Jump to content

korisnik0102

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je korisnik0102 objavio

  1. Pozdrav! Kupujem kuću koju treba dovršiti, postoji li kakva mogućnost da se provjeri ima li kakvih dugovanja na kuću sadašnji vlasnik i da li su svi papiri uredni (legalizacija, komunalije...)? Hvala!
  2. Znači moram imati građevinsko zemljište na moje ime i dozvolu za građenje i projekt i nacrte za kuću da bi uopće mogao tražiti APN? Još nešto treba riješiti prije?
  3. Pozdrav! Imam u vlasništvu građevinsko zemljište na kojemu želim graditi kuću, pa me zanima mogu li tražiti APN kredit za gradnju kuće na tom zemljištu? Mislim logično mi je da moram imati zemljište u svom vlasništvu za gradnju kuće, al ono svugdje se spominje da se ne smije imati nikakva nekretnina u vlasništvu, pa pitam jer više u ništa nisam siguran. Hvala!
  4. A u slučaju da su upisana dva vlasnika (u mom slučaju supružnici) i svako od njih ima 1/2, da li je potrebno raditi 2 kupoprodajna ugovora i dvije tabularne izjave? I ako idem na predbilježbu prava vlasništva isto ide na duplo? Na kraju da li se sve naplačuje duplo? Supružnici zive zajedno pa se dogovaram sa jednim od njih i naravno njemu isplačujem iznos, ali treba li se tako osigurati da nebi kasnije bilo nesto naopako.... (tko zna sto sve ljudima padne na pamet)
  5. Pozdrav! Neznam da li je tema za tu kategoriju, ako nije molim admina da premjesti. Zanima me koja je procedura pri kupnji građevinskog zemljišta, (što je sve potrebno od kojeg ugovora, bilježnika, kamo upisati, plačanje...... itd.) Hvala!
  6. Pozdrav! Za zemljište koje se vodi kao pašnjak bivši vlasnik tvrdi da su plačene komunalije, međutim da općina nije to riješila i da je na tome ostalo.... Komunalije su kako on tvrdi plačene bile još za vrijeme trajanja komunizma... Da li je moguće to ikako provjeriti ili dobiti kakvu informaciju negdje? Ako je to stvarno plaćeno je li uopće moguće nekako sada iskoristiti te naknade? Hvala!
  7. Postoji li mogućnost da na zemljištu koje ima asfaltirani put (nalazi se uz cestu) nije dopuštena gradnja? Kako provjeriti smije li se graditi i ako se smije na koliko površine unutar zemljišta?
  8. Postoje li još kakvi troškovi prije početka gradnje koje treba platiti da bi sve bilo legalno?
  9. Pozdrav! Imam zemljište na kojem želim sagraditi kucu, zemljište nema placene nikakve naknade za plin, vodu, struju.... (neznam ni što se sve tocno placa ni kako to ide) Zanima me koliko bi me priblizno stajale naknade prije nego se uopće započne izgradnja. Kuća površine cca 130 m2, mjesto općina. Pa ako bi netko bio voljan malo to pojasniti, bilo bi od velike pomoci. Hvala!
  10. Pozdrav! Molim za hitnu pomoć pri raskidu ugovora. U 12 mj. sklopio sam ugovor s A1 telefonski (na daljinu). Nisam vlasnik linije ali imam ugovor sklopljen na moj broj, vlasnik linije je otac. Na kućnu adresu mi došao ugovor poslan poštom (poštar je samo ostavio u sandučiću, datum naveden na kuverti je 07.02.2019.) te u ugovoru piše da imam pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana jer je isti sklopljen na daljinu. Piše i da zahtjev za raskid mogu poslati pismeno ili e poštom ( u poslovnici su rekli da ne mogu raskinuti kod njih; ne kužim zašto ne) Zanima me slijedeće: zašto je ugovor poslan tek nakon dva i pol mjeseca? Od kad teče taj rok za raskid? Moguli raskinuti taj ugovor bez plaćanja naknade ili penala? Kako poslati zahtjev za raskid? Kako zadržati broj da mi ga ne deaktiviraju? (uzo bi kod njih neku drugu tarifu na svoje ime) Te postoji li kakav obrazac za raskid ugovora? Ugovor je sklopljen na 24 mjeseca i želio bi raskinuti taj ugovor samo za svoj broj a otac bi i dalje ostao pod ugovorom.. Unaprijed puno hvala!!!
  11. Ugovor je sklopljen na 24 mjeseca i želio bi raskinuti taj ugovor samo za svoj broj a otac bi i dalje ostao pod ugovorom...
  12. Pozdrav! Molim za pomoć pri raskidu ugovora. U 12 mj. sklopio sam ugovor s A1 telefonski (na daljinu). Nisam vlasnik linije ali imam ugovor sklopljen na moj broj, vlasnik linije je otac. Na kućnu adresu mi došao ugovor poslan poštom (poštar je samo ostavio u sandučiću, datum naveden na kuverti je 07.02.2019.) te u ugovoru piše da imam pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana jer je isti sklopljen na daljinu. Piše i da zahtjev za raskid mogu poslati pismeno ili e poštom ( u poslovnici su rekli da ne mogu raskinuti kod njih; ne kužim zašto ne) Zanima me slijedeće: zašto je ugovor poslan tek nakon dva i pol mjeseca? Od kad teče taj rok za raskid? Moguli raskinuti taj ugovor bez plaćanja naknade ili penala? Kako poslati zahtjev za raskid? Kako zadržati broj da mi ga ne deaktiviraju? (uzo bi kod njih neku drugu tarifu na svoje ime) Te postoji li kakav obrazac za raskid ugovora? Hvala!!
  13. Plaćam samo troškove koji su navedeni u sudskoj presudi Iznos je veći jer su dodani troškovi suda (100 kn)
  14. 1). U presudi piše: Temeljem čl. 139. st. 1., a u svezi čl. 138. st. 2. t. 3. Prekršajnog zakona, okrivljenik je dužan platiti troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100,00 kuna u roku od 30 dana od primitka ove presude 2). U presudi piše još i: Izreka o troškovima postupka, temelji se na odredbi čl. 139. st. 1. a u svezi čl. 138. st. 2. t. 3. Prekršajnog zakona, a troškovi su odmjereni u paušalnom iznosu srazmjerno složenosti postupka u iznosu od 100,00 kuna. Pretpostavljam da je ovo prvo trošak iz prekršajnog naloga, a drugo da su troškovi suda, pa to na kraju ispada onih 200 kn na sudskoj presudi...
  15. Pozdrav! Stigla mi je sudska presuda na prigovor, kazna mi je s 3000 umanjena na 1500 kn i ukinuta mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja Zahvaljujem se na pomoći oko pisanja prigovora, sam to nikako ne bi uspio sastaviti...?? Imam još dva pitanja 1). da li imam pravo plaćanja 2/3 kazne od tih 1500 kn u zadanom roku? (rok za plaćanje kazne je 30 dana) 2). u sudskoj presudi je navedeno da moram platiti troškove postupka od 200 kn, a u prekršajnom nalogu je uplatnica za troškove prekršajnog postupka od 100 kn. Trebam li platiti oba troška ili plaćam samo troškove postupka 200 kn iz sudske presude?
  16. A vrijedi li zabrana upravljanja B kategorijom i za F, G, M kategorije? Hvala!!
  17. Pozdrav! Vrijedi li zabrana upravljanja B kategorijom od dana primitka Obaveznog prekršajnog naloga? Smijem li upravljati mopedom i traktorom ako imam zabranu upravljanja B kategorijom pošto su kategorije za moped i traktor dobivena polaganjem vozačkog za B kategoriju?
  18. Prigovor bi otprilike ovako izgledao Prigovor Na izrečenu novčanu kaznu i mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije. Priznajem krivnju i ne poričem prekršaj te na temelju dosadašnje nekažnjavanosti molim sud za izricanjem blaže novčane kazne i ukidanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije. Vozačka dozvola potrebna mi je zbog politike posla i potrebe prijevoza u obitelji. Molim sud da uvaži moju molbu. Moram žalbu nositi osobno ili može netko drugi umjesto mene?
  19. Puno hvala na odgovorima! Sutra ću sastaviti prigovor, objaviti ga ovdje i volio bi čuti vaše mišljenje.
  20. Ispričavam se što postavljam puno pitanja, nisam nikad bio u sličnoj situaciji, želim biti siguran Bojim se da za taj prekršaj sud ne odluči na moju štetu, da mi još poveća kaznu i zabranu
  21. U prigovoru bi napisao nešto kao da priznajem krivnju, da se kajem, da ubuduće neću ponoviti prekršaj te da ako je ikako moguće da mi smanje kaznu (3000 KN) i tražio bi ukidanje mjere zabrane (2 mjeseca) zbog potrebe za vozačkom na poslu i u obitelji... Neznam da li je pametno tražiti da mi smanje oboje Kao što sam prije spomenuo zadnji prekršaj je bio prije oko 7 godina za vožnju pod utjecajem alkohola oko 0,6 promila. Uzima li se to u obzir?
  22. Vozio sam glavnom cestom te skrenuo u sporednu i na kraju ušao u dvorište na stražnji ulaz (gdje i obično ulazim zbog jednostavnosti jer nema ograde) to se dogodilo po noći za vikend, policija nije zaustavljala na određenom mjestu već su oni tvrde vozili iza mene i upalili rotirke. Kad su kasnije neki dan stigli na kućnu adresu pokušavao sam im objasniti da ih nisam uočio (vrijeme je bilo prilično loše) mislim da mi nisu povjerovali i spomenuli su da sam vozio brže od dopuštenog te da su došli iza mene i da sam samo otišao( ja ih stvarno nisam vidio ili su došli već kad sam otišao) Ispričao sam se i rekao da sam ih morao uočiti na vrijeme. Na kraju su mi rekli da kazna stiže na adresu... Ja ne bi poricao prekršaj jer mislim da je najbolje u prigovoru priznati krivnju. Je li moguće ikako ublažiti kaznu i ukinuti mjeru, da li je moguće da mi sud povisi kaznu ili mjeru ili oboje, je li moguće da me pozovu na sud ili dobijem samo rješenje na adresu?
  23. Pozdrav svima! Potrebna mi je hitna pomoć! Na kućnu adresu mi je stigao obavezni prekršajni nalog za nepostupanje po znaku policijskog službenika izraženim svijetlećom tablicom "stop policija" (vozili su iza mene sa upaljenim rotirkama), dakle nisu me zaustavili već su došli na kućnu adresu saznati tko je upravljao vozilom. Po priznanju upravljanja autom rekli su da će mi stići kazna. Kazna je 3000 KN i 2 mjeseca zabrane upravljanja B kategorijom. Posljednji prekršaj bio je prije nekih 7 godina za vožnju pod utjecajem alkohola negdje oko 0,65 promila(1000 KN kazne) Imam stalan posao i potrebna mi je vozačka na poslu (nije definirano u ugovoru o radu da mi je potrebna B kategorija) i imam obitelj, maloljetno dijete koje dosta ovisi o mojem prijevozu... Postoji li ikakva šansa za smanjenje kazne ili barem ukidanje zabrane ako predam žalbu? Nejasno mi je od kada vrijedi onih 8 dana prava na žalbu ili plaćanja 2/3 kazne, jer na obaveznom prekršajnom nalogu piše jedan datum, na kuverti žig sa drugim datumom, a od poštara je nalog zaprimljen na neki treći datum... Svaki savjet puno bi mi pomogao! Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija