Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  8329
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  174

Sve što je Borbena7 objavio

 1. U tom slučaju svoja potraživanja možete ostvarivati samo sudskim putem.
 2. Žalbu možete uložiti na temelju žalbenih razloga s kojim tvrdite da nemaju pravovaljanu ovrhu. Samo Vi znate koji su to razlozi.
 3. Borbena7

  Ostavinska

  Na ostavinskoj raspravi nemate pravo pristupiti i prijavljivati dug. Svoja potraživanja možete ostvarivati u ovršnom, a ne ostavinskom postupku.
 4. Borbena7

  Nasljedjene dionice

  Možete raspolagati samo sa imovinom koja je Vaša, a ne i sa imovinom druge osobe tj. taj drugi brat sa svojom imovinom može raditi što god želi i ne možete ga prisiliti na prodaju ili neku drugu radnju.
 5. Nemoguće je odrediti koji je točno to dio, određen je samo udio u suvlasništvu koji kupujete.
 6. Ne možete se samo tako upisivati na tuđu imovinu. Kao vjerovnik svoja potraživanja možete ostvarivati u ovršnom postupku, a o visini duga ovisi na kojim predmetima ovrhe, kao i o financijskim raspoloživim sredstvima dužnika.
 7. A što piše u ugovoru vezano za polog tj. za što je polog bio namijenjen?
 8. Kako ste ovo ugovorili ugovorom tj. da li je postojala kapara? Da li ste najmoprimca upoznali sa ovim dugom prilikom izlaska?
 9. Tek po rođenju djeteta možete tražiti od oca da doprinosi na ime uzdržavanje djeteta.
 10. CZSS ne možete zaobići, jer je to sastavni dio postupka kada postoje zajednička maloljetna djeca. Prema tome, ako ste odlučili da želite otići, nema razloga da bi odgađali pokretanje postupka i obraćanje CZSS, jer što prije poduzmete prve korake, to ćete prije završiti sa ovakvim životom, kako Vi tako i Vaša djeca.
 11. Borbena7

  Ostavinska

  Vaš dug nema veze sa održavanjem ove ostavinska rasprave i tamo nemate što tražiti. Dug se naplaćuje od nasljednika, bilo dobrovoljno ili prisilno u ovršnom postupku, tako da je Vama potrebno pravomoćno rješenje o nasljeđivanju.
 12. Niste mi odgovorili na pitanja...
 13. Borbena7

  ulazak u posjed

  Tražite ključeve pisano, preporučeno i sa povratnicom. Nema zapreka da se ne bi prijavili sa prebivalištem, boravištem po dobivanju ključeva.
 14. Tko je nudio, Vi ili otac kao vlasnik opterećene nekretnine? Tko je uložio žalbu i s kojim žalbenim razlozima? Zašto otac ne uplati dug u korist vjerovnika?
 15. Morate sami sa sobom odlučiti, želite li ostati u tom braku ili započeti novi život, treće opcije nema.
 16. Od mjesta boravišta do mjesta rada je 269 km i svaki dan ćete prevaljivati ovaj put?
 17. Uz najbolju volju nemoguće mi je pratiti Vaše objave. Tko što predlaže; zapljena je nemoguća bez ovršne isprave, a ako nije odlučeno o prigovoru tada nema ovršne isprave, a ovdje ispada po toj blokadi da je ipak ima; rješenje o ovršnosti da nije postalo pravomoćno?!; Vi ćete tužiti sud na temelju čega?; kako općinski sud usvaja Vaš prijedlog, na koji način?; "na to moje rješenje" što pak ovo znači, kakvo rješenje ovršenika?!...
 18. Borbena7

  Naknada troškova

  Postoji, u tom slučaju bi na sebe stavili terete naplate u ovršnom postupku umjesto ovrhovoditelja. A čemu to? Neka se oni od nje namiruju. Ukoliko bi se na ovo odlučili, tada bi bila u pitanju ovrha na temelju vjerodostojne isprave - podmireni računu u odnosu na njen dio.
 19. Možete, ako nema drugog načina.
 20. Sud na prigovor odgovar rješenjem o stavljanju ovrhe izvan snage i to je valjana odluka na prigovor.
 21. Da li je udaljenost od mjesta rada do Vašeg boravišta veća od 30,00 km? Da li ćete Vi živjeti na toj adresi boravišta koju prijavljujete?
 22. Zastarni rok je prekinut kada je EOS poslao ovršnu ispravu na naplatu poslodavcu. Ne postoji maksimalna zastara. Postoji zastara potraživanja i nastupa 10. godina od pravomoćnosti ovršne isprave, a prekida se radnjama vjerovnika koje su poduzete pred nadležnim tijelima s ciljem naplate duga. Zastarni rok od 5. godina je nebitan za ovaj upit. Zastara se ne računa od ove radnje. Što znači da ovrha nije pravovaljana? Zašto do sada niste uložili žalbu na to?
×
×
 • Napravi novi...