Jump to content

cinematic

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je cinematic objavio

  1. Cekajte malo, pa upravo na ovom forumu pojedinci savjetuju umjesto vatrenog oruzja nabavu suzavca ili elektrosokera, sta ce mi onda kad ne smijem nositi sa sobom, zasto mogu legalno kupiti? Elektrosoker je oruzje kategorije D, isto kao sto je to suzavac, i smije se nositi, doduse ne i pokazivati. Uglavnom, hocete reci da sam jos dobro prosao? Editirao moderator
  2. Ista stvar se dogodila meni, ogorcenje, jad, bespomocnost i tuga. Znaci imao sam neki mali, ali skupi elektrosoker, kako zivim u mjestu gdje usred bijela dana imamo razbojnistva, nosio sam ga iskljucivo za samoobranu i bila je neka manifestacija u gradu i sad nas 5-6 prijatelja sjedimo uz pivu i svakome od njih sam dao u ruke da vide i probaju na prazno baciti iskru i pospremio u dzep. Nisam ni skuzio da neki frajeri u civilu gledaju sa strane, ali nista ne poduzimaju. U trenutku kad sam krenuo kuci sam, nakon nekih 50ak metara prilaze mi dvojica u civilu i kazu daj nam soker. Ja kazem - tko ste vi i o kakvom sokeru pricate, nemam ja nikakav soker. Oni kazu - policija, daj soker vidjeli smo da imas, Ja - imate kakvu znacku?, jedan od njih ljutito vadi znacku ispod majice, pokaze na pola sekunde da se ni ne vidi, na sto ja predam soker misleci imam ga legalno, na sto oni odgovore - drugi put da nam nisi lagao da nemas jer ce biti problema i odu s mojim sokerom, niti me pitali za osobnu, niti dali kakav nalog/potvrdu. Kako sam po prirodi osoba koja ne ulazi u sukobe, a jos manje s policijom, smirenost me kostala 500 kn koliko taj soker kosta, i osjecao sam se opljackano od strane policije. Na kraju kad su otisli, sinulo meni kako su me oderali, obratio se policiji kroz par minuta od dogadaja, oni utvrdili da je to stvarno bio policajac i vratili mi soker drugi dan, a navedeni policajci u civilu su izjavili da sam namjerno prema njima iskrio sa sokerom sto nije istina, a na kraju krajeva jako neprofesionalno je od njih tako se ponasati kao šerif na divljem zapadu, a garantiram da kad bih imao 110 kg ili da je neki frend bio samnom da bi odmah bili ljubazniji. Kako komentirate to?
  3. Naravno, ali kako drot kaze, naletio sam na svakakve, neki ljubazni su me pozvali da razgledam novi presretac, a jednom prilikom su mi neki frajeri u civilu oduzeli predmet elektrosoker-svjetiljka bez bilo kakvog pitanja/naloga/potvrde, cak me nisu ni osobnu trazili i tu sam se osjecao jako bespomocno i jadno, pokazali su znacku ali je u mraku nisam dobro vidio da bi sto korisno zapamtio. Tim vise da sam posteni gradanin, nikad kaznjavan, uvijek hvalim policiju i ne zgrazam se cim ih vidim, a s druge strane siguran sam da se tako nesto ne bi usudili oduzeti nekoj grdosiji od 110 kg ili dvojici takvih.
  4. Takoder me zanima nesto u vezi zaustavljanja od strane policije u civilu. Dakle imao sam dosta rutinskih susreta s njima, nikad problema, ali uvijek se us3rem i jedva se sjetim pitati za znacku, zasto njima nije obicaj to prvo pokazati? Nadalje, kako da ja znam kako tocno njihova znacka treba izgledati i da nije tamo neki lik na njuskalu kupio (ima i toga vjerujte)? Kad bi ja njih pitao za broj znacke ili da pokazu iskaznicu sa slikom, jesu li oni to duzni napraviti i smatraju li oni to uvredom? Ni jednom u takvoj situaciji nisam predstavljao prijetnju ili sumnjivca za nesto, tj. nije bilo posebnih okolnosti predvidenih zakonom kad se oni nisu duzni identificirati vec samo poviknuti POLICIJA. Da ne kazem da su se cesto ponasali dosta bahato vec pri mome upitu za znacku, a kako sam sitnije grade i mladih godina nije mi bilo svejedno s kim se susrecem i koje su im namjere. Kako se uopce postaviti u takvim situacijama?
  5. Pozdrav, zanima me mogu li imati problema sa zakonom ako bih koristio "lažni" profil na Facebooku, ali koji bi mi služio samo za komentiranje i lajkanje članaka. Naravno, sadržaj komentara ne bi uvijek bio svima po volji, ali ne bih nikoga vrijeđao ili lažno optuživo, a da ne spominjem da mi ne bi niti palo na pamet nešto od ovoga što se spominje na temi (pedofilija, ucjene itd.). Koristio bih izmišljeno ime i podatke - u smislu Ivo Horvat, radi kod - Umirovljenik, škola - Ekonomska ZG, sliku bih skinuo neku javno dostupnu na googlu nekoga tko nije državljanin RH ni EU. Jasno mi je da je to kršenje pravila društvene mreže i može rezultirati brisanjem računa, no mene zanima dal u slučaju da netko podigne tužbu protiv mene, da primjerice pod neki članak komentiram "lopovi", "lažovi", "neposobni" ili nešto u tom stilu, ali ništa ekstremnije od toga, te nekoga uvrijedim direktno ili indirektno, dal bi to bio dovoljan razlog da me policija ili neka druga služba krene tražiti po IP adresi ?
  6. Pozdrav, ja sam zagovornik poštene vožnje tramvajem, ali s grupom erasmusovaca (studenti na razmjeni) došao sam do zanimljivog pitanja na koje nismo uspjeli pronaći odgovor. Što da strani državljanin (koji nije iz EU, npr. iz Bjelorusije) dobije kaznu u tramvaju te pri tome, logično, pruži kontroloru stranu putovnicu, izdaje li se takvome obična kazna, može li on napustiti našu državu bez plaćanja, može li doći kazna njemu doma na adresu, i može li ga dočekati kazna pri ponovnom ulasku u RH - pošto nije izdana od suda ili policije? I mala varijacija na temu, što ako taj ima dvojno državljanstvo, znači i hrvatsko, ali pruži stranu ispravu, dal ZET može nekako saznati da taj ima i hrvatsku adresu te ga teretiti kao državljana RH? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija