Jump to content

Dejan007

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima! Ovako, uredno plaćam alimentaciju za dvoje djece. Uplate vršim preko aircasha, tako i meni i bivšoj odgovara pošto smo u blokadi. Mene zanima dali ja mogu plaćati alimentaciju preko net bankarstva ali sa računa sadašnje partnerice na račun bivše. Čisto kako bi stvar bila jednostavnija, ali i formalnija.? Ne znam dali bi u slučaju bilo kakvih provjera od strane suda, sud takvo plaćanje uvažio, pošto račun niije moj. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  2. Ja zaista nikad ni na adresu ni na e pretinac do 2021. nisam dobio nikakvu obavijesti ili bilo kakvu drugu informaciju da se provodi ovrha po tom predmetu. Stoga ću se ipak pozvati na zastaru, pa ću vidjeti ako prodje prodje... U svakom slučaju hvala na odgovoru!
  3. Od pravomoćnosti i ovršnosti rješenja je prošlo nešto malo više od 10 godine, a pokušaja bilo kakve ovrhe nije bilo, barem koliko ja znam, s obzirom da oni na riješenu raspolažu sa adresom na kojoj nisam prijavljen niti živim od 2009.. 2021. je ovrhu na finu poslao odvjetnik.
  4. Poštovani, Imam dug iz 2006. godine čija kamata premašuje sam dug i zato prije nego ponudim nagodbu da platim uz otpis kamate - imam pitanje. Naime, riiešenje je pravomoćno i ovršno 2010. godine, a ovrha je na Finu poslana 2021. godine. Izmedju toga nije bilo nikakve komunikacije izmedju trgovačkog društva i mene, niti je ovrha bila slana na Finu prije toga. Sada me zanima, dali se tu mogu pozvati na zastaru? Ako mogu, kome se pozivam - odvjetniku koji zastupa td ili sudu? Hvala unaprijed na odgovoru.
  5. Pozdrav svima! Ovako, privatnik sam, vlasnik firme. Jedini sam zaposlen, jedini radim i osnivač sam, odnosno direktor te firme. Uredno svaki mjesec u roku plaćam doprinose, plaću, pdv, te sve ostale troškove. E sad, jedino što "preskočim" platit je dio plaće koje ide na moj redovan račun, odnosno isplaćujem si samo onaj dio koji ide na zaštićeni. Zanima me dali je to prekršaj, kazneno djelo ili bilo što drugo što se progoni po službenoj dužnosti, te dali to itko uopće provjerava? hvala unaprijed! lp
  6. Ugovor je na odredjeno, ističe već kada bude punoljetan, plaća je nešto manje od 5000 kn. I puno radno vrijeme je. Mislim, djete će za 2 mjeseca postati punoljetno. Upravo zato sam već mislio podnijeti zahtjev, zbog opće poznate ažurnosti naših sudova jer znam da moram plaćati do novog rješenja.
  7. Pozdrav svima! Imam pitanje... Naime djete uskoro navršava 18 godina, uredno je završilo srednju školu i zasnovao radni odnos. Imam li pravo pokrenut tužbu za prekid plaćanja alimentacije? Odnosno, koje su šanse da sud moj zahtjev uvaži.. Unaprijed hvala na odgovoru.
  8. Poštovani, trebam izdati potvrdu o plaći, odnosno potvrdu o prosječno isplaćenoj plaći u zadnja 3 mjeseca kako bi osoba ostvarila pravo na naknadu za nezaposlene. E sad, jeli to potvrda koju ja sam kao poslodavac sastavljam ili ima neki obrazac. Kako nebi bilo zabune, znam za obrazac R1 koji spada pod HZZO, međutim ovdje se radi o HZZ-u. Tako da nisam siguran da na taj obrazac misle. Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
  9. Evo da ne pišem puno, najbolje da sami pročitate. Mislim da tu sve piše.
  10. Poštovani, situacija je sljedeća - imam nekakvo dugovanje prema tvrtki Mercator-H. Dug je nastao 2007. godine. Od tada, pa sve do 8/2021. nikada nisu ništa ni na koj način pokušali naplatiti. Onda su kao grom iz vedra neba u 08/2021 pustili ovrhu na Finu sa astronomskim kamatama. Moje pitanje je: s obzirom da se niti jedne lipe nisu uspijeli naplatiti, niti sam ja dug usmeno ili pismeno priznao, imali smisla se pozivati na zastaru? I ako ima, dali to radim preko suda ili njih, odnosno njhovog zastupnika. Hvala unaprijed na odgovoru.
  11. Hvala na odgovoru. Međutim, zanima me dali oni imaju pravo i mogučnost ovršit i račun poslodavca ukoliko se ne postupi po njihovom zahtijevu. S obzirom da su tako napisali.?
  12. Pozdrav svima. Dali netko zna od kuda Agenciji podaci da je određena osoba počela raditi u nekoj firmi? Inače sam poslodavac i dobijem pismo od te Agencije da isplatim njima dio plaće. Inače je za tu osobu pravomoćno zabranjena naplata tog potraživanja u sklopu stečaja potrošača. Imaju li uopće oni pravo na to ili love u mutnom?
  13. Pozdrav svima. Zanima me odgovor na 2 pitanja. 1. Dali postoji zastara poreznog duga na ime obrta, a uglavnom se radi o mirovinsko/zdravstvenim i komornim davanjima? 2. Dali postoji zastara za kaznu inspekcije koju je dobila odgovorna osoba u pravnoj osobi? Hala.
  14. Pozdrav. Zanima me ako netko zna kada nastupa zastara poreznog duga u smislu neplaćenih obaveza kod obrta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija