Jump to content

horvatzd

Korisnik
 • Broj objava

  294
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O horvatzd

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Danas sam uvidom vidio da mi podnesak još nije zaveden u epredmet, stoga sam nazvao sud gdje mi je sudska savjetnica koja vodi predmet rekla kako su zaprimili podnesak i kako je sve u redu. Do 16:00 sati još uvijek nije vidljiv moj podnesak u epredmetu. Postoji li neki rok u kojem podnesak mora biti vidljiv u epredmetu, nakon što ga Sud primi?
 2. Uglavnom dozvoljeno je do samog pripremnog ročišta slati podnesak i nakon što primim poziv za pripremno ročište. Imam u planu poslati još jednu dopunu svog prvog podneska pa zato pitam.
 3. Ako se podnesak posalje nakon što dođe poziv za pripremno ročište, jel i onda sud šalje podnesak suprotnoj strani ili joj uručuje podnesak na samom pripremnom ročistu?
 4. Znači sud nije dužan poslati moj podnesak tužitelju istovremeno kad mu šalje poziv za pripremno ročište. Doduše moguće je da moj podnesak nije ni stigao kad je sud slao pozive. Ono što me zanima, je li sud dužan uz poziv poslati tužitelju i podnesak tuženika, ako je podnesak stigao prije slanja poziva?
 5. Dobio sam datum ročišta za 18.2.2021. Kao što sam već napisao podnesak sam poslao već. Zanima me može li tužitelj na pripremnom ročištu tražiti odgodu ročišta kako bi se stigao očitovati o mom podnesku.
 6. Oprostite dva puta sam greškom poslao isto. Je li uobičajeno da već godinu dana čekam prvo ročište?
 7. Ipak imam još jedno pitanje, dosta dugo čekam datum pripremnog ročišta, malo mi se to čini predugo. Svaki dan provjeravam i preko e-predmeta i još ništa. Recite mi je li sud uopće dužan zakazati pripremno ročište ili može donijeti presudu samo na temelju podnesaka tužitelja i tuženika?
 8. Zahvaljujem na iscrpnim i preciznim odgovorima, zbilja ste mi razjasnili sve nejasnoće. Hvala.
 9. Može li sud odlučiti da nešto u spisu nije dokaz ili presudu donosi na temelju svega što je u spisu predmeta?
 10. Aha, krivo sam shvatio ispričavam se. Ako može samo još jedna stvar i onda se povlačim. Zašto piše u riješenju da se na pripremnom ročištu ne mogu iznositi novi dokazi. To znači da je ovo što sam napisao i poslao u podnesku prije pripremnog ročišta to što se tiče dokaza. Recimo ja dođem do nekog super saznanja nakon pripremnog ročišta, ali ako sam shvatio ono riješenje ne mogu ga predočiti sudu? Ili mogu?
 11. Odgodio bi bez valjanog razloga, zanimljivo. Plodno tlo za one koji žele odugovlačiti.
 12. Dodatno pitanje, što bi recimo bilo da nisam napisao da se slažem da se ročište održi bez mene. Kako bi sud postupio?
 13. Ali sam napisao rečenicu, da unatoč mojoj odsutnosti nemam primjedbi da se pripremno ročište ne održi. Nije mi cilj odgoda, samo mi se ne ide, podnesak je po mojoj procijeni više nego dovoljan i opsežan. Neka rade kako hoće, meni je najvažniji odgovor bio da će sud staviti moj podnesak među dokaze. I da nisam dužan biti prisutan kako bi se podnesak stavio u spis.
 14. Odlično, zadovoljan sam odgovorima. Podnesak sam odnio i mirno čekam pravorijek. Iskreno ne ide mi se na ročišta zbog ove situacije oko virusa i svega.
×
×
 • Napravi novi...