Jump to content

horvatzd

Korisnik
 • Broj objava

  316
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O horvatzd

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Molim ako bi netko iz prakse mogao pojasniti što znači ovo dostava uplatnice. Je li to može biti žalba možda ili što? Stvarno bi bio zahvalan na bilo kakvom odgovoru😀😄
 2. Evo mozda vam ovaj skrinšot olakša....
 3. Poštovanje, danas sam uvidom u epredmet vidio da je Eos Matrix poslao sudu podnesak, i piše dostava uplatnice. Ako bi slučajno znali što to točno znači bio bih vam zahvalan.
 4. U redu, Eos ima još par dana da uloži žalbu za sada nema ništa u epredmetu. Zanima me ako uloži žalbu, postoji li neki propisani rok u kojem Županijski Sud mora donijeti odluku o žalbi?
 5. Aha, znači ako se žale odluka prvostupanjskog suda ne postaje pravomoćna?
 6. Znači ako se oni preko mog računa namire sa ovih 16% duga, a drugostupanjski sud potpuno ukine platni nalog, onda meni Eos mora vratiti novac?
 7. Može li Eos Matrix uložiti žalbu na ovo rješenje Općinskog Suda. Ako uloži žalbu, je li to odgađa provedbu ovrhe u djelu u kojem je prvostupanjska presuda održala platni nalog, znači onih 16% od ukupnog potraživanja. Drugo može li se u žalbenom postupku dogoditi da drugostupanjski sud potpuno ukine platni nalog, znači da ne moram platiti niti tih 16% potraživanja? Hvala.
 8. Znači mogu nazvati Eos i zatražiti da mi obračunaju dug s kamatom?
 9. Zanima me jedna stvar, nakon presude koja je procedura daljnja? Mogu li ja platiti dug sam, ili moram čekati potez Eos Matrixa. Pitam to zato što je presuda upravo onakva kakvu sam očekivao i zelio bi platiti dug što prije zbog kamata. Mogu li to sam? U presudi stoji iznos duga, ali i rečenica sa zateznim kamatama, po mojoj procjeni te kamate ne mogu biti veće od 100 tinjak kuna, ali nema točnog iznosa. Kako da platim dug, da kontaktiram Eos, ili da čekam da preko Fine uzmu iznos iz presude, jer na računu imam i više nego dovoljno za namirenje duga.
 10. Poštovanje dobio sam presudu u tužbi sa Eos Matrixom i jako sam zadovoljan. 84% tuzbenog zahtjeva sud je ukinuo. Imam dvojbu u vezi zadnjeg djela presude oko troškova, Eos je trazio ukupno 2275 kn troška, ali mu je Sud dosudio samo 364 kn? Ako sam dobro shvatio ovaj dio o trošku, prilažem taj dio presude pa molim samo da mi se potvrdi da mi je ukupan trošak postupka samo 364 kn?
 11. Pretpostavio sam da ima pravo, ali jel mora platiti sudu kako bi mu sud izdao tu pravomoćnost? Koliko tužitelj mora platiti Sudu kako bi dobio pravomoćnost presude?
 12. Još jedna stvar, jeli točno da tu klauzulu pravomoćnosti tužitelj mora platiti Sudu kako bi je dobio. Dok na kraju i taj trošak ide na teret tuženika.
 13. Kad na e-predmetu piše datum ovršnosti, jel to znači da od tog datuma tužitelj može ići u blokadu računa? Dok u e-predmetu nije naznačen datum ovršnosti, ne može ići u ovrhu?
 14. Poštovanje, u slučaju nepovoljne presude za mene, zanima me slijedeće. Hoće li u presudi biti određen neki rok i postoji li neki rok koji se daje tuženiku da dragovoljno plati potraživanje tužitelja?
 15. Kolike su trenutno kamate? Mjesečne ili godišnje ne znam kako to ide.
×
×
 • Napravi novi...