Jump to content

Crni11

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Razumio sam taj dio ali se nadam da će se poklopiti da se u prigovoru na rješenje pozovem na rješenje o novoj ostavini temeljem koje bih mogao tražiti oslobođenje plaćanja poreza za sebe kao i za ostale sestre našim zajedničkim stavom
  2. Nadao sam se tome odgovoru jer time bi izbjegli i oporezivanje tog dijela nasljedstva. Hvala...
  3. Otprilike smo u tome smijeru i mislili ići sa prigovorom na rješenje. Hvala na pojašnjenju. Što mislite kako bi gruntovnica u ovome slučaju mogla odlučiti o istim nekretninama koje je moja majka prvo naslijedila u trećini , a nakon toga iza pokojne majke u polovini dijela ( ako ne izuzmemo te nekretnine iz dolazeće ostavine) ?
  4. Ostavitelj je posjednik u katastru ali nekretnine se i dalje vode u gruntovnici na njihovu majku jer nije provedena ostavina nakon njezine smrti.
  5. Hvala na odgovoru, ali meni bi više odgovaralo da se prizna druga ostavina jer u stvari brat je bio u posjedu ali je pravi vlasnik cijelo vrijeme bila njihova majka sa koje bi se tada prepisale nekretnine na kćerke i u tom slučaju ne bi bilo poreza. Da li je to moguće ?
  6. Moja majka je upravo dobila rješenje o nasljeđivanju 1/3 nekretnina od svoga pokojnoga brata. Tek sada pokrećemo ostavinu iza ranije umrle njihove majke. Problem je u tome što su neke nekretnine bile vanknjižno vlasništvo maminoga brata , a sada će naslijediti od svoje majke iste te nekretnine u omjeru 1/2 koje su u zk vlasništvu njene majke do sada. Koje će onda rješenje vrijediti i da li se možemo osloboditi plaćanja poreza na te nekretnine mi i drugi nasljednici pošto je nasljeđivanje u izravnoj liniji sa majke na kćer ? Ne znam da li je itko imao takav slučaj, i svako mišljenje je dobrodošlo jer svakako bi nam odgovaralo da porezna uprava prihvati drugo rješenje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija