Jump to content

Borbena7

Moderator
  • Broj objava

    22510
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    384

Odgovori na statuse koje je Borbena7 objavio

  1. Poštovani!

    Banka je prodala moj dug Eos Matrixu,prije toga me utužila preko javnog bilježnika..koji je ovrhu pokrenuo preko fine .E.sad..ja tu istu ovrhu plaćam eosu,a ona se i dalje vodi na fini kao da je nisam ni taknuo.štoviše kamate mi idu i dalje.Što da radim da to prekinem sa Finom?

    Unaprijed hvala!!

    1. Borbena7

      Borbena7

      Tražite od vjerovnika da stupi na mjesto ovrhovoditelja na FINA-i, te da ažurira svoje potraživanje sa svim Vašim uplatama i u skladu sa čl. 172. Zakona o obveznim odnosima, jer da ćete uplate nastaviti vršiti isključivo i samo ako tako postupe i u korist blokiranog računa. U protivnom neka čekaju u redu za naplatu na FINA-i.

    2. (Vidi 1 drugi odgovor na ovaj novi status)

  2. CKC

    CKC    G-man

    Bok G ...

    Isprike na gnjavazi ,posalo sam vam poruku tj.upit pa ukoliko je moguće  da mi u sto mogućem kraćem roku prilozite odgovor...

    Unaprijed zahvalan

    1. Borbena7

      Borbena7

      Postavljanjem pitanja na forumu, brže ćete dobiti povratnu informaciju.

    2. (Vidi 2 drugih odgovora na ovaj novi status)

  3. Moja situacija je sljedeća.Imam dvije sestre koje jedva da pomažu majci otkako je ostala udovica prije 12 h..Ulažem u adaptaciju kuće pomažem majci iako me živim u istom gradu Prije par dana mi je majka odlučila darovnim ugovorom prepisati kuću.Međutim nisam navela da taj ugovor ne ulazi u ostavinski nužni dio ako bi sestra tražila.Zanima me pošto još nisam uknjižena ,tek je par dana prošlo,dali da poništim i kako to najbrže učiniti.Ili da napravim Doživotni  ugovor,koji je kako svi govore nepobitni ?Molim pomoć

     

     

     

    1. Borbena7

      Borbena7

      Ovo pišete po svom profilu, a teško da će Vam to tu netko vidjeti i odgovoriti. Radije otvorite novu temu.

  4. Postovani trazimo pomoc,savijet kako su se svi ovih dana nasli u situaciji ovrhe tako i suprug imao je prometnu 2004 onda 2006 je doslo do pokusaja naplacivanja dugovanja kako je u to vrijeme bio nezaposlen nikako se na nicemu nisu mogli naplatiti i taj dug je dobio rijesenje da je nemoguce sprovest ikakvu naplatu...Jadransko osiguranje ...od 2014  je zaposlen na punu prijavu..nikada mu nista na racun nije sjedalo 1 smo bili u fini trrbalo nam je radi kredita neka potvrda da nema naplata u redu cekanja da je sve cisto...eto jucer po odluci suda 4 kartice koje ima u zabi sve su blokirane neka grupa je valjda 2013 otkupila njegov dug i evo sad odlucila dug koji je bio nepostojiv naplatit trostruko...zanima me sta ucinit kako je to moguce...mogli su u 5 godina stalne prijave bilo kada pokrenuti naplatu,na Fini nije bilo duznika u redu cekanja...kako je moguce da se pravomocna po ovom osudi cekajucu 9,10 godina a onda 7,8,9 godina nakon sjedne nekom na racun...imamo 3,4 razlicita datuma presude,potvrde...i neznamo sta ucinit

    1. Borbena7

      Borbena7

      Ovdje nije nastupila zastara, a ovrhovoditelj bira kada će pokrenuti ovršni postupak i kada će se pokušati naplatiti.

  5. Pitanje o grobnom mjestu u obiteljskoj grobnici- otac mi ima obiteljsku grobnicu,mog bivseg supruga ( rastavljeni) kad je umro - njegova rodbina( njegov brat ) su trazili da ga PRIVREMENO sahranimo u grobnicu MOJIH RODITELJA, medjutim to PRIVREMENO evo traje vec 12 godina.DA LI JA MOGU TRAZITI od pokojnikovog brata da ga izvade VAN  iz " tudje" grobnice i nek mu oni i obezbijede grobno mjesto,ili to moze URADITI MOJ OTAC bez njihovog pitanja i " izbaciti" ga iz te grobnice.Moram reci i to - kad se DIJELILA imovina mog bivseg a pokojnog supruga ( koja je bila i stecena u zajednickom braku) ja sam izvisila i SVE  su podjelili njegov brat i sestra,sada je meni PREKIPJELO TO PRIVREMENO I ZELIM GA IZBACITI IZ ZAJEDNICKE OBITELJSKE GROBNICE MOGA OCA,JELI TO MOGUCE I STO MI JE URADITI? HVALA.

    1. Borbena7

      Borbena7

      Nije moguće na taj način izbacivati posmrtne ostatke. Možete tražiti od njegove rodbine da ga hitno u nekom roku premjeste, a u međuvremenu pogledajte opće uvjete poslovanja groblja o kojemu je već riječ. U pravilu se premještanje odobrava, ako postoji zahtjev za premještaj od strane ovlaštenih osoba i ako je osigurano mjesto gdje će se posmrtni ostatci premjestiti.

    2. (Vidi 1 drugi odgovor na ovaj novi status)

  6. Ima. U kojim dokumentima se  supruga rođena 1977.g. izjašnjavala kao Crnogorka?

    Radna knjižica, popis stanovništva...Na koji način postoji mogućnost stjecanja državljanstva? Hvala na pomoći...

    1. Borbena7

      Borbena7

      Pište na svom profilu, a teško da će Vam netko tu vidjeti objavu i odgovoriti.

    2. (Vidi 1 drugi odgovor na ovaj novi status)

  7. Dali kod davanja podataka više osoba,  koje su mogle voziti vozilo u slučaju prekršaja prekoračenje brzine .....dali sud poziva te osobe kao svjedoke za iskazivanje ? 

    1. Borbena7

      Borbena7

      Upit ste objavili na svom statusu..., a da bi ga drugi vidjeli trebate ga objaviti na forumu.

  8. POZDRAV,IMAM PROBLEMA SA OSIGURANJEM ZA ISPLATU ŠTETE,NAIME KAŽU MI DA SAM OD 2009 OSTAVIO DUG PA BI SADA TO ONI SEBI PREKLOPILI,ŠTA DA RADIM,

    MOGU LI SE POZVATI NA ZASTARU ILI....

    ZAHVALJUJEM

    1. Borbena7

      Borbena7

      Objava Vam je na Vašem statusu, a teško da će to netko ovdje vidjeti. Tako da bi bilo dobro da je ponovite, ali kao novu temu na forumu.

    2. (Vidi 1 drugi odgovor na ovaj novi status)

  9. Molim Vas za savjet.mišljenje,

    Supruga radi u šk kuhinji kao voditelj preko 30 godina. Ima 1 godinu do mirovine. Ravnatelj je skida sa tog radnog mjesta bez obavjesti pismenem i stavlja na radnom mjesto kuharice. U ugovoru o radu piše voditelj kuhinje Na njezino mjesto stavlja hendikepiranu osobu. hendikepirana osoba kleveće suprugu. Ima li tu prekršaja od strane ravnatelja, i hendikepirane osobe. Mobing???

    Sa poštovanjem,

    Molim pomoć,

    1. Borbena7

      Borbena7

      Ovdje Vam nitko neće vidjeti ovu objavu. Objavite je ponovno, ali pod temom u radnom pravu.

  10. Blokiran sam od 2009 godine od Zagrebačke banke.Podignuo sam 2 kredita po 10.000 eur tj.oko 150.000 kn.Firma je otišla u stečaj i nisam više mogao vraćati kredite.U međuvremenu sam otišao u mirovinu i otvorio zaštićeni račun te mi FINA skida 1/4 po novom ovršnom zakonu.

    Sadašnje dugovanje je naraslo oko 800.000 kn.

    Pitanje:Dali je po neplaćenim dugovanjima  nastupila APSOLUTNA ZASTARA i  kako mogu pokrenuti proces u fini da mi se ostatak duga ukine po ovršnom zakonu čl.12.

    1. Borbena7

      Borbena7

      Čl.12. Ovršnog zakona regulira nesto sasvim drugo. Vjerujem da ste mislili na čl.12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvim. Međutim, ni on ne regulira apsolutnu zastaru već trenutnu nemogućnost naplate. Što znači da se ovršna isprava mora isknjižiti sa Fine, a ovrhovoditelja već sutra može pokušati ponovnu naplatu, bilo preko Fine ili nekog drugog predmeta ovrhe. Dok je ovrha na Fini, zastara ne teče, tek kad se isknjiži. Zastarni rok je 10. godina.

    2. (Vidi 2 drugih odgovora na ovaj novi status)

  11. Blokiran sam od 2009 godine od Zagrebačke banke.Podignuo sam 2 kredita po 10.000 eur tj.oko 150.000 kn.Firma je otišla u stečaj i nisam više mogao vraćati kredite.U međuvremenu sam otišao u mirovinu i otvorio zaštićeni račun te mi FINA skida 1/4 po novom ovršnom zakonu.

    Sadašnje dugovanje je naraslo oko 800.000 kn.

    Pitanje:Dali je po neplaćenim dugovanjima  nastupila APSOLUTNA ZASTARA i  kako mogu pokrenuti proces u fini da mi se ostatak duga ukine po ovršnom zakonu čl.12.

    1. Borbena7

      Borbena7

      U Vašem slučaju nema zastare, a ako se dug otplaćuje svaki mjesec prisilnim putem tada nema prostora ni za primjenu čl.12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima.

    2. (Vidi 2 drugih odgovora na ovaj novi status)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija