Jump to content

danijel_knezic

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani: Imam malu dilemu kako da opunomocim nekoga od moje obitelji da moze upravljati , prelaziti granicu te cak I prodati auto u moje ime? Naime ja sam pomorac I trenutno cu provesti narednih godinu dana u Grckoj, a auto mi je doma te ga niktko ne koristi pa bih ga htio prodati. Da li postoji mogucnost da ja tu u Ateni odem kod javnog biljeznika a druga osoba bude takoder kod javnog biljeznika u RH te odradimo to video pozivom te potpies faxsom ili mailom? ili da li ja mogu samo otici I napraviti punomoc te je poslati u RH?
  2. Evo baš sam uplatia tih 1100kn da li sada da čekam šta će biti sa ovom drugom kaznom ili da ulažem prigvor.Mogu li se ja naknadno žaliti ako mi dođe zabrana ili je to odmah pravomoćno i nema onda prigovora?? Ima li tko dobar prigovor napisan? Help?????????
  3. Znači jedino prigovor me može spasiti ništa od ovih gluposti o plaćanju kazne i to je to. A šta da napišem u prigovoru ne ide mi u prilog ni to da sam već ima isti slučaj prije 2 godine! ima li netko sastavljen dobar prigovor pa da mi pošalje pa uz to da dodam potrde od javnog prijevoza da nemogu ići na posao i s posla jer nema buseva te da donesem potvrdu iz firme da mi je vozačka neophodna.Da li bi to igralo?
  4. Molim vas pomoć Napuhao sam 1.02 umanjeno za 0.1 ispalo je 0.92 te mi napisalo kaznu u iznosu od 1000kn i 6.mj. bez dozvole što me je šokiralo.S obzroa da sam prije 2 godine uhvaćen sa 0.6 i dobio sam istu kaznu pa sam pisao prigovor i ostavili su mi novčanu kaznu a makli zabranu upravljanja. Policajac mi je rekao da platim kaznu u roku 8 dana i da onda to neće ići dalje u proces oduzimanja dozvole.Zapravo u smislu da ima neka rupa u zakonu ukoliko se podmire kazne na vrijeme! Da li ste čuli za tako nešto ima li tko iskustava? Ili da pišem prigovor i tražim umanjenje na manje mjeseci na osnovu possla i egzinstencije?
  5. Poštovani! Molim malu pomoć oko problemasa RPO-om odnosno samostalnom djelatnošću!Prilikom rada kod poslodavca otvorio sam samostalnu djelatnost i nakon toga sam prekinio sa radom kod poslodavca, ali rpo mi je ostao aktivan.Pošto mi više nije nitko uplaćivao doprinose za mirovinsko i zdravstveno porezna uprava mi je ispostavila uplatnice za osam mjeseci doprinosa koliko sam ima RPO nakon prekida rada kod poslodavca i do zatvaranja moje samostalne djelatnosto.Dali se ja mogu ikako rješiti tih spornih iznosa koji iznose ok 13000kn? Da li postoji zastara za to? I koliko je ona vremenski duga? Da li ja mogu uopće otvoriti d.. ili obrt dok to ne podmirim? Da li će to samo doći na naplatu sjedanjem na moj račun? Pomooooććć!
  6. mislim pa ovo je komedija teska 13000kn moram dati za gluposti doslovno mirovina mi i tako nece biti veca od 1000kn a zdravstveno kuda i nemas.koja luda drzava a da je to dogodilo nekom velikanu to bi se dalo rjesiti a ovako ko ga #### oderi budalu!a bio sam kod nje na poreznoj i rekla mi je da zastara ide tek za 10god a na placu mi mogu prisilno sisti ali nemogu uzimati vise od 30 posto place!jeli tako? a imam ja pravo i zalbe pise na rjesenju?mislim kada bi objavia sve postojece dokumente pa da mi netko sastavi zalbu pa da provam pa sta bude?
  7. imao sam prijavljenu dodatnu djelatnost znaci ne obrt niti samostalnu djelatnost vec "dodatnu" koju možeš samo otvoriti ukoliko si u radnom odnosu u nekoj firmi.u mom slucaju to je bilo prije dvi godine kada sam radio kao zaštitar a dodatno sam zarađivao od pribave osiguranja!no međutim nakon što sam dobio otkaz u firmi prestao sam raditi i u pribavi osiguranja i iz neznanja nisam zatvorio tu dodatnu djelatnost jer sam mislio da se ona automatski gas po prekidu radnog odnosa!da bi meni sada nakon dvije godine došlo s porezne uprave da SAM JA BIO OBRTNIK I DA MORAM PLATITI DOPRINOSE ZA TO VRIJEME DOK SE NISAM ZAPOSLIA U SADAŠNJOJ FIRMI:nije mi jasno zaso mi se odmah nije netko javia i kontaktira me vec su to sada nakon dvije godine se sitili i rjesili cijeli moj slucaj u dva miseca tako šta su mi poslali kuci rješenja sa mirovinskog i regosa sa uplatnicama sve skupa 13000kn koje ja nisam u mogucnosti platiti a nit se samtram odgovornim jer nisam bio obrtnik.moli vas za neki savjet i kako da to rješim šta će se dogoditi ako to ne platim?
  8. a mislim ja sam vec bio u poreznoj upravi u mom gradu i tamo su mi rekli da taj zakon postoji ali ka da i ne postoji.koko ce to biti uspjesno ako ga ja prijavim na ovaj telefonski broj.
  9. da dobro a u kojoj knjizi ili stranici interneta mogu pronaci te zakone? mislim da sam cuja da imam ja malo veca prava s obzirom na godine stanovanja u tom stanu
  10. ma koje uplatnice niti me je prijavia kao podstanara niti je bilo placano priko uplatnica islo je sve na ruke. nema dokaza da sam mu placa ali isto tako nema dokaza da nisam.moja rijec protiv njegove. samo mene zanima koja su moja prava s obzirom da je minja par puta svoj iskaz bilo je prvo da sam mu duzan 20000kn a sad je doslo na 6000kn i plus na sve to je sta nisam upoce prijavljen bia kao podstanar.
  11. velik upitnik? podstanar sam u istoj kući kod istog najmodavca vec dugi 17godina:normalno niti jednu od tih godina nisam bio prijavljen od gospodina sto znaci da nije platia lipe poreza, a sada me tuži za neplaćanje pojedinih mjeseci.zanima me kakva sam ja prava steka dugim nizom godina boravka u toj kući?dali ja imam kakvo pravo na preuzimanje tog stana ili boravka u njemu a da ne placam? jako me naljutija bezobrazluk gospodina i želim znati svoja prava!
  12. podstanar sam u istoj kuci vec 17godina kod istog najmodavca!normalno nisam niti jednu od tih godina prijavljen kao podstanar!zanima me sljedece imam li ja ikakvo pravo na stjecanje tog stana ili besplatno zivljenje nakon tolikog dugog niza godina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija