Jump to content

Athea

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

425 pregleda profila
  1. Da znamo da je puno, nažalost. Sada rješava ovo što mu je na Fini, zato smo i htjeli pobliže znati kakva je pravna situacija, da se možemo organizirati sa tim otplatama. U svakom slučaju hvala puno na trudu i odgovoru.
  2. Djeca imaju 20 i 21 godinu.Za jedno dijete je 59000 kn, za drugo 65000 kn glavnica. Vikendica vrijedi cca. 13000 €, a kuća u kojoj živimo vrijedi cca. 60000-70000 €Suprug radi, ali je u blokadi i skida mu se sa plaće za dug prema CZSS, što je plaćao CZSS privremeno uzdržavanje za djecu. Tog duga ima još oko 44000 kn za otplatiti. Nema ništa u svom vlasništvu, sve je još uvijek na svekra i svekrva, tek nakon njihove smrti dohrambenim ugovorom nasljeđuje sve. Za zaostatke nije pokušana prisilna naplata putem ovrhe.
  3. Hvala na odgovoru. Ako sam dobro razumjela: to znači da suprug nema pravo sam ponuditi da riješi zaostatke, nego tek ako i kada oni odluče tužiti za zaostatke onda ih suprug ima obavezu riješiti? Da li to znači da zaostatke može rješavati i u mjesečnim ratama i da li mu mogu sjesti na nekretninu u kojoj živimo? Ispričavam se na puno pitanja, ali mi je jako bitno da to dobijemo informacije da znamo na čemu smo. Još jednom zahvaljujem unaprijed na odgovorima.
  4. Sa suprugovom punoljetnom djecom za koju ima za platiti zaostatke alimentacije, da se dogovori s njima da li pristaju da se nekretnina na njih prepiše za smanjenje duga i da dobije bankovne račune na koje bi im uplatio ostale zaostatke u novcu.
  5. Poštovani, Još jedno pitanje u vezi plaćanja zaostataka alimentacije. Uspjeli smo izračunati za zakonski zateznim kamatama cjelokupni dug za alimentaciju za sina i kćer. Da li se pod taj dug, da bi se umanjio, može dati nekretnina ( radi se o zidanoj vikendici) i na koji način stupiti u kontakt s njima s obzirom da su u Austriji i nemamo nikakav kontakt? Da li bi bilo dobro angažirati odvjetnika da to sve riješi ili postoji koji drugi način? Unaprijed zahvaljujem.
  6. Nije upisao, počeo je raditi odmah. Pravnica na czss mi je dala info da se zahtjev za prestanak plaćanja alimentacije podnosi samu u slučaju kada se radi o administrativnoj zabrani na plaću, da bi se moglo prekinuti skidanje alim.sa plaće. Ja sam plaćao svaki mjesec na račun bivše supruge uplatom u banci. Nije niti ona upisala fakultet i po mojim saznanjima zaposlila se u Austriji. Nisam, plaćao sam pred svjedocima, ako to vrijedi. Po naputku pravnice czss, koja mi je rekla da sam obavezan plaćati do mjeseca kada oboje završe redovno školovanje. To nisam, nego samo čistu svotu. Ako može pomoć kako se računaju kamate?
  7. Poštovani, Trebao bi informaciju u vezi zaostataka za plaćanja alimentacije i tužbu za iste. Sin (rođen 09.05.2001.) je u 06.mj. 2019. završio redovno srednjoškolsko obrazovanje,te se zaposlio nakon toga. Kćer ( rođena 25.07.2022.) je u 06.mj.2021. završila redovno srednjoškolsko obrazovanje i odselila se sa mojom bivšom suprugom u Austriju. Do gore navedenog vremena (06.mj/2019. i 06.mj/2021. ) sam plaćao alimentaciju koliko sam mogao, ne u punom iznosu, kako je određeno sudskom presudom: od 800 kn mjesečno za kči i 1.000 kuna mjesečno za sina. Za te uplate imam uplatnice, kao dokaz, a ono što sam na ruke platio, nije mi priznato. Izračunao sam zaostatke za oboje djece, pa bih Vas molio, ako možete dati što točniju informaciju. 1. Koji je vremenski rok zastare za plaćanje zaostataka alimentacije od prestanka zakonske obaveze plaćanja? 2. Koji je postupak, ako oboje ili jedno tuže za zaostatke alimentacije? 3. Da li cijeli iznos sjeda odmah na naplatu? 4. Da li se može na rate platiti? 5. Da li sjeda na nekretninu? 6. Da li se uzima sa plaće i koji iznos( 1/2, 1/3 ili 1/4) ? Unaprijed zahvaljujem na Vašem trudu i izdvojenom vremenu da mi pomognete oko ovih, za mene jako bitnih informacija. S poštovanjem
  8. Zahvaljujem na brzom odgovoru, Borbena.
  9. Pozdrav svima. Molila bih za pomoć oko jednog zakonskog pitanja što se tiče mojih dugova na FINI. Naime, imam poveću sumu dugova na Fini (blokirani račun), koji su nastali u vrijeme kad sam bila u braku sa bivšim suprugom, kojem sam bila jamac i čiji su dugovi sjeli na moj račun nakon što je on dao otkaz i nije radio 9 godina. Sada sam u drugom braku i zanima me da li moji dugovi koji su na FINI i koji su nastali puno prije nego što sam ušla u brak sa sadašnjim suprugom, mogu sjesti na kuću u kojoj živimo i na sveukupnu imovinu nakon što ju on naslijedi dohrambenim ugovorom, nakon smrti svojih roditelja? Napomena da ja živim u toj kući koju suprug nasljeđuje i prijavljeno mi je prebivalište na istoj. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
  10. Pozdrav svima, Ima li, molim vas, netko tko bi mi mogao odgovoriti na ovo moje pitanje? Unaprijed zahvaljujem
  11. Pozdrav svima. Molila bih odgovor na slijedeće: Suprug je napravio ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojim roditeljima, nakon smrti zadnjeg on nasljeđuje sve nekretnine i pokretnine. Nigdje nisam mogla naći informaciju da je točna i da sam sigurna da je to u skladu sa trenutnim zakonom. Zanima nas u kojem vremenskom roku od smrti zadnjeg roditelje, tj. od trenutka kad naslijedi je zakonski dužan prenijeti sve stečeno na sebe u katastru i gruntovnici, znači da bude svugdje u sustavu vidljivo da ima na sebi nekretninu i auto? Suprug je trenutno u blokadi, ( a i ja isto) pa nas zanima da li ima tu prostora da do tada riješi svoje dugovanje kako mu imovina ne bi bila oduzeta od strane FINA-e. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  12. Hvala na odgovoru. Znači i dugovi iz Njemačke mu također sjedaju na nekretninu po zakonu Hr ako je glavnica duga veća od 20.000,00 kn?
  13. Pozdrav, Suprug planira napraviti sa svojim roditeljima ugovor o doživotnom uzdržavanju da bi izbacio sestru iz nužnog dijela koja je u braku sa čovjekom koji se bavi nezakonitim poslovima i koji su ga uvalili u dugove u Njemačkoj i u Hrvatskoj. Moje pitanje je: Ako suprug napravi ugovor o doživotnom uzdržavanju sa roditeljima, da li nakon nakon njihove smrti, kada upiše svoje vlasništvo, da li mu dugovi iz Njemačke mogu sjesti na nekretninu u Hrvatskoj po međunarodnom pravu, s obzirom da smo u EU? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija