Jump to content

Athea

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Athea

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Da li maloljetno dijete može naslijediti nekretninu ako su roditelji u blokadi? Suprug i ja imamo blokirane račune i ovrhu na novčana sredstva i nekretnine i pokretnine. Da li svekrva može napraviti oporuku u kojoj će biti nekretnina na naše dijete, a da mi imamo pravo doživotnog uživanja u nekretnini? Da li to znači da svekrva u oporuci mora supruga, mene i šogoricu razbaštiniti, da naši dugovi ne bi sjeli na nekretninu?
 2. Molim što točniju informaciju u vezi sa sljedećim slučajem: Svekrva nakon svekrove smrti po oporuci nasljeđuje kuću u kojoj živimo svekar, svekrva, suprug i ja. Svekar i svekrva su bolesni: svekar je nepokretan, a svekrva je isto jako lošeg zdravlja. Suprug ima sestru koja živi u Njemačkoj, ima djecu. Suprug i ja imamo također djecu iz prijašnjih brakova i dugove na FINI. On oko 56.000 kn ja oko 107.000 kn. Moje pitanje je: 1. Da li nakon svekrvine smrti suprug i njegova sestra nasljeđuju kuću u jednakom dijelu ako ne bude oporukom drugačije navedeno? 2. Da li na suprugov dio nasljedstva automatski sjedaju dugovi sa FINE? 3. Da li i moji dugovi sjedaju na kuću, s obzirom da mi je prebivalište na toj adresi i da sam njegova supruga?
 3. Molim vas ako mi netko može dati konkretan odgovor za moj slučaj: Zaposlena sam u firmi kao zamjena za porodiljni. Kolegica je u 12. tjednu trudnoće otišla na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći, ali je nakon pet dana bolovanja saznala da mora na kiretažu jer je bebi prestalo kucati srce. Kolegica se vraća natrag na posao i sad sam ja višak. Da li imam i ako imam, koja prava na burzi nakon što dobijem otkaz? Da li postoji neka novčana naknada?
 4. Athea

  Tužba sutkinje

  Hvala Vam svima na odgovorima.
 5. Athea

  Tužba sutkinje

  Sutkinja je donijela pravomoćnu presudu i osudila mog supruga na 9 mj.zatvora uvjet zbog neplaćanja alimentacije, iako su činjenice navedene u presudi neistinite, tj, nepotpune. Naime njegova bivša supruga je zatajila 5.400,00 kn alimentacije, dala je izvod bankovnog računa, na kojima je kao vidljivo da je uplata u određenom periodu samo 1.100,00 kn iako je na taj isti račun u istom periodu uplaćeno i ovih 5.400,00 kn alimentacije, što sutkinja nije uvidjela i uzela u obzir.
 6. Poštovani, molim vas ako netko zna nek mi pomogne: kojem sudu podnosim tužbu protiv sutkinje sa općinskog suda u Velikoj Gorici?
 7. Athea

  Ispis poziva

  Poštovani, molim vas odgovor ako netko zna. Da li policijski službenik može tražiti od operatera snimku razgovora? Znači prijetnja je izrečena u telefonskom razgovoru. Za ispis poziva znam da mogu dobiti. Ali zanima me sami tijek razgovora i riječi koje su upućene da li to operater može dati i da li to uopće postoji? Mobiteli nisu na pretplatu nego na bonove kojima je bilo komunicirano u tom slučaju. Za poruke znam da dobiju ispis.
×
×
 • Napravi novi...