Jump to content

esporter

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. @Ruby_Danderfluff - Imate li možda prijedlog osobe koja bi bila sposobna kreirati ugovor takve vrste? Ili je to običan ugovor o radu kao i svaki drugi.
  2. Pozdrav, Hipotetski primjer: Agencija koja se bavi računalnim programiranjem organizira i meetup event gdje dovodi kvalitetne predavače i osigurava besplatnu edukaciju za posjetitelje. No, u teoriji, ne postoji normalan način da se pravdaju troškovi puta i smještaja za predavače koji dolaze iz inozemstva, a da se ne radi o drugom dohotku. To znači da svi predavači moraju izvaditi A1 potvrdu i potvrdu o rezidentnosti, a to bi rezultiralo manjkom interesa za dolazak i odbijanjem vjerojatno. Ima li netko iskustva sa sličnim situacijama? Doslovno želimo napraviti nešto za free IT community, ali izračun poreza bi ispao: - 2.966,40 bruto iznos - 222,48 MIO I. - 74,16 MIO II. - 640,74 porez - 2.029,02 neto (iznos računa za smještaj) - 3.188,88 ukupan trošak (bruto + doprinos za ZO 7,5%) Jel moguće da se ne može pokušat napraviti nešto pozitivno, gdje želimo investirati novce u znanje, al da nas još ne oderu dodatno za to? Hvala svima, divni ste.
  3. Pozdrav ekipa, Esports, iliti Electronic Sports je kompetitivno igranje video igara, novi trend među IT tvrtkama radi dobrog marketinga, kompetitivnosti, itd. Taj trend polako dolazi i kod nas hrvata, pa su neke tvrtke i sportski timovi već polako počeli uzimati ekipe i na njima graditi brending i marketinške kampanje. Ja ću ispod raspisati scenarij, s obzirom da ne shvaćam legislaturu oko potpisivanja takve ekipe i što je sve za to potrebno. Ukoliko smatrate da je za to potrebno direktno konzultiranje s odvjetnikom i neki fee, bilo bi super da se javite u PM i referencirate nekog, rado ću se odlučiti i za taj korak, samo da to dovedem(o) na pristojan nivo i da se ne moram(o) bojati porezne za par mjeseci. Dakle, scenarij je sljedeći: Tvrtka XY je društvo s ograničenom odgovornošću iz Zadra, primarna djelatnost je računalno programiranje i razvijaju webove i aplikacije za strane klijente, imaju solidne satnice i određeni budžet na raspolaganju za Esports. Ta XY tvrtka dosta ulaže i u lokalni marketing (sponzorira konferencije, organizira predavanja i workshope), a u posljednje vrijeme im je zanimljiv i taj Esports i žele potpisati pet najboljih hrvatskih igrača u igri League of Legends. Četiri igrača su nezaposlena, momci od 18 - 22 godine, peti igrač radi kao programer u IT tvrtki iz Šibenika (ugovor na neodređeno). Tvrtka XY želi u te igrače uložiti mjesečnu plaću od tisuću kuna NETO, dati im budžet za putovanje na eventove po regiji (HR, SRB, SLO), ali isto tako se želi zaštitu putem ugovora da će igrači promovirati tvrtku putem streama, medija, te dodati klauzule za otkup ako nekim čudom netko želi imati novu ekipu i zanima ih samo najbolje u Hrvatskoj. Kako to legalno napraviti? Vjerujte mi da sam pokušao kontaktirati i naše računovodstvo i lokalne odvjetničke urede i nisam baš dobio neki konkretan odgovor. Ako imate bilo kakav savjet, preporuku, referencu ili znate nekog tko je sposoban kreirati i prilagoditi takav ugovor, ostavite u PM ili komentarima. Hvala puno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija