Jump to content

bleeda

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bleeda objavio

  1. ponovo aktualiziram pitanje... ovo što ste mi opisali je postupak ako sam ja vjerovnik. no ja želim pokrenuti stečaj kao jedan od direktora tvrtke koja je u blokadi. znači kao ovlašteni zastupnik dužnika. za ovu varijantu me zanima koliki su troškovi, odnosno tko ih snosi : d.. ili ja osobno
  2. prije nekoliko dana smo dobili obavijest da je određeni pravni spor premješten tj predan Trg. Sudu u Bjelovaru, te da se postupak od tog dana provodi u Bjelovaru. Malo smo ostali zatečeni, to je očito tražila druga strana, ali niti mi niti oni nemamo sjedište u Bjelovaru nego u ZG. Obzirom da nama nikako ne odgovara ići u Bjelovar na rasprave, zanima me što sad mi tu možemo učiniti, odnosno kako ponovno predmet vratiti na Trgovački sud u zagrebu. hvala
  3. Molim pomoć oko otvaranja stečaja nad d.. Naime kako sam jedan od članova uprave d..-a koje je u blokadi i prezaduženo, a cijela situacija se neće pozitivno rješiti iz raznih razloga, htjela bih pokrenuti stečajni postupak. Obzirom da sam ja jedina osoba zainteresirana za to, jer mi predstavlja problem to što to d.. ima negativno poslovanje molim odgovore na sljedeća pitanja: 1. koliki su troškovi otvaranja stečajnog postupka? 2. tko ih snosi? d.. ili ja osobno ako ja predajem zahtjev? 3. što ako ja nemam novaca da platim troškove? hvala unaprijed na odgovorima.
  4. ugovor još nije potpuno realiziran. mi smo taj stroj naručili i platili i uskoro ga trebamo isporučiti. ono što me brine je da li se oni mogu pozvati na to da ugovor nije valjan i ne preuzeti stroj kad za to dođe vrijeme ili nepoštovati plaćanje pa se oni sami pozovu na to da ugovor nije pravovaljan pa da nam samim time i garancije plaćanja ne vrijede. ako do toga dođe, imamo osnove za tužbu jer onda uistinu ispada da su to namjerno napravili, ali nije nam cilj se godinama povlačiti po sudu.
  5. pozdrav! imam jednu dilemu pa molim malu pomoć. sklopili smo ugovor sa jednim kupcem za isporuku stroja. nakndano smo u sudskom registru provjeravali podatke i u registru piše da d.. s kojim smo sklopili ugovor ima 2 člana uprave koji zastupaju društvo samostalno i pojedinačno, osim kada se sklapaju ugovori vrijednosti veće od 100.000,00 kuna kada zastupaju skupno. ugovor koji smo sklopili je ca 5 puta veći od ovog gore iznosa, a ugovor je potpisao samo jedan od njih dvojice. da li je taj ugovor uopće pravovaljan obzirom da od strane kupca osoba koja ga je potpisala nema ovlasti samostalno sklapati ugovore te vrijednosti. hvala unaprijed na odgovorima.
  6. od jednog kupca smo prije par mjeseci dobili zadužnicu kao garanciju plaćanja. kupac je u međuvremenu promijenio naziv i sjedište d.. tako da ono što piše u zadužnici više nije i stvarno tako. matični broj i MBS su naravno ostali isti, ali je ime i sjedište promijenjeno. zanima me da li ćemo mi moći ako se za to ukaže potreba tu zadužnicu aktivirati i naplatiti se po njoj? hvala
  7. čini mi se da je ovo nemoguća misija da pojasnim situaciju: d.. ima dva člana društva, od kojis su oba i direktori uz još jednu treću osobu. jedan član društva i direktor i treći direktor podnijeli su ostavke na mjesto direktora (člana uprave), dostavili ih društvu, preostalom članu uprave. član društva je sazvao skupštinu na kojoj su donešene odluke o opozivu članova uprave koji su dali ostavku. prijavu za sudski registar bi trebao potpisati onaj preostali član uprave (koji je ujedno i član društva) a koji to neće napraviti. on se ne odaziva na pozive, ne preuzima poštu, ne dolazi na skupštine....i ne želi potpisati prijavu za upis u sudski registar. postoji li uopće mogućnost da se oni članovi uprave koji su podnijeli ostavku izbrišu iz sudskog registra?
  8. ne, nije isto. sjedište je odvojeno od mjesta gdje se posluje i inače zaprima sva dokumentacija.
  9. d.. -u su skinuta sredstva sa žiro računa temeljem ovrhe JB-a. Rješenje o ovrsi, prijedlog ovrhe niti ništa slično nije nikad zaprimljeno niti uručeno d..-u. Može li mi netko objasniti kako je onda to ovršeno i što sad? Ako to tako ide šta nas sprečava da si međusobno šaljemo ovrhe kako hoćemo?
  10. molim da mi netko kaže da li se može d..-u ovršiti račun temeljem ovrhe JB-a ako ista nije uručena dužniku, ako ju je JB poslao ali nemapotvrde da je ona uručena odnosno zaprimljena. obzirom da mi se upravo to desilo da su skinuta sredstva sa računa temeljem neke ovrhe a mi nismo primili ovrhu niti nam je uručena.
  11. Uprava društva ili članovi društva / osnivači ? Gdje i kako da nabavim taj obrazac?
  12. pisanim putem, najbolje putem odvjetnika uputi pismo Hypo banci i traži dokaze o uplati i isplati novca. prijavi ih Hrvatskoj narodnoj banci, državnom inspektoratu i HANFI Sve napismeno, lijepo, i onda sve to daj u jutarnji i večernji.
  13. evo, samo da kažem da ovaj način brisanja kao direktora ne funkcionira. kao prvo, ja sam sve ovo poslala sudu, sporazumni otkaz, odjave, i dokumentaciju iz koje se vidi da sam u drugom stanju i da više nisam u mogućnosti biti direktor. sve je to lijepo vraćeno i traži se skupština, ovjere odluke kod JB-a ...... skupština se nemože sazvati, a ja sam i dalje direktor.
  14. možda....ipak se prekršajni nalog temelji na prekršajnom zakonu a o njemu je riječ na ovom podforumu zar ne??? osim toga na radno i socijalno pravo sam već pisala pa tamo nitko živ očito nezna odgovor....al vidim da ni ovdje ljudi baš nisu spremni odgovorit na pitanje nego se javljaju smao oni koji imaju nešto "jako pametno za reći"
  15. pozdrav svima! 20.09.2006. državni inspektorat (nadzor radnih odnosa) podnio je sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Prekršajni sud je 18.10.2007. donio prekršajni nalog. Pitanje glasi: obzirom da je od upućivanja zahtjeva do donošenja naloga proteklo više od godinu dana, da li je u ovom slučaju nastupila zastara po Prekršajnom zakonu? Molim Vas odgovore. Hvala
  16. zna li netko odgovor na gore postavljeno pitanje? lijepo Vas molim obzirom da bismo trebali napisati žalbu. Hvala
  17. pozdrav svima! 20.09.2006. državni inspektorat (nadzor radnih odnosa) podnio je sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Prekršajni sud je 18.10.2007. donio prekršajni nalog. Pitanje glasi: obzirom da je od upućivanja zahtjeva do donošenja naloga proteklo više od godinu dana, da li je u ovom slučaju nastupila zastara po Prekršajnom zakonu? Molim Vas odgovore. Hvala
  18. 27.06.07. primljeno rješenje od Općinskog Suda u ZG o obustavi ovrhe jer CO nije uplatila onih 117,00 kn za provedbu ovrhe. Na to rješenje su mogli podnijeti žalbu Županijskom sudu, što očito nije napravljeno jer je 03.07.2007 odvjetnik CO dao novi prijedlog za promjenu ovršnih sredstava, pod istim brojem kao što je i ovrha koja je obustavljena. Općinski sud je ovo prihvatio i nakon 4 mjeseca ovršeniku je poslan taj prijedlog, koji mu je bačen u poštanski sandučić bez da je itko potpisao povratnicu ili nešto slično. Osim toga, CO d.d. potražuje određeni iznos iz 1996. godine, na što je definitivno nastupila zastara. Šta sad da im čovjek kaže? Kako oni to skup sa Sudom donose rješenja o ovrsi a da nitko ni u jednom momentu ovršenika ne pita ima li on tu što za reći?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija