Jump to content

gips

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na savjetu, znam da je imao kuću i imanje u Sydneyu, i to su prodali kad su njega i ženu smjestili u domove, na koji način je to izvršeno, neznam, tako da on nakon smrti u domu nije imao ništa jer nije proveden postupak ostavine. I to je bilo prije nekih 10tak godina, doznala od osobe koja im je bila susjed u ulici, a dolazi u Hrvatsku i poznaje nas. mislim da bez odvjetnika to ne ide, a ja nisam u mogućnosti plaćati takav postupak...samo ovjeravanje smrtovnice (apostille) tamo je 350 AUD, navodno mi polusestra poslala (još nisam dobila) i njenu izjavu.
  2. Hvala, jedan od nasljednika u Australiji za sada ne želi poslati nasljedničku izjavu o odricanju, tako da nisam sigurna da ću i pokretati postupak. (S tim da mi ovdje nismo saznali niti tražili ostavštinu u Australiji - ako smo imali pravo na nju).
  3. pozdrav svima! Imam kompliciran slučaj, riješit polovicu imanja (ruševnog) iza nedavno preminulog oca u Australiji, o čijoj smrti nisam službeno obavještena. Nakon mjeseci istraživanja, stupila sam u kontakt sa polusestrom u Australiji da bi mi poslala smrtni list i obavijestila ju da u Hrvatskoj postoji polovica imanja na njemu. Postoji i polubrat, poslala sam im slike i oboje su se pristali odreć svog dijela u korist brata i mene. Pošto su ti dokumenti skupi, moraju imati apostil ovjeru, neke ću ja ovjeriti u ambasadi u Zagrebu. Na smrtnom listu nema njegov datum rođenja, izvadila sam rodni list (oca) u BiH i u Australiji je datum rođenja obrnut u svim dokumentima (ne brojem, već je mjesec pisan slovima). Hoće li to biti moguće provesti - ostavinu? Ostavština je U Hrvatskoj, na svim dokumentima ovdje (vjenčani list, moj i bratov rodni list, njegov rodni list, piše datum isti, a na putovnici, vozačkoj i svim dokumentima u Australiji je obratno (april umjesto siječnja). Vrijednost imovine nije nikakva, cilj mi je samo srediti vlasništvo (majka je umrla i njena polovica je riješena, druga je na njemu). može li mi netko odgovoriti ima li kakav obrazac da vidim kako se piše zahtjev sudu za pokretanje ostavinskog postupka..Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija