Jump to content

korisnik0102

Korisnik
 • Broj objava

  14
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O korisnik0102

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav! Molim za hitnu pomoć pri raskidu ugovora. U 12 mj. sklopio sam ugovor s A1 telefonski (na daljinu). Nisam vlasnik linije ali imam ugovor sklopljen na moj broj, vlasnik linije je otac. Na kućnu adresu mi došao ugovor poslan poštom (poštar je samo ostavio u sandučiću, datum naveden na kuverti je 07.02.2019.) te u ugovoru piše da imam pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana jer je isti sklopljen na daljinu. Piše i da zahtjev za raskid mogu poslati pismeno ili e poštom ( u poslovnici su rekli da ne mogu raskinuti kod njih; ne kužim zašto ne) Zanima me slijedeće: zašto je ugovor poslan tek nakon dva i pol mjeseca? Od kad teče taj rok za raskid? Moguli raskinuti taj ugovor bez plaćanja naknade ili penala? Kako poslati zahtjev za raskid? Kako zadržati broj da mi ga ne deaktiviraju? (uzo bi kod njih neku drugu tarifu na svoje ime) Te postoji li kakav obrazac za raskid ugovora? Ugovor je sklopljen na 24 mjeseca i želio bi raskinuti taj ugovor samo za svoj broj a otac bi i dalje ostao pod ugovorom.. Unaprijed puno hvala!!!
 2. Ugovor je sklopljen na 24 mjeseca i želio bi raskinuti taj ugovor samo za svoj broj a otac bi i dalje ostao pod ugovorom...
 3. Pozdrav! Molim za pomoć pri raskidu ugovora. U 12 mj. sklopio sam ugovor s A1 telefonski (na daljinu). Nisam vlasnik linije ali imam ugovor sklopljen na moj broj, vlasnik linije je otac. Na kućnu adresu mi došao ugovor poslan poštom (poštar je samo ostavio u sandučiću, datum naveden na kuverti je 07.02.2019.) te u ugovoru piše da imam pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana jer je isti sklopljen na daljinu. Piše i da zahtjev za raskid mogu poslati pismeno ili e poštom ( u poslovnici su rekli da ne mogu raskinuti kod njih; ne kužim zašto ne) Zanima me slijedeće: zašto je ugovor poslan tek nakon dva i pol mjeseca? Od kad teče taj rok za raskid? Moguli raskinuti taj ugovor bez plaćanja naknade ili penala? Kako poslati zahtjev za raskid? Kako zadržati broj da mi ga ne deaktiviraju? (uzo bi kod njih neku drugu tarifu na svoje ime) Te postoji li kakav obrazac za raskid ugovora? Hvala!!
 4. Plaćam samo troškove koji su navedeni u sudskoj presudi Iznos je veći jer su dodani troškovi suda (100 kn)
 5. 1). U presudi piše: Temeljem čl. 139. st. 1., a u svezi čl. 138. st. 2. t. 3. Prekršajnog zakona, okrivljenik je dužan platiti troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100,00 kuna u roku od 30 dana od primitka ove presude 2). U presudi piše još i: Izreka o troškovima postupka, temelji se na odredbi čl. 139. st. 1. a u svezi čl. 138. st. 2. t. 3. Prekršajnog zakona, a troškovi su odmjereni u paušalnom iznosu srazmjerno složenosti postupka u iznosu od 100,00 kuna. Pretpostavljam da je ovo prvo trošak iz prekršajnog naloga, a drugo da su troškovi suda, pa to na kraju ispada onih 200 kn na sudskoj presudi...
 6. Pozdrav! Stigla mi je sudska presuda na prigovor, kazna mi je s 3000 umanjena na 1500 kn i ukinuta mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja Zahvaljujem se na pomoći oko pisanja prigovora, sam to nikako ne bi uspio sastaviti...?? Imam još dva pitanja 1). da li imam pravo plaćanja 2/3 kazne od tih 1500 kn u zadanom roku? (rok za plaćanje kazne je 30 dana) 2). u sudskoj presudi je navedeno da moram platiti troškove postupka od 200 kn, a u prekršajnom nalogu je uplatnica za troškove prekršajnog postupka od 100 kn. Trebam li platiti oba troška ili plaćam samo troškove postupka 200 kn iz sudske presude?
 7. A vrijedi li zabrana upravljanja B kategorijom i za F, G, M kategorije? Hvala!!
 8. Pozdrav! Vrijedi li zabrana upravljanja B kategorijom od dana primitka Obaveznog prekršajnog naloga? Smijem li upravljati mopedom i traktorom ako imam zabranu upravljanja B kategorijom pošto su kategorije za moped i traktor dobivena polaganjem vozačkog za B kategoriju?
 9. Prigovor bi otprilike ovako izgledao Prigovor Na izrečenu novčanu kaznu i mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije. Priznajem krivnju i ne poričem prekršaj te na temelju dosadašnje nekažnjavanosti molim sud za izricanjem blaže novčane kazne i ukidanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije. Vozačka dozvola potrebna mi je zbog politike posla i potrebe prijevoza u obitelji. Molim sud da uvaži moju molbu. Moram žalbu nositi osobno ili može netko drugi umjesto mene?
 10. Puno hvala na odgovorima! Sutra ću sastaviti prigovor, objaviti ga ovdje i volio bi čuti vaše mišljenje.
 11. Ispričavam se što postavljam puno pitanja, nisam nikad bio u sličnoj situaciji, želim biti siguran Bojim se da za taj prekršaj sud ne odluči na moju štetu, da mi još poveća kaznu i zabranu
 12. U prigovoru bi napisao nešto kao da priznajem krivnju, da se kajem, da ubuduće neću ponoviti prekršaj te da ako je ikako moguće da mi smanje kaznu (3000 KN) i tražio bi ukidanje mjere zabrane (2 mjeseca) zbog potrebe za vozačkom na poslu i u obitelji... Neznam da li je pametno tražiti da mi smanje oboje Kao što sam prije spomenuo zadnji prekršaj je bio prije oko 7 godina za vožnju pod utjecajem alkohola oko 0,6 promila. Uzima li se to u obzir?
 13. Vozio sam glavnom cestom te skrenuo u sporednu i na kraju ušao u dvorište na stražnji ulaz (gdje i obično ulazim zbog jednostavnosti jer nema ograde) to se dogodilo po noći za vikend, policija nije zaustavljala na određenom mjestu već su oni tvrde vozili iza mene i upalili rotirke. Kad su kasnije neki dan stigli na kućnu adresu pokušavao sam im objasniti da ih nisam uočio (vrijeme je bilo prilično loše) mislim da mi nisu povjerovali i spomenuli su da sam vozio brže od dopuštenog te da su došli iza mene i da sam samo otišao( ja ih stvarno nisam vidio ili su došli već kad sam otišao) Ispričao sam se i rekao da sam ih morao uočiti na vrijeme. Na kraju su mi rekli da kazna stiže na adresu... Ja ne bi poricao prekršaj jer mislim da je najbolje u prigovoru priznati krivnju. Je li moguće ikako ublažiti kaznu i ukinuti mjeru, da li je moguće da mi sud povisi kaznu ili mjeru ili oboje, je li moguće da me pozovu na sud ili dobijem samo rješenje na adresu?
 14. Pozdrav svima! Potrebna mi je hitna pomoć! Na kućnu adresu mi je stigao obavezni prekršajni nalog za nepostupanje po znaku policijskog službenika izraženim svijetlećom tablicom "stop policija" (vozili su iza mene sa upaljenim rotirkama), dakle nisu me zaustavili već su došli na kućnu adresu saznati tko je upravljao vozilom. Po priznanju upravljanja autom rekli su da će mi stići kazna. Kazna je 3000 KN i 2 mjeseca zabrane upravljanja B kategorijom. Posljednji prekršaj bio je prije nekih 7 godina za vožnju pod utjecajem alkohola negdje oko 0,65 promila(1000 KN kazne) Imam stalan posao i potrebna mi je vozačka na poslu (nije definirano u ugovoru o radu da mi je potrebna B kategorija) i imam obitelj, maloljetno dijete koje dosta ovisi o mojem prijevozu... Postoji li ikakva šansa za smanjenje kazne ili barem ukidanje zabrane ako predam žalbu? Nejasno mi je od kada vrijedi onih 8 dana prava na žalbu ili plaćanja 2/3 kazne, jer na obaveznom prekršajnom nalogu piše jedan datum, na kuverti žig sa drugim datumom, a od poštara je nalog zaprimljen na neki treći datum... Svaki savjet puno bi mi pomogao! Hvala!
×
×
 • Napravi novi...