Jump to content

dezire

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dezire objavio

  1. Poštovanje svima braniteljima. nedavno sam krenuo u potragu za stanom pa me interesira kakve i kolike su mi mogučnosti i šanse da dobijem stančić. kome se obratiti koga pitati i kolika su mi uopće prava da ga dobijem. inače umirovljeni sam branitelj 50% rat 50% mir. Hrvi 40% zasada privremeno no kazano mi je da ću vjerojatno za koji mjesec 2 dobiti trajno rješenje invalidnosti. umirovljen 2005godine. oženjen sam supruga zaposlena, živimo u podstanarskom stanu prijavljeni kod njezinih roditelja.stan je naravno malen i potpuno neodgovarajuća kvadratura. Nemamo djete(zasada). Pretpostavljam da to što imam u vlasništvu 17 kvadrata stana kaj mi je ostavljeno na ostavinskoj raspravi od pokojnog oca problem. Polovina mami pola meni. Majka živi u tom stanu od 34 m/k. Dečki zahvaljujem vam pa ako tko zna zna. Mislim i da gospon Mrljavac zna puno o tome pa ako je u mogučnosti neka mi javi. Naravno i drugi mi javite. još jednom fala vam.
  2. nerazunijem kolega točno sve kaj su ti u mirovinskom sve rekli ali ono kaj si dobio od Mup-a i nek je to bilo kasnije mirovinsko ti mora to priznati bez pogovora.ako treba i vikni na njih i kaj got treba.i neka ti obrazlože pismeno kaj su dužni kaj oni nemogu a kaj nemogu..muljaju uvjek nekaj.ja sam sada sve dobio i od mupa i od mirovinskog ali put je kao i mnogima bio dug i težek.
  3. kompa isto imam 50 % sa činom satnika profesionalna i status rvi jučer dobio od mirovinskog iznos koji iznosi 4100 kn. pa sada ti vidi...
  4. pa jee netko od vas ima tablicu tu ta izračun kolika je mirovina i sve te parametre da ubacum i to bi bilo to..valjda nije komplicirano nadam se ..ak ko može neka mi pošalje na mail ili ovak.dečki fala vam i nemoj te se svaditi.
  5. kolege dali mi netko može izračunati mirovinu dobio rješenja sada sam čekam...umirovljen sa nekaj više od 16 godina staža u Mup-u čin viši pol.inspektor prevedeno u vojni čin satnik..rvi imam, 50 % sudjelovanja u ratu 50 % miru.i profesionalna je nesposobnost.hvala vam unapred svima.
  6. nisam pročital sve do kraja kaj si napisal no eto dobro rješil si sve..sada ostatak..no to bu ti brzo mislim jer imaš od prije status rvi.
  7. ja sam ti čekao oko 8 mjeseci od početka bolovanja..
  8. ma ja sam sada dobio rješenje od mirovinskog i ministarstva branitelja drugodtupanjsko rvi i otpremninu od mupaq ali o 6 plaća ni rijeći kolega nekaj manje od 10000 kn i to je sve...
  9. samo ako je u pitanju opća i trajna nesposobnos za rad..tako je meni prošli tjedan kazala socijalna radnica.
  10. ako sam dobro preveo tvoju dijagnozu onda je to psihoza. osobno poznajem branitelja sa tom dijagnozom on je ostvario mirovinu i to dosta visoku ali nikakvi novac mu nemože nadoknaditi zdravlje i obitelj kaj ga je napustila.ujedino u mirovinu je ušao prije 2 godine.a zahtjev predao još prije skoro 4 godine.mislim da bi morao kako ti je gore kolega napraviti bolovanje ali i doktora promjeniti ako ti je bolest uzrokovano zbog rata,a on ti to nije dao savjet da učiniš.put do stjecanja prava biti če ti sigurno malo duži nego da si predao papirologiju do 31.12.2005.ali možda uspiješ.prolaziti češ sigurno mnoge komisije pa zato kao što sam naveo put ti je trnoviti...pozdrav frende....
  11. jučer sam konačno nakon gotovo 10 mjeseci čekanja dobio drugostupanjsko rješenje HRVI-naravno nisam zadovoljan jer mi je skinuto 20% sa prvostupanjskog koje je iznosilo 40.predao sam rješenje kod socialne radnice koja sada bude napisala rješenje o činu i poslala bude na mirovinsko..ali sad me muči koliko budem čekao rješenje od mirovinskog za izračun a i ono najbitnije isplatu mirovine.dajte dečki kaj znate o tom pa javite kad stignete..fala vam svima.
  12. tp je samo kada je određena opća nesposobnost.za profesionalnu radnu nesposobnosr nema te pomoći.iznosi oko 4200.rekla moja socialna radnica.
  13. pazdrav braniteljima.pogotovo onima koji su na putu u mirovinu pa ju željno očekuju kao i ja,a imaju kredit koji otplaćuju.a momentalno prije nego kaj sjedne mirovina nemaju nikakva primanja.naime banka u kojoj sam ja je RBA.i gospoda u banci mogu mi odobriti moratori od 6 mjeseci.ALI.moram platiti 1% odma od iznosa kredita,novi ugovor da se slažem da mi kamata bude naravno veča i sa time i otplata i platiti naravno taj ugovor kod javnog bilježnika.SUPER.naravno da sam rekao i razlog zašto idem u mirovinu. pitao i neke prijatelje za drugu banku i druga banka to bez frke odobrava jednom u pet godina navodno.
  14. molio bi vas da mi netko veli koliku bi cca mogal imati mirovinu. Radio u Mup-u od 1991, 3.mj do danas12.11.2007. dragovoljac,40% rvi,50% udio u ratu 50% u miru imam čin viči policajac. pozdrav svima i fala vam unapred. Usput pozdrav kolegi kaj smo danas pili kavu u Petrinjskoj. ak vidiš daj se javi neznam ti ime. BOK svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija