Jump to content

Borbena7

Moderator
  • Broj objava

    22740
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    388

Sve što je Borbena7 objavio

  1. Pošaljete im pisano, preporučeno i s povratnicom dopis da im ostavljate određeni rok za preuzimanje vozila, a ako ga u tom roku ne preuzmu da ćete auto odvesti na određenu lokaciju koju već navedete i da više nemate odgovornost za iste. Evo link, pa probajte pribaviti više podataka https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:1
  2. A ona će reći da ga je pozvala na razgovor zbog pretrpljenog vršnjačkog nasilja.
  3. Tako je. Može se obratiti starom poslodavcu, pa će vrlo brzo znati koji joj je smjer.
  4. Problem je što nemate mogućnosti za odgodu ovrhe na prijedlog ovšenika. Postoji prijedlog za odgodu prijenosa zaplijenjenih sredstava, ali Vama to ne mijenja na stvari, jer se cijelo to vrijeme (dok traje odgoda prijenosa) novčana sredstva plijene, ali se ne isplaćuju na račun ovrhovoditelja.
  5. Kad ste ga zaprimili i koji je predmet ovrhe - općenito na imovini ili? Hoćete reći da navedeni iznos potraživanja sada ne odgovara stvarnom stanju duga? Kolika je otprilike glavnica duga? Kakvog ste financijskog statusa - pokretnine i nekretnine?
  6. U pravilu nema, jer su pravne posljedice otkaza već nastupile. Treba vidjeti s poslodavcom, da li je moguće ignorirati otkaz i sporazum, te nastaviti rad, ako prekida u samom radu do sada nije bilo.
  7. Plaćate samo po ispostavljenom specificiranom računu, kao i kod svih drugih pruženih usluga.
  8. Tako je, ako on uspije dokazati svoje navode u parnici. Isplata Vi njemu ili on Vama ili pak prodaja vozila, pa podjela dobivenih sredstava na pola.
  9. Nasljednici nasljeđuju (sa ili bez tereta), a CZSS može biti u zk upisan u teretni list C za života štićenika, ako za to bude imao podobnu ispravu.
  10. Suvlasnici ste svi u istom omjeru 1/6?
  11. Ako se radi o primjenjivanju prava RH i ako postoji sudska odluka o njegovoj obvezi na ime uzdržavanja tj. alimentaciji, onda je ovo u zastari, ako do sada zastarni rok nije bio prekinut s pokušajima prisilne naplate tj. ovrhom. Slušala isključivo sebe, te bez prevelikih očekivanja pokušala stupiti u kontakt, ako već imam potrebu za tim. I ne bi bilo loše prije toga konzultirati se sa psihologom, tako da "ojačani" pristupite pokušaju uspostave kontakta, jer i on zbog straha može svakako reagirati. Sretno!
  12. Trebate zvati upravitelja zgrade da pravna služba odradi svoj dio posla pred sudom, a kako Vam je obrazloženo u prethodnom odgovoru korisnika LjuboZG.
  13. Dapače, svi sa dobrim namjerama smo pozvani komentirati. Ovi ovršni postupci pred JB se pokreću prije svega radi prekidanja zastarnog roka i ishođenja ovršne isprave. Za pokušaj prisilne naplate imaju rok od 10. godina računajući od pravomoćnosti rješenja o ovrsi, tako da ne mora nužno odmah i sada doći do blokade računa. Prijedlog za ovrhu je zapravo ovrha, jer se s njim pokreće ovršni postupka. Ali ovršni postupak pred JB ne znači da on po službenoj dužnosti predlaže izravnu naplatu na FINA-i tj. blokadu računa ovršenika, jer to radi sam ovrhovoditelj i to samo i kada on to poželi. Nema pravila. Ni za rok od podnošenja prijedloga do donošenja rješenje, kao ni za rok u kojem će rješenje postati pravomoćno, a bome ni za rok od pravomoćnosti do pokušaja prisilne naplate preko FINA-e. Sve ovisi od slučaj do slučaj, a zavisi o urednosti prijedloga, ažurnosti JB, ažurnosti suda, ako je prijedlog bio neuredan, prijavljenim adresama ovršenika itd. Može se raditi o mjesecima, ali nažalost i o godinama. Samo naprijed sa komentarima.
  14. To što se izda rješenje o ovrsi ne mora samo po sebi značiti da će doći do pokušaja prisilne naplate, a pogotovo ne odmah po pravomoćnosti tog rješenja. To je samo pokušaj naplate, daleko je to od smaka svijeta. Upravo tako. Da, te se ljudi zadužuju na neku drugu stranu da bi s ovim dugom opet bili na istom putu. Naravno, a nama Vaša iskustva i praksa.
  15. Kako ste stekli taj stan? Nije bila u pitanju bračna stečevina ili ipak je, bez obzira što ste bili upisani kao vlasnik za cijelo tj. 1/1?
  16. Ne možete je zaobići, to što je Vama nepoznata njena adresa, to samo po sebi ne znači da osoba ne postoji. Ako je i umrla, opet u tom slučaju postoje nasljednici.
  17. Razlog protivljenja je? Što točno treba raditi vikendom?
  18. Što Vam je točno ponuđeno za potpis?
  19. Imate li neku lokaciju na koju bi ih mogli odvesti? Za ovo prvo vozilo, kontaktirali ste stečajnog upravitelja ili?
  20. Ako se radi o grupi suvlasnika, onda to pravo pristupa pripada najmodavcu kao suvlasniku, a ne Vama. Vezano za klevetu, vrijedi kazneni zakon kao i za svaku drugu klevetu u RH.
  21. Niti ste dužni odgovarati na dopis, a niti imate osnove za ikakvu tužbu. Ignorirati dopis i čuvati dokaz o pravodobno izvršenoj uplati i to je to.
  22. Zakon ne propisuje takav rok, odnosno sankciju. Međutim, ovakva odluka je u ovlasti svakog pojedinog grada, tako da je moguće, ako je grad to pitanje uredio u svojim Općim uvjetima isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim parkiralištima.
  23. Što je od dokumentacije dostavio poslodavcu i kako je to obrazložio? Da, ispunjavate uvjete.
  24. Vjerojatno je ovrhovoditelj u nekom trenutku povukao zahtjev sa FINA-e. U pravilu to što nema zahtjeva za izravnu naplatu na FINA-i ne znači da osoba nema dugovanja. Moguće uz troškove. Ovrhovoditelj je ponovno dostavio FINA-i zahtjev za izravnu naplatu. Teško je reći, treba provjeriti što se sve događalo od nastanka duga do ovog posljednjeg pokušaja naplate.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija