Jump to content

Andurill

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Andurill objavio

  1. Zakon je vec izasao . A vama svakako treba i vasa dokumentacija pored oceve .
  2. Nece vam ni konzulat ni ambasada pomagati oko skupljanja dokumenata,to je vas posao .Mogu vam jedino dati spisak sta treba . I veoma,veoma pazljivo pazite sta cete reci za sta vam treba drzavljanstvo i po kom osnovu aplicirate ,budete li rekli radi boljih uslova zivota glatko ce vas odbiti . Ako je samo majka Hrvatica ... ne vjerujem da ispunjavate uslove .
  3. Kada vec jadikujemo ... I moj otac je 1991 odbio poziv za mobilizaciju u JNA ( zivimo u Vojvodini ),trebao da ide na Vukovar nije hteo da se bori protiv svog naroda .Prosao kroz zatvor zbog toga,izgubio zdravlje,uvek bio " onaj " koji nije hteo da ide na " one " ... Ja koji sam njegov sin imam velike sanse da budem odbijen za drzavljanstvo samo zato sto nisam ni imao sansu negde da upisem nacionalnost . Dok mnogi koji su se sa oruzijem u rukama borili protiv Hrvatske imaju danas domovnicu . Sto tek nema smisla i nije fer ...
  4. Ja bih vam pre svega savetovao da " ne dodajete " nista na zvanicne isprave i dokumente . Ako vam deca zive u Hrvatskoj ne znam da li postoji mogucnost spajanja obitelji ? Druga teoretska mogucnost koja mi pada na pamet je da se zaposlite,dobijete stalno boraviste pa posle 5 ( ? ) godina trazite drzavljanstvo . Neka prokomentiraju iskusniji forumasi .
  5. Otac vam je Srbin,dokumenata imate malo i sva su novijeg datuma,preporuka Drustva je lepa ali nece imati neku tezinu ( a i to je od skora ) . Mozete pokusati ali mislim da su vam sanse jako male .
  6. Buduci da ste ovdje rekao bih da vam radi internet,sto znaci da mozete za 2 sekunde i sami videti sto vam treba .
  7. Mozda ce nekome ove izmene pomoci,ali nama koji ceo zivot nemamo sansu se nacionalno izjasniti a zeleli bi HR drzavljanstvo bas i ne pomaze
  8. Sto ne znaci nista,ceka se i godinu-dve . Sve zavisi od toga koliko tisuca ljudi je apliciralo pre vas i ciji se slucajevi resavaju pre vaseg . U svakom slucaju nista ne postizete sa tim mejlom svake nedelje . Ali vi radite kako hocete
  9. Pa ako su vam odgovorili znaci da je " zaprimljen " . I ne bih bas preporucivao svake nedelje dosadjivati,pogotovo bar ne prvih 6 mjeseci .
  10. To je standardan odgovor . Ceka se jos koliko god im bude bilo potrebno da zavrse sa vasim zahtevom .
  11. Koliko vidim onaj predlog koji je trebao glasiti da osobe za cije je roditelje nepobitno utvrdjeno da su Hrvati ne moraju dokazivati licno izjasnjavanje nije prosao u konacni nacrt . Znaci mi iz mladjih generacija koje niko nije pitao za nacionalnost moracemo i dalje se muciti dokazujuci da smo Hrvati
  12. Mozete uvek pisati Kolindi da je podsjetite na susret i zatrazite da vam predsjednickim ukazom da drzavljanstvo ( oprostite mala sala ) To sto ste clan KUD-a i izvod iz knjige rodjenih vam mogu biti plus,ali tesko da cete dobiti samo na osnovu toga .
  13. Znam da postoji ,da izmjene nista ne donose onda se ne bi zvale izmjene Mislim da ce biti malo lakse dokazivati nacionalnost po porijeklu,kao neko ko nema manje vise niti jedan dokument gde pise da sam hrvat ( iako sam izvadio sve dokumente sa spiska koji traze kao dokaz da nisam mogao na njima da se izjasnjavam ),pa samo zelim imati malo vece sanse za svaki slucaj . Hvala vam u svakom slucaju Bobe i Sivko na odgovorima .
  14. Kolike su sanse da izmene zakone budu usvojene ovog meseca posle pauze ? Koliko sam pratio proslo je i drugo citanje zakona,sada bi trebalo slediti glasanje zar ne ?
  15. Ispravite me ako gresim ali zar nije sad letnja pauza sabora ? Koliko sam pratio temu ceka se samo Rujan/Septembar da bi se usvojile izmene .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija