Jump to content

Borbena7

Moderator
  • Broj objava

    22765
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    390

Sve što je Borbena7 objavio

  1. Pitanje je loše postavljeno! Ali ako baš inzistirate...CZSS nije i ne može biti zakonski nasljednik, odnosno dijete na ovaj način ne gubi pravo na nasljeđivanje.
  2. O kakvoj je točno presudi riječ, jer ovo baš nije uobičajeno, ako je već postojala pravomoćna odluka o visini alimentacije? I za što Vam treba sada ovo nova presuda, za prisilnu naplatu preko FINA-e ili? Zašto se otac nije žalio na ovu odluku, ako je dugovanje pogrešno utvrđeno?
  3. Teško. Jedino da si sami odredite radno vrijeme i da o tim izmjenama unaprijed obavijestite nadležne u odjelu. Naravno, sve ovo podnosite pisanim putem i u jednom primjerku koji ostaje Vama. Cilj bi bio da radite prema vremenu kojega sami odredite ili da sporazumno dođe do prekida radnog odnosa.
  4. Kako se radi o žalbi nakon proteka roka, onda se možete pozvati samo na žalbene razloge po čl. 50. st. 1. toč. 7., 9., 10. i 11. Ovršnog zakona. Za više informacija pogledajte čl. 53. Ovršnog zakona.
  5. Čl. 83. Zakona o radu jasno kaže da ako radnik koristi godišnji odmor u dijelovima da mora tijekom kalendarske godine za koju ostvaruje pravo na godišnji odmor iskoristi najmanje dva tjedna u neprekidnom trajanju, osim ako se radnik i poslodavac drukčije ne dogovore, a što očito nije slučaj kod Vas.
  6. Da, može, ako ima opravdani razlog za ovu vrstu otkaz. Ako do toga dođe Vi imate pravo na prigovor u roku od 15 dana, a ako propustite ovaj rok gubite pravo na ostvarivanje zaštite sudskim putem.
  7. Da, može ga se tužiti, a po pravomoćnoj presudi za stjecanje bez osnove i ovršiti, jer radilo bi se o stjecanju bez osnove s pravom na povrat onoga što je neosnovano plaćeno.
  8. Na koji točno način je postalo pravomoćno? Na što bi se pozvali u žalbi? Na zastaru ili na još nešto?
  9. Dobijete pravovremeno rješenje da možete koristiti te dane godišnjeg odmora i o kolikom je broju dana godišnjeg odmora riječ?
  10. Uplata bi trebala biti sa računa kupca na račun prodavatelja.
  11. Niste odgovorili kako je došlo do upisa suvlasništva?
  12. Može, pisano i obrazloženo, a pitanje je kako će zahtjev biti obrađen od strane nadređenog.
  13. Nitko ga neće odvesti besplatno. Ako se ne radi o velikoj vrijednosti, ostavite ga parkiranog na javnom parkiralištu. Pametniji savjet nemam.
  14. Nešto ovdje ne štima. Imate li rješenje o nasljeđivanju iza pok. oca, provjerite što u njemu piše, jer ovdje nema govora o pogrešci odvjetnika.
  15. Imate pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora, a njegovo računanje ovisi o broju dana punog godišnjeg odmora kojeg bi imali da niste dali otkaz.
  16. Imate li kakve posebne odredbe vezane za otkaz u svom ugovoru o radu? Ovo baš i nije najjasnije obrazloženo? Također, zašto se toga bojite? Ovo ponašanje je vezano za nepravilnosti na koje ukazujete ili za najavljeni otkaz?
  17. Godinu dana od dospijeća računa, osim ako je sa prijedlogom za ovrhu prekinut zastarni rok.
  18. Nitko Vas ne može spriječiti da se preselite, a ako ste svojim sredstvima kupili peć, onda nema razloga za strah od njenih svjedoka.
  19. Da, bi ćete dužni, jer ste stupili u postupak umjesto oca.
  20. Ako govorimo o alimentaciji za tog punoljetnog sina, onda to nije dug u odnosu na Vas već u odnosu na sina. Sin je vjerovnik, a ne Vi. Neće, je je ovršenik preminuo. FINA-a nema ovlasti za samovoljno ovršavanje nasljednika. Da, može se odreći svog nasljednog dijela. Vi ne bi mogli, a za sina je višestruko upitno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija