ne prigovorim zastaru. Ne znam, jako sam se već s njima opekla, a terete me za račune stare 5, tj. 2 godine. I sad ova opomena pred isključenje i demontažu, iako n a svakom računu uredno piše da u slučaju da postoji dug bude išla ovrha. No ne znam kako da se ja zaštitim, jer ako me isključe, kome da se žalim? Tko mene može zaštiti od tih lokalnih kauboja koji uopće ne poštuju zakon?
  8. Poštovani, lokalni distributer plinom prijeti mi iskopčanjem i demontažom zbog 4 računa koja su u zatari. Radi se o 3 računa iz 2013. i 1 iz 2016. godine. Na žalost, uplatnice nemam, no redoviti sam platiša. Ne žele pokrenuti ovrhu jer sami vele da znaju da će izgubiti bog zastare, pa su me na ime tih dugova već jednom iskopčali. Postignut je dogovor da me se ukopča, obećali su više ne raditi probleme, no evo sada prijete iskopčanjem i demontažom. Smiju li to oni napraviti? Kako da se borim za svoja prava? Napominjem nikakvih opomena za te dugove nisam dobivala i ne znam što su čekali svih ovih godina ako su ti dugovi postojali. Nezaposlena sam i majka maloljetnog djeteta i sada mi usred zime prijeti iskopčanje iako plin uredno plaćam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija