Jump to content

Marta01

Korisnik
 • Broj objava

  212
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Marta01

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

1375 pregleda profila
 1. Pretpostavljam da su poslodavci obračunavali novi GO na platnoj listi 04/2020 uz savjet i sugestije knjigovodstvenih odjela koji rade na obračunima plaće i koji prate propise. Kako je moguće da onda "nisu postupili po Zakonu" i zašto nisu.
 2. Nije stigao obavijestiti radnika 15 dana prije, jer se sve odigralo u kraćem periodu.
 3. Je! Poslodavac ima pravo prilagoditi raspored korištenja godišnjeg odmora kod novonastalih situacija. Raditi ćemo bez prestanka do 01.01.2021. većina!
 4. Marta01

  Invalidnost

  Možda najbolje krenuti od Centra za socijalnu skrb gdje ćete ispuniti zahtjev i pridodati papirologiju koju Vas traže, a sve u vidu traženja "Osobne invalidnine", koju će oni zatim proslijediti HZMO-u, koji će Vas pak zvati na vještačenje. Tako je u Zagrebu. Najviša osobna invalidnina je trenutno 1.500,00 Kn, isplaćuje ju Centar za socijalnu skrb. To je sve što znam za početak, ja bi tako.
 5. Pa i iz iskustva govorim. Meni su u banci rekli (ne telefonski, već kod osobnog bankara) da tek nakon 18 mj. od početka deblokade ću biti kreditno sposobna što podrazumijeva i kreditne kartice u vlasništvu njihove banke. Predugo mi je bilo čekati i promjenila sam banku i nakon treće plaće postala kreditno sposobna, a karticu kreditnu dobila odmah nakon prve plaće. I to je to!
 6. Postoji i ovisi o vrsti, visini duga i statusu klijenta u banci. Točnu informaciju ćete dobiti u banci u kojoj tražite kreditnu karticu ako ih pitate!
 7. Možete tražiti tzv. "Pismo namjere" ili "Nagodbu" sa otpisom dijela duga uz uvjet jednokratnog plaćanja do dogovorenog roka, što ćete i dobiti. Može sve putem mejla i gotovo je u 3-4 dana. Zatražite nakon uplate, obavijest o zatvaranju navedenog dugovanja, poštom na kućnu adresu i to će Vam poslati i naravno arhivirajte potvrdu o uplati. Kada se dogovaraju jednokratna zatvaranja dugovanja, efikasni su i profesionalni, na kraju će Vam biti zadovoljstvo što ste ugodno poslovali sa njima ....
 8. Iz toga proizlazi, da je to odluka ili "dobra volja" banke?
 9. Da li netko zna koliko dugo je klijent na "crnoj listi" (nemogućnost dobivanja minusa, kredita i opčenito normalnog statusa klijenta banke), nakon deblokade računa. Ovisi li o više faktora ili je svaki slučaj jedinstven za sebe! Konkretno PBZ banka. Cijenim svaki odgovor. Lp
 10. Poštovani, da li je ispravno nakon deblokade računa, isplaćivati plaću i nadalje 1/4 na tekući račun, a 3/4 na zaštićeni ("za svaki slučaj"). Tako mi je sugerirala djelatnica u FINI, no zbunjena sam jer možda ju nisam dobro shvatila, obzirom da mi je referentica u banci rekla da zatvorim zaštićeni i odem za koji dan po svoju novu karticu tekućeg računa. Ako netko zna, hvala unaprijed na odgovoru.
 11. Marta01

  zadužnica

  A Vi gospon Wanksta imate garanciju da će Vam u veljači, ožujku i travnju 2019. biti doznačena plaća/mirovina kao i unazad 5-10-15-20-25 godina ?
 12. 5.11.2018. vise necu biti ovrsena nakon 5 g. Eosu se vratila ovrha u 9 mj. Poceli su slati mejlove prije 2 mj poslodavcu citirajuci neke clanke zakona, pa su inzistirali da moj poslodavac uplacuje njima dio place, a ne na ovrseni racun, zatim su upozorili poslodavca ako tako ne postupi da ce sa cijelim mojim dugom ovrsiti poslodavca. Od dokumentacije su samo mejlom proslijedili ugovor o cesiji/otkupu duga sa RBA, s tim da su izostavili drugu stranicu na kojoj je vjerovatno iznos cesije. Poslali su samo prvu i trecu str. ugovora o cesiji i poslali su moju suglasnost o zaplijeni place ovjerenu kod javnog biljez. Da li moj poslodavac vec u 12 mj (jer tada vise necu biti ovrsena) bi trebao postupit po njihovom zahtjevu na temelju toga sto su poslali mejlom ili ce postupiti na temelju nekog drugog dokumenta i kojeg? Poslodavac mi izlazi u susret, meni treba bar 3 mj vremena i ciste place da nesto iskombiniram, ali ne zelim da imaju problema zbog mene. Ne znam da li u tako kratkom roku mogu pokrenuti ponovno ovrhu na moj racun!?
 13. Oprostite, a tko će mu dati uvid u očevidnik?
 14. Poštovani, da li netko zna da li tvrtka Eos Matrix je povezana ili ima uvid u stanje dužnikove blokade, odnosno da li Eos zna da li sam ja još uvijek ovršena ili nisam i da li mu je moj poslodavac obavezan tu informaciju proslijediti!?
×
×
 • Napravi novi...