Jump to content

Danijela1314

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Danijela1314

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala vam svima, i lijepi pozdrav!!
 2. Inače, zastava je bila na koplju i nije prelazila gabarite ograde od balkona, dakle nit je što zaklanjala niti je virila izvan dimenzija mog balkona a prema susjedima. Sad me ispričajte, idem vratiti moju zastavu na balkon, pa nek pati koga smeta. A samo još jedna opaska u vezi našeg komunalnog redara, danas sam slikala zastavu iznad Gradske knjižnice, a u toj zgradi je i Porezna, i nalazi se 30ak m od Policije i doslovno je razderana, a ne samo pohabana i stara.
 3. DD dakle, dobila sam službeni odgovor MUPa, koji vam preslikavam ovdje, a i moje pitanje. Poštovana, Zakonom o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske je navedeno kada se zastava ističe (članak 11.) i kada se može isticati (članak 12.): Članak 11. Zastava Republike Hrvatske ističe se: 1. stalno na zgradama svih državnih organa; 2. u dane praznika Republike Hrvatske; 3. u dane žalosti u Republici Hrvatskoj i vije se za trajanja žalosti na pola stijega; 4. u drugim prilikama utvrđen
 4. Evo, članak 24. Kućnog reda jedini spominje zastavu. Nadam se da vidite pročitati
 5. Hvala vam svima na interesu I odgovorima. Balkon je na stambenoj zgradi, Ali Kućnim redom nije nije zabranjeno. A komunalni redar mi je odgovorio da grad Zabok nema nikakve posebna pravila o zastavi i grbu. Kao što sam već napisala prema MUPu nije prekršaj izvjesiti zastavu, važno je da nije suprotna propisanom, a da li je državni praznik ili ne, nije važno.
 6. MUP u Zaboku je rekao isto što i MUP u Zagrebu. Nije prekršaj ako je zastava ispravna i ispravno izvješena.
 7. Dakle, nazvala sam i MUP u Zagrebu gdje su me deset puta prespajali dok mi se nije javila osoba koja mi je odgovorila da što se njih tiče nije prekršaj izvjesiti zastavu iako nije praznik, važno je samo da zastava nije oštećena i dr kako već piše u zakonu. Rekao je i da ovakav slučaj još nisu imali. Uputio me da s tom prijavom odem nazad komunalnom redaru i vratim mu prijavu te da kažem da smatram da je ona neosnovana.
 8. D d! Eto, razgovarala sam s komunalnim redarom koji je napisao prijavu. Najmodavac mi ju još nije donio, no komunalni redar mi je rekao da nas je prijavila jedna žena, fizička osoba. Rekao je da nema nikakve zabrane u aktu lokalne uprave te da je prijavu tj upozorenje da se skine zastava i to mirno riješi, napisao sljedno na zakon o zastavi koji je on razumio da se zastava smije izvjesiti samo praznikom. Rekao je, nastavno na naš razgovor da će o tome porazgovarati sa svojom pravnom službom jer je i on sad u nedoumici da li se smije izvjesiti zastava. MUP mi još nije ništa odgovorio. U svakom
 9. Budem. I mene zanima. Hvala na trudu ?
 10. Mjesto je Zabok. Ne znam reći više o ovoj prijavi dok ju i sama ne vidim. Nisam se ni baš snašla da ga odmah preispitam detalje. A provjeriti ću i ovo glede akta lokalne uprave. Zastava je visila na ogradi balkona. Ne vidim kako bi bilo čemu tako smetala, i nije zaklanjala ništa. No, kao što već rekoh, on je napomenuo da je problem što je to protuzakonito, a ne da smeta ili da nešto ne valja s njom.
 11. Evo,ovako dakle, danas me nazvao najmodavac da je dobio pisanu prijavu da moramo ukloniti zastavu jer je protuzakonito da zastava bude na balkonu, na kojem je inače 10 dana do sad. Navodno, ako ju ne uklonimo da ćemo valjda imati posla s policijom i platiti kaznu. Zastava je bila pravilno izvješena, i kao nova, dakle, cijela, neoštećena, ispravna. Najmodavac je naglasio da je protuzakonito imati izvješenu zastavu tako na balkonu, jer to navodno piše u prijavi. Poslala sam i upit u MUP u vezi toga i čekam na odgovor. A i baš želim s ovim na čisto, jer ako zastava smije po zakonu biti izvješena
 12. Hvala!!! Stavit ću. A u priči ne fali ništa. Zastava je uredu, ali nekome očito iz njegovih osobnih razloga smeta.
 13. Poštovani, dobili smo prijavu da moramo skinuti hrvatsku zastavu s balkona jer je navodno to protuzakonito. Zastava je nova, ispravna prema propisima. Čitala sam zakon o zastavi, no nisam isčitala da ju ne smijem istaknuti. Molim Vas Vaše mišljenje o tome, tj da li je doista zabranjeno fizičkoj osobi na svom balkonu imati izvješenu hrvatsku zastavu koja je, kao što rekoh, nova i ispravna. Hvala!!
×
×
 • Napravi novi...