Jump to content

Athea

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Athea

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala na odgovoru. Znači i dugovi iz Njemačke mu također sjedaju na nekretninu po zakonu Hr ako je glavnica duga veća od 20.000,00 kn?
 2. Pozdrav, Suprug planira napraviti sa svojim roditeljima ugovor o doživotnom uzdržavanju da bi izbacio sestru iz nužnog dijela koja je u braku sa čovjekom koji se bavi nezakonitim poslovima i koji su ga uvalili u dugove u Njemačkoj i u Hrvatskoj. Moje pitanje je: Ako suprug napravi ugovor o doživotnom uzdržavanju sa roditeljima, da li nakon nakon njihove smrti, kada upiše svoje vlasništvo, da li mu dugovi iz Njemačke mogu sjesti na nekretninu u Hrvatskoj po međunarodnom pravu, s obzirom da smo u EU? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 3. Poštovani, Molila bih za savjet. Da li se već napravljenoj oporuci može dodati aneks u kojem se navodi osoba koja treba biti razbaštinjena? Da li se taj aneks, ako se može napraviti, tj. ako vrijedi zakonski, mora opet kod odvjetnika sastaviti kao i oporuka ili se može ručno sastaviti us vlastoručni potpis i potpis dva svjedoka? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 4. Zahvaljujem na odgovoru. Lp. Mirna.
 5. Poštovani, Molim vas ako netko zna gdje bi na jednom mjestu mogla saznati sve informacije što se tiče otvaranja paušalnog obrta, poslovanja istog te prava i obaveza koja proizlaze iz toga? Kod javnog bilježnika su mi rekli da oni nisu za to zaduženi nego ured za gospodarstvo, a kad sam došla kod njih, od svega što me zanimalo znali su mi samo reći što mi treba da otvorim obrt, a za plaćanja doprinosa, uplate na račun i bilo šta drugo nisu imali pojma.
 6. Molim Vas pomoć: Kuća u kojoj živimo suprug i ja sa svekrom i svekrvom bi nasljedstvom trebala pripasti suprugu, jer će svekrva razbaštiniti svoju kćer koja živi u Njemačkoj. Udana je za kriminalca i na protupravan način su stekli nekretnine, te su pokušali i dan danas pokušavaju na prevaru lažima i spletkama pridobiti svekrvu da kuću ostavi kćeri, a sina da razbaštini. Problem je u tome što je suprug pod ovrhama, ja isto. Da li postoji način da suprug izbjegne uzimanje jedine nekretnine u kojoj živimo, na način da se nekretnina stavi na drugu osobu ili neki drugi način? Čini mi se da sam
 7. Da li maloljetno dijete može naslijediti nekretninu ako su roditelji u blokadi? Suprug i ja imamo blokirane račune i ovrhu na novčana sredstva i nekretnine i pokretnine. Da li svekrva može napraviti oporuku u kojoj će biti nekretnina na naše dijete, a da mi imamo pravo doživotnog uživanja u nekretnini? Da li to znači da svekrva u oporuci mora supruga, mene i šogoricu razbaštiniti, da naši dugovi ne bi sjeli na nekretninu?
 8. Molim što točniju informaciju u vezi sa sljedećim slučajem: Svekrva nakon svekrove smrti po oporuci nasljeđuje kuću u kojoj živimo svekar, svekrva, suprug i ja. Svekar i svekrva su bolesni: svekar je nepokretan, a svekrva je isto jako lošeg zdravlja. Suprug ima sestru koja živi u Njemačkoj, ima djecu. Suprug i ja imamo također djecu iz prijašnjih brakova i dugove na FINI. On oko 56.000 kn ja oko 107.000 kn. Moje pitanje je: 1. Da li nakon svekrvine smrti suprug i njegova sestra nasljeđuju kuću u jednakom dijelu ako ne bude oporukom drugačije navedeno? 2. Da li na suprugov d
 9. Molim vas ako mi netko može dati konkretan odgovor za moj slučaj: Zaposlena sam u firmi kao zamjena za porodiljni. Kolegica je u 12. tjednu trudnoće otišla na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći, ali je nakon pet dana bolovanja saznala da mora na kiretažu jer je bebi prestalo kucati srce. Kolegica se vraća natrag na posao i sad sam ja višak. Da li imam i ako imam, koja prava na burzi nakon što dobijem otkaz? Da li postoji neka novčana naknada?
 10. Hvala Vam svima na odgovorima.
 11. Sutkinja je donijela pravomoćnu presudu i osudila mog supruga na 9 mj.zatvora uvjet zbog neplaćanja alimentacije, iako su činjenice navedene u presudi neistinite, tj, nepotpune. Naime njegova bivša supruga je zatajila 5.400,00 kn alimentacije, dala je izvod bankovnog računa, na kojima je kao vidljivo da je uplata u određenom periodu samo 1.100,00 kn iako je na taj isti račun u istom periodu uplaćeno i ovih 5.400,00 kn alimentacije, što sutkinja nije uvidjela i uzela u obzir.
 12. Poštovani, molim vas ako netko zna nek mi pomogne: kojem sudu podnosim tužbu protiv sutkinje sa općinskog suda u Velikoj Gorici?
 13. Athea

  Ispis poziva

  Poštovani, molim vas odgovor ako netko zna. Da li policijski službenik može tražiti od operatera snimku razgovora? Znači prijetnja je izrečena u telefonskom razgovoru. Za ispis poziva znam da mogu dobiti. Ali zanima me sami tijek razgovora i riječi koje su upućene da li to operater može dati i da li to uopće postoji? Mobiteli nisu na pretplatu nego na bonove kojima je bilo komunicirano u tom slučaju. Za poruke znam da dobiju ispis.
×
×
 • Napravi novi...