Jump to content

Aurelija

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. puno hvala! A što je s prosvjetnim radnicima? Važi li to i za njih?
  2. Osoba koja koncem lipnja navršava 65 god.i odlazi u mirovinu želi znati ima li pravo na godišnji odmor za 2010 budući da do tog datuma neće napuniti punih 6 mjeseci rada u ovoj godini (državni službenik ). Hvala.
  3. Dakle, video snimka je prihvaćena od suca kao dokaz. Još jednom napominjem da je napravljena legalno t.j. nitko se nije bunio što ga se snima.
  4. Podižem temu da ne otvaram novu jer me zanima slična situacija. Pitanje je naime, što bi bilo da gospođa i njen suprug nisu u braku.Odnosno da žive u izvanbračnoj zajednici? Naime,dvoje mladih kupuje stan zajedno( 1. nekretninu )a nisu još u braku.Jednako sudjeluju u kupnji. Da li će oni svaki za sebe imati olakšicu od 12000 kn godišnje (što bi bilo logično) ili će dijeliti jednu olakšicu? I da li će se situacija promijeniti kad se ožene?
  5. Hvala na odgovoru.I ja sam došla do takvog zaključka. Predložit ću i javiti kako je prošlo.
  6. Pročitala sam uglavnom sve postove sa ovom temom na forumu ali ipak bi molila da mi netko konkretno odgovori na ovo pitanje: Da li je uputno dati sudu na uvid video snimku učinjenu namjerno za vrijeme incidenta i da li ona može biti dokaz? Naime, prilikom korištenja instituta samopomoći u zakonskim okvirima (skidanje zapreka na putu prava služnosti ) došlo je do incidenta sa lakšim tjelesnim ozljedama pa su svi sudionici zaradili prekršajnu prijavu.Sve se događalo pred svjedocima i uz snimanje video kamerom.Suprotna strana se nije bunila niti branila snimanje.Čak štoviše, govorili su "Samo vi snimajte" Izjave svjedoka i snimka su potpuno u skladu i u našu korist. Da li je upotrebiti?
  7. Kako to misliš "ako netko neće u mirovinu ne mora ići" Sa navršenih 65 godina ide se u mirovinu - po sili zakona. Ili to više ne vrijedi???
  8. Hvala na odgovorima i uloženom trudu. Da, tim putem se naša obitelj koristi valjda 100 godina.Isto toliko se koristi i obitelj tužene strane.Naši preci su se dogovorili i izgradili put od kamena (suhozid ).Nisu se onda pravili nikakvi ugovori o služnosti.Niti je put upisan u katastar.Obje obitelji su tu prolazile u miru, do prošle godine.Dio puta je u ZK njihov a dio naš.Oni su barikadu stavili na njihovom dijelu, na početku puta a našim dijelom se ne koriste jer im više ne treba. Mi više ne možemo doći do svog posjeda nego morskim putem, tj. barkom. Inače, sud bio i snimio stanje na terenu.Naši svjedoci svjedočili da tu prolazimo 60 god, koliko se sjeća najstariji svjedok.Uvjerili se da drugog puta nema. I sad čekamo presudu. Ne tražimo nikakvo vlasništvo nego samo da putem prolazimo kao što su to radili naši djedovi, očevi, i mi i naša djeca do prošlog ljeta. Kakve su nam šanse?
  9. Pulashtar, očigledno niste shvatili o čemu se radi ili sam ja to škrto objasnila. Susjedi su nama zabarikadirali put kojim prolazimo više od 20 godina (dosjelost) a kojim dolazimo do našeg posjeda, poljoprivrednog dobra.Nikada do sada se nisu bunili što tu prolazimo.Mi smo se u zakonskom roku poslužili institutom samopomoći tako da smo skidali barikadu.To nije pomoglo jer su je oni ponovo stavljali.U zakonskom roku (mjesec dana) tužili smo ih za ometanje posjeda (onemogućavanje da dođemo do našeg posjeda ).Sada dolazi sudski vještak i samo pitam koja je naša obveza u vezi s time. Ude, ne znam iz čega ste izčitali da namjeravamo ometati sud, tj. sudskog vještaka.Pa mi smo ti koji jedva čekamo da dođe i vidi stanje na terenu. Ali kako je barikada još uvijek tu, pitala sam tko ju je obvezan skinuti da bi sudski vještak mogao proći tim putem i vidjeti stanje stvari. Inače, da, bojimo se da bi mogle raditi i sjekire budući da su susjedi agresivni i ne bi im to bio prvi put.
  10. Poštovani, Zaposlena osoba prima invalidsku mirovinu radi profesionalnog oboljenja po zakonu iz 1999.Dogodine odlazi u mirovinu. Zanima je što će biti sa sadašnjom invalidskom mirovinom koju prima uz plaću? Hoće li je nastaviti primati? Ako ne, hoće li ona imati ikakvog utjecaja na visinu buduće mirovine?
  11. Poštovani, tužili smo susjede radi ometanja posjeda.Zabarikadirali su nam put kojim naša obitelj prolazi 100 god.Sve je bilo u roku:samopomoć, tužba. Najavljen nam je dolazak sudskog vještaka da vidi put i ispita svjedoke na licu mjesta. Zanima me imali nešto što trebamo znati ili ne propustiti kad se ovo bude događalo.Odnosno, koje su naše obveze prema sudskom vještaku? Tko je obvezan da skine barikadu da bi sudski vještak vidio put? Da li je moguće da svjedoci budu tako ispitani na ulici?
  12. Bickoi, mogu li znati koliko si platio kaznu za bespravno izgrađenu garažu?
  13. Molila bi nekog da mi objasni koja je razlika i ima li je između legalizacije objekta i zadržavanja objekta u prostoru?
  14. Hvala nindy! Mislila sam da se pravo služnosti stiče nakon 20 godina a susjede prolaze tek odnedavna. Jedno znam sigurno da sve rade po naputku odvjetnika i da se mi što prije moramo visoko ograditi.I naravno potražiti savjet u Odjelu za graditeljstvo i ...
  15. Zvanje policije je njihova specijalnost.Svakih nekoliko dana policija je tu.Već im je pun kufer. Jednostavno ne želimo biti kao one.Lijepo smo ih zamolili da ne prolaze kroz naše dvorište. Nikakve pomoći ne bi bilo ni da policija dođe. Ali pravno vjerojatno griješimo što ih ne zovemo.Kakve to posljedice može imati? Mi ne možemo sagledati posljedice tih bolesnih umova!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija