Jump to content

Marko3003

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Sve jasno. I zadnje pitanje. Sto bi se dogodilo ukoliko bih ogradio i spojio to sa svojim? U papirima bi bili vlasnici koji jesu, ali se nikada ne bi pojavili. Ukoliko bi se pojavili morali bj me tuziti da je to njihovo?
  2. Malo kao dvoriste plus prastara kuca gradena od zemlje. Moj posjed je ograden ogradom tako da ss jasno vidi linija. U ljetnin mjesecima je problem odrzavanja te je problem sto se bog zna sto koti u toj nazovimo ju nekretninom.
  3. Znaci da sumiram. Jedino ih mogu trazit privatni sto ih nikad necu nac i kupiti. U drugom slucaju gdje ja odrzavam tude i trosim svoj novac ne mogu steci vlasnistvo osim da ih prijavim nekome ili tuzim gdje cu ostaviti probably x novaca za nekretninu koja ne vrijedi 1000 eura. Iako i to napravim nemam pravo na nju nego samo opet mogu kupiti ili se nadati da ce mi ju "pokloniti"? #onlyincroatia
  4. Sto to tocno znaci? Ako ima neka dobra dusa koja mi to moze objasniti laicki i u nekoliko slucajeva kako mogu to rijesiti, bio bih jako zahvalan!
  5. Bok. Nisam siguran sto sam stekao? Mozete li malo to objasniti? Guglao sam i pise da nakon 20 godina imam pravo na vlasnistvo? Sto se dogada ukoliko se vlasnik nekim cudom pojavi? Mogu biti vlasnik necega ukoliko sam samo odrzavao dvoriste oko nekretnine? Kako ide procedura za to? Mogu li biti upisan kao vlasnik nekako bez kontaktiranja ili trazenja pravih vlasnika?
  6. Poštovani, nisam pravnik, niti ga toliko razumijem, pa cu pokusati opisati situaciju brzo i jednostavno. 1. Vlasnik/ci nekretnine (susjed), kod kojeg vec generacijama održavamo parcelu (pukao film), je/su upisani, te je njihovo prebivalište navedeno kao Austrlija (njih dvoje), te dvoje u SAD-u. 2. Vlasnici su tamo otišli nakon drugog svjetskog rata (sjećanje djeda), te se nikada nitko nije vratio. 3. Upisani vlasnici su osobe koje su 99 % umrle, jer su svi ajmo reći preko 100 godina starosti. Novi vlasnici (djeca, nisu upisana, ukoliko ih je uopće bilo). 4. Kako kontaktirati pravog vlasnika? Pokusao sam pomocu interneta doci do pravih vlasnika, ali ništa nisam uspio pronaci. 5. Kako kupiti tu nekretninu? 6. Čitao sam negdje da ukoliko se nekretnina uz napismeni dokument (ili nešto slično) sa vlasnikom, te održavanje te nekretnine od preko 20-25 godina, automatski postajem vlasnik. Ukoliko sada (uz vašu pomoc), dodem do vlasnika da li postoji mogucnost kupnje ili prijenosa? 7. Može li se izbjeći dugačak proces i potencijalni pravni troškovi i koji je najbolji slučaj? Naravno ti vlasnici se nikada nece vratiti. Djeca, ukoliko ih ima niti vjerojatno ne znaju da postoji nekretnina, etc. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija