Jump to content

mari48

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ispravak! Zaboravio sam napisati da su te moje 3/5 dobile 2 broja, i tu sam na jednom broju u gruntovnici 9/10, kat. 1/1, a na drugom broju 9/10 i kat 9/10. Isto sam tako suvlasnik na druge 2/5 što nije moje i to ne osporavam, a sve je to omeđeno zidovima,moje dvije čestice su jedna cjelina a ostale dvije su svaka zasebno i nema nikakve dvojbe o fizičkom vlasništvu. Sve su to naši preci poštivali, ali bi umjesto zakonskih uknjižbi napisali nešto na komadu papira, a ti se poslije misli. Takvih papira imam dosta i prilagao sam ih tužbama i to je sud uzimao u obzir. Tako sam nekako uspio rješiti cjelokupnu imovinu osim ove i vidim kako stvari stoje da bi mi ova zadnja mogla biti problem, jer sve više kompliciraju i to traje u nedogled, a o troškovima da i ne govorim. Savjetujem svima da po mogućnosti što prije očiste vlasništvo jer njihova djeca više neće znati niti što je njihovo niti kako to rasčistiti, a troškovi će samo rasti. Hvala još jednom!
  2. Hvala na pozornosti! Dakle, radi se o bivšem tošu za masline, u katastru tako istoji, odnosno jedna čestica je toš, dok je problematična ruševina. Sukundjed je cijeli toš podjelio na 5 djelova, prabaki je pripalo 3/5, to se kasnije rasparcerilaro, ali uknjižba nije bila provedena kako treba. Prabaka je bila izvršiteljica oporuke ( koju imam), i točno je navela kako se sve djeli i kome ima što pripasti, ali na žalost ne pišu brojevi jer je vjerovatno kasnije rasparcelirano, odnosno podjeljeno je opisno. I taj dokumenat imam, normalno nije ovjereno kod notara, ali su navedeni i potpisani svjedoci. Dokumenti su stari 70 god i više. Najrađe bih to rješio kupoprodajnim ugovorom , brže i jeftinije nego bilo kako drukčije, ali su mi neki od upisanih nedostupni. Mislio sam da bih ispravkom nekako najbrže i najbezbolnije rješio, ali izgleda da ću to morati rješiti tužbom sa svjedocima, a to će potrajati godinama. Nitko mi od poznatih ne osporava vlasništvo, upitni su samo ovi do kojih nemogu, odnosno nemam nikakvih podataka. Znam da sud to rješava preko socjalnog, ali to samo komplicira i produljuje postupak. Eto hvala na odgovorima. Pozdrav!
  3. Hvala lijepa na brzom odgovoru. Danas sam bio na gruntovnici i katastru, netko me je zaboravio upisati u katastru( moje predhodnike i mene), pa će to ispraviti za 10-tak dana. Tada ću i na drugoj čestici biti upisan i na grunt. i na katastru kao vlasnik 9/10.Pretpostavljam da mi to neće biti dovoljno za ispravni postupak pa ću to morati riješiti tužbom ili možda hoće?
  4. Vlasnik sam dviju gradjevinskih čestica, u posjedu familije su više od 50 godina. Na gruntovnici sam vlasnik na obje čestice u 9/10, a na katastru na jednoj 1/1, a na drugoj nikako. U jednoj desetini ima preko 50 suvlasnika. Mislio sam to riješiti tužbom, ali o nekim vlasnicima nemam nikakve podatke. Čestice su na Krku, a naš sud izgleda ima toliko posla da sporu nikad kraja. Primjera radi, neki sam dan dobio rješenje tužbe koju sam podnio u 5 mj. 2013. a papiri su bili čisti, nitko nije pravio problema, svi tuženi su priznali vlasništvo ( dvaput sam pisao požurnice itd.) . Nije da mi se nešto strašno žuri, ali kako sam gore napomenuo problem su mi nepoznati vlasnici. Proceduru znam, tužba- nepoznata adresa- sud preko socijalnog potraži adrese itd. ali sve to traje itraje. Pitanje glasi: jesu li mi gornj podaci o vlasništvu dovoljni da pokrenem POJEDINAČNI ISPRAVNI POSTUPAK? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija