Jump to content

AnaLegalis

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, imam. "bivseg supruga" sa kojim sam fizicki rastavljena jos od prije 4 godine. Ostali smo u dobrim odnosima i imamo kcer od 6 godina. Zbog njegovog rada na terenu nismo se zurili rastati iako obadvoje imamo druge partnere vec dugo. Jednostavno taj papir nam nije bio tako hitan da bi on ili ja odgadali svoje poslove i u vrlo korektnom smo odnosu. Ja sada cekam djete sa svojim sadasnjim partnerom i trebam roditi za mjesec dana tako da je malo reci da smo zakasnili. Koja je procedura kod rodenja djeteta ako sam ja jos sluzbeno u braku sa bivsim dok cekam djete sa sadanjim partnerom. Hvala na svakom savjetu i lijepi pozdrav.
  2. Postovani, Zanima me je moguce dobiti jednomratnu novcanu pomoc od czs-a ako u vlasnistvu imate zemljiste? Najme ja i suprug smo se nasli u teskoj situaciji. Ja sam trudna i nije mi produljen ugovor radi trudnoce. Suprug je prijavljen na 3000 kn te jos placa i alimentaciju. Isli smo u socijalnu zatraziti pomoc. U dokumentaciji koju moramo ispuniti ima upit jer posjedujemo zemlju sto obadvoje posjedujemo. Zemljista su u katastrofa stanju (zapustena)i vise ima duga nego koristi od njih. Nalaze se u selima gdje ima svega par kuca. Jel moguce da nam odbiju jednokratnu pomoc radi toga? Ta zemljista i da se prodaju dug na njima je veci nego sto bi se novacno dobilo za njih.
  3. Mene zanima jer i dalje ako je račun blokiran zbog alimentacije mogu uzeti 1/3 place ako ste zaštitili racun ili se to promijenilo?
  4. Imala sam ostavinsku prošle godine gdje sam unajmila odvijetnika koji je trebao izvaditi dva papira za ostavinsku. Naplatio mi je odmah 600 kuna te kada smo se pojavili na ostavinskoj dotični odvijetnik se pojavio bez valjane dokumentacije i zaudarajuči po alkoholu (što je manje bitno, ali dovoljnio da covijeka koi je u takvoj situaciji izabci iz takta). Odvijetniku sam također potpisala punomoć za sve sto treba izvaditi. Nakon toga mi se više ne javlja. Ja moram ponovno pokrenuti ostavinsku i doči do tih papira. Molim Vas savijet. Kakve su inače tarife za takav postupak? Jel normalno da odvijetnik naplati svoje usluge i ne izda račun te se više ne javi. Kako da se postavim kada bude došlo do razgovora i dogovora?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija