Jump to content

goshe

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zvao sam postaju i kaže mi čovjek da očekujem da zabrana počne teći 16 dana od dana uručenja naloga. Kao dok dobiju dostavnicu je 8 dana pa onda od tog dana još 8. Da, jos da nazovem u cet/pet opet jer nije još u sustavu ništa.
  2. Ok, hvala na odgovoru. Zvat cu ih sutra odmah ujutro. 2/3 bi trebalo biti i dalje moguce platiti? I jos jedno pitanje, kako mogu znati kada je dan pravomocnosti? Je li to dan kada posta javi policiji da je nalog dostavljen? I naprimjer ako bi platio za 5 dana je li bi mogao dobiti zabranu nakon Uskrsa? Hvala!
  3. Pozdrav svima, evo javljam se i ja za slicnu temu jer nisam uspio skuziti ipak kad mi tece zabrana. Dobio sam zabranu odnosno nalog jucer ili danas (4.4.2022) postom na kojem pise 25.02.2022! ali na omotnici pise hrvatska posta 24.3.2022 i pise za zabranu sljedece: "...koja počinje teći od izvršnosti / pravomoćnosti ove odluke (naloga), odnosno protekom roka za dragovoljno izvršenje ili protekom 8 dana od dana pravomoćnosti." Meni tu i dalje nista nije jasno. Kada mi pocinje teci zabrana? Kada provjerim status vozacke ovdje https://mup.gov.hr/status-vozacke-dozvole/283633 i dalje je vazeca. Provjeravao sam https://eprekrsaji.mup.hr/ svaki dan, ali i dalje tamo stoji "Nema prekrsaja"... Je li moze netko iskusniji reci od kada mi tece zabrana? Platit cu kaznu odmah sutra ujutro ukoliko i dalje mogu 2/3. Nema mi smisla da nije moguce jer sam dobio jucer tek postu... Hvala Vam svima unaprijed.
  4. Pozdrav, evo da se i ja ukljucim ovdje i postavim pitanje ako nije problem. Izmjerena mi je koncentracija od 0.69 (sa greskom uređaja 0.59) i dobio sam naredbu o određivanju mjere opreza gdje pise da se vozacka oduzima do sutra. Na dnu pise kako ce se pokrenuti prekrsajni postupak, sto znaci da kazna jos nije definirana? Zadnji i prvi put sam imao slicno izmjerenu koncentraciju prije 3 godine i 10 mjeseci (vozim 10 godina). Tada sam dobio 1000kn kazne i mjesec dana na sto sam se zalio gdje sam priznao i samo zatrazio da se ne oduzme vozacka dozvola (platio nekih 1200kn sve skupa). Zanima je li mi i taj slucaj ulazi sad u razmatranje ili se to vec "izbrisalo"? Sto mogu sad ocekivati, koliku kaznu? Zasto nisu definirali kaznu odmah na licu mjesta i hoce li se ovo gledati kao drugi put? Hvala Vam unaprijed na odgovorima.
  5. Ma naravno, podatke sam vec poslao i prije nego sto sam ovo napisao. Ali mislim da mozemo pretpostaviti sto ce biti poslije... prekrsajni nalog za parkiranje na javnoj zelenoj povrsini itd itd. Ovako sam samo saznao prije jer prvo moraju utvrditi identitet.
  6. Pozdrav svi, Danas mi je na firmu za koju radim stigao dopis od komunalnog redarstva grada zagreba da sam 12.2.2018 ostavio vozilo na zelenoj povrsini koja se nalazi unutar zgrade u kojoj zivim. Znaci, cijela ta povrsina je izmedju cetiri zgrade koje su spojene gdje imamo 3 mala parkinga za oko 30 automobila. Jos bi mi bilo jasno da sam parkirao na malome travnjaku od nekih 20m2... Ispod prilazem sliku koju sam preuzeo sa zagrebackog geoportala; to je portal od gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove promet - znaci njihov... a i svi se nalaze zagreb.hr adresi gdje se moze provjeriti na interaktivnoj mapi sto je koja povrsina. Oznacio sam sve, kao ste s vidi na slici, od travnjaka, igralista, staza, parkovne opreme (to su ova dva mala zelena kvadratica, a to su klupice) i vidi se da to mjesto ne spada pod javnu zelenu povrsinu nego je izbetonirano i izgleda kao parking. Mislim da neki komunalni radnik zivi u zgradi i vec sam jednom prije 2 godine dobio "poruku" napisanu rukom da tu vise ne parkiram jer je to zelena povrsina i da cu dobiti kaznu od 700kn. Ovakvo ponasanje me jako smeta, jer nema dovoljno mjesta 40% vremena na regularnom parkingu a i ovaj je uvijek zauzet. Inace, sada sam bio sa sluzbenim autom, pa mozda doticni nije prepoznao jer nije bio moj uobicajeni auto ali opet, to nije javna povrsina. Molim vas za neki savjet ili upute sto napraviti... Cak mi nije problem otici direktno u ured iz kojeg je dosao ovaj dopis jer bi mozda tako prije rijesio problem ili to nije opcija i morat cu pisati zalbu i cekati njih? Za sad je samo stigao dopis u firmu da im jave ko je upravljao vozilom... Hvala svima unaprijed!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija