Jump to content

korisnik0102

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O korisnik0102

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Znači moram imati građevinsko zemljište na moje ime i dozvolu za građenje i projekt i nacrte za kuću da bi uopće mogao tražiti APN? Još nešto treba riješiti prije?
 2. Pozdrav! Imam u vlasništvu građevinsko zemljište na kojemu želim graditi kuću, pa me zanima mogu li tražiti APN kredit za gradnju kuće na tom zemljištu? Mislim logično mi je da moram imati zemljište u svom vlasništvu za gradnju kuće, al ono svugdje se spominje da se ne smije imati nikakva nekretnina u vlasništvu, pa pitam jer više u ništa nisam siguran. Hvala!
 3. A u slučaju da su upisana dva vlasnika (u mom slučaju supružnici) i svako od njih ima 1/2, da li je potrebno raditi 2 kupoprodajna ugovora i dvije tabularne izjave? I ako idem na predbilježbu prava vlasništva isto ide na duplo? Na kraju da li se sve naplačuje duplo? Supružnici zive zajedno pa se dogovaram sa jednim od njih i naravno njemu isplačujem iznos, ali treba li se tako osigurati da nebi kasnije bilo nesto naopako.... (tko zna sto sve ljudima padne na pamet)
 4. Pozdrav! Neznam da li je tema za tu kategoriju, ako nije molim admina da premjesti. Zanima me koja je procedura pri kupnji građevinskog zemljišta, (što je sve potrebno od kojeg ugovora, bilježnika, kamo upisati, plačanje...... itd.) Hvala!
 5. Pozdrav! Za zemljište koje se vodi kao pašnjak bivši vlasnik tvrdi da su plačene komunalije, međutim da općina nije to riješila i da je na tome ostalo.... Komunalije su kako on tvrdi plačene bile još za vrijeme trajanja komunizma... Da li je moguće to ikako provjeriti ili dobiti kakvu informaciju negdje? Ako je to stvarno plaćeno je li uopće moguće nekako sada iskoristiti te naknade? Hvala!
 6. Postoji li mogućnost da na zemljištu koje ima asfaltirani put (nalazi se uz cestu) nije dopuštena gradnja? Kako provjeriti smije li se graditi i ako se smije na koliko površine unutar zemljišta?
 7. Hvala na pomoci! Pozdrav!
 8. Postoje li još kakvi troškovi prije početka gradnje koje treba platiti da bi sve bilo legalno?
 9. Pozdrav! Imam zemljište na kojem želim sagraditi kucu, zemljište nema placene nikakve naknade za plin, vodu, struju.... (neznam ni što se sve tocno placa ni kako to ide) Zanima me koliko bi me priblizno stajale naknade prije nego se uopće započne izgradnja. Kuća površine cca 130 m2, mjesto općina. Pa ako bi netko bio voljan malo to pojasniti, bilo bi od velike pomoci. Hvala!
 10. Pozdrav! Molim za hitnu pomoć pri raskidu ugovora. U 12 mj. sklopio sam ugovor s A1 telefonski (na daljinu). Nisam vlasnik linije ali imam ugovor sklopljen na moj broj, vlasnik linije je otac. Na kućnu adresu mi došao ugovor poslan poštom (poštar je samo ostavio u sandučiću, datum naveden na kuverti je 07.02.2019.) te u ugovoru piše da imam pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana jer je isti sklopljen na daljinu. Piše i da zahtjev za raskid mogu poslati pismeno ili e poštom ( u poslovnici su rekli da ne mogu raskinuti kod njih; ne kužim zašto ne) Zanima me slijedeće: za
 11. Ugovor je sklopljen na 24 mjeseca i želio bi raskinuti taj ugovor samo za svoj broj a otac bi i dalje ostao pod ugovorom...
 12. Pozdrav! Molim za pomoć pri raskidu ugovora. U 12 mj. sklopio sam ugovor s A1 telefonski (na daljinu). Nisam vlasnik linije ali imam ugovor sklopljen na moj broj, vlasnik linije je otac. Na kućnu adresu mi došao ugovor poslan poštom (poštar je samo ostavio u sandučiću, datum naveden na kuverti je 07.02.2019.) te u ugovoru piše da imam pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana jer je isti sklopljen na daljinu. Piše i da zahtjev za raskid mogu poslati pismeno ili e poštom ( u poslovnici su rekli da ne mogu raskinuti kod njih; ne kužim zašto ne) Zanima me slijedeće: zašto je
 13. Plaćam samo troškove koji su navedeni u sudskoj presudi Iznos je veći jer su dodani troškovi suda (100 kn)
 14. 1). U presudi piše: Temeljem čl. 139. st. 1., a u svezi čl. 138. st. 2. t. 3. Prekršajnog zakona, okrivljenik je dužan platiti troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100,00 kuna u roku od 30 dana od primitka ove presude 2). U presudi piše još i: Izreka o troškovima postupka, temelji se na odredbi čl. 139. st. 1. a u svezi čl. 138. st. 2. t. 3. Prekršajnog zakona, a troškovi su odmjereni u paušalnom iznosu srazmjerno složenosti postupka u iznosu od 100,00 kuna. Pretpostavljam da je ovo prvo trošak iz prekršajnog naloga, a drugo da su troškovi suda, pa to na kraju ispada
×
×
 • Napravi novi...